Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

Βηματάκια

Αγνοείται 80χρονος
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στις αρχές από χθες το απόγευμα, η μαρτυρία ενός ατόμου, ότι 80χρονος στην προσπάθεια του να περάσει τα ορμητικά νερά του ποταμού Βοζβόζη, παρασύρθηκε και από τις 5 το απόγευμα αγνοείται. Στο τόπο του συμβάντος, ο οποίος βρίσκεται κοντά στον οικισμό του Μεσοχωρίου, έδωσαν το παρών από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκαν η ΕΜΑΚ, η Αστυνομία, καθώς και μέλη της Ομάδας Διάσωσης του νομού.
Μέχρι και το βράδυ δεν υπήρχε κάποιο νεότερο από τις έρευνες, οι οποίες θα συνεχιστούν και σήμερα, με το φως της ημέρας. Ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος βρέθηκε κι αυτός στο τόπο του συμβάντος, ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι στο ίδιο μέρος και στο παρελθόν έχει ξανασυμβεί παρόμοιο περιστατικό με τον πνιγμό ενός συμπολίτη μας.
Έμβλημα να γίνει
Μπράβο στο δήμαρχο που στο πλαίσιο του χριστουγεννιάτικου στολίσματος της πόλης έβαλε και το «σπαθί». Κανονικά, πρέπει να το προσθέσει σαν έμβλημα και στην σημαία του Δήμου Κομοτηνής. Έτσι, για να σκάσουν οι οχτροί των φίλων του «σπαθιού», των γνωστών «σπαθάτων».
Απίστευτο κι όμως αληθινό
Τα έργα που γίνονται στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου (και βλέπεται στην φωτογραφία) γίνονται από τον Σεπτέμβριο. Πριν δηλαδή τις εκλογές. Από εκείνο το χρονικό διάστημα και μετά η κατάσταση παραμένει όπως βλέπεται. Κανείς δεν ξέρει τίνος έργα είναι αυτά και ποιος εργολάβος έχει αφήσει αυτήν την κατάσταση! Απ’ ότι φαίνεται είναι έργα του ΟΤΕ, αλλά ο κάθε εργολάβος παίρνει μια άδεια για να εκτελέσει εργασίες στα πεζοδρόμια του Δήμου. Κάνεις από τότε δεν έχει ενδιαφερθεί και οι «τρύπες» εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους, με τους κατοίκους της γειτονιάς να είναι έξω φρενών. Οι αρμόδιοι καλά θα κάνουν να επιληφθούν του θέματος.
«Όχι» στα διόδια
Και με επίσημα στοιχεία πλέον, αναδεικνύεται ότι ο φόρτος κυκλοφορίας οχημάτων στην περιοχή μας, όσον αφορά στην Εγνατία Οδό είναι ελάχιστος και ούτε οι μισθοί όσων θα δουλεύουν στα διόδια δεν θα βγαίνουν με αυτά που θα πληρώνουν οι οδηγοί. Γι’αυτό και είναι λάθος να γίνουν οι σταθμοί διοδίων στην περιοχή της Θράκης τουλάχιστον. Αν θέλουν να «πιάσουν» τις τούρκικες νταλίκες ας βάλουν διόδια κοντά στα σύνορα. Επιπλέον, αν ως την Άνοιξη γίνει διαγωνισμός για τους σταθμούς εξυπηρέτησης, δύσκολα να λειτουργήσουν εντός του 2010. Οπότε θα πληρώνουμε διόδια και για βενζίνη θα βγαίνουμε από την Εγνατία;
Είναι πολλά τα λεφτά
«Δεν είναι μεγάλο το ποσό του 1 εκατομμυρίου ευρώ», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ροδόπης Νίκος Σκοπιανός για το χρηματικό ποσό που χρωστάει η Ένωση προς τους εργαζομένους! «Όταν μια εταιρία τζιράρει 25 εκατομμύρια», είναι κάτι το αναμενόμενο! Τότε γιατί δεν δίνουν τα λεφτά στους άμοιρους τους εργαζομένους να κάνουν όχι μόνο Χριστούγεννα, αλλά να φτιάξουν και καλύτερη την ζωή τους. Είναι μια απορία εύλογη που πρέπει να απαντηθεί…
Ο Ντούμι θα φταίει
Εντωμεταξύ, αν του χρόνου, σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζεται ο Πανθρακικός, εμφανίζονται και πάλι συχνοί τραυματισμοί στους παίκτες, να ξέρετε ότι ο… Ντουμιτρέσκου θα φταίει και η κακή προετοιμασία που είχε κάνει στην ομάδα πριν δύο χρόνια. Άντε να σταματήσει αυτή η ιστορία γιατί όλο και σε περισσότερους έρχεται η σκέψη μήπως κάποιοι από τους τραυματισμούς είναι σαν την «διπλωματική ασθένεια».
Οι κουμπάροι!
Στην προχθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο Κώστας Καραμανλής κάθισε στην γαλαρία. Εκ δεξιών του καθόταν ο Αλέκος Κοντός, βουλευτής Ξάνθης και εκ αριστερών του, ο βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης. Βλέποντας αυτή την εικόνα κανείς αναρωτιέται: «Μήπως το 10,4% που κέρδισε το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Οκτώβρη ήταν λίγο;»…
Και αν βρεθεί;
Το καλύτερο που είπε ο Σαββάκης σε πρόσφατες δηλώσεις του είναι η επισήμανση που έκανε όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον Πανθρακικό. Το αρνήθηκε ωστόσο συμπλήρωσε πως και να ήθελε να φύγει η νυν διοίκηση (τους έβαλε όλους μαζί), δεν υπάρχει διάδοχο σχήμα. Δηλαδή αν βρεθεί διάδοχο σχήμα, το συζητά;
Μπρος γκρεμός και…
Την ολοκλήρωσε τη νέα τουριστική δίοδο για Βουλγαρία η Ξάνθη ωστόσο να δείτε που θα μαλώσουν μεταξύ τους οι φορείς. Τούτο διότι υπάρχουν αυτοί που προτείνουν να ανοίξει άμεσα ο δρόμος γιατί θα αυξηθεί η τουριστική κίνηση τώρα μάλιστα που έρχεται και εορταστική περίοδος, όμως άρχισαν να ακούγονται και φωνές που προειδοποιούν ότι με το άνοιγμα του δρόμου οι Ξανθιώτες θα πηγαίνουν στην Βουλγαρία για ψώνια και θα νεκρώσει η τοπική αγορά.
Υπερπροσφορά υποψηφίων
Εντωμεταξύ, αν 4 μείνουν οι Δήμοι στην Ροδόπη και καταργηθούν και οι Νομαρχίες, το σκέφτεστε ότι το πολιτικό προσωπικό στο νομό θα βρεθεί με πολλούς «άνεργους»; Υπερπροσφορά υποψηφίων δημοτικών συμβούλων θα έχουμε και άλλοτε που οι επικεφαλής έσπαζαν το κεφάλι τους να βρουν υποψήφιους, τώρα θα πολιορκούνται από τους επιθυμούντες να ενταχθούν στο συνδυασμό.
Τώρα που γυρίζει
Τα καινούρια πεζοδρόμια στη Σισμάνογλου θα τα εγκαινιάσουμε; Την οπτική ίνα;
Ξανά αλλαγές
Στην πρόσκληση που απέστειλε ο Δήμος Κομοτηνής προς τα ΜΜΕ για την τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 21ης Δεκεμβρίου αναγράφεται ότι αυτή θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου! Λέτε ο δήμαρχος να πήρε πίσω την απόφαση του για να γίνονται οι συνεδριάσεις στο Πολυλειτουργικό Κέντρο του Δήμου; Ή μήπως ο Δήμος Κομοτηνής μετακόμισε στην Τσανάκλειο και δεν το ξέρουμε; Αν πάλι οι συνεδριάσεις γίνονται στην κανονική δημαρχεία, προτείνουμε τον δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη να κάνει … εγκαίνια την αίθουσα! Τόσα εγκαίνια έργων … ανάπλασης έγιναν, τι πειράζει ακόμα ένα!
Έφτασε το τέλος
Για όποιον είναι γηγενής κάτοικος αυτής της πόλης, θα ξέρει σίγουρα τον παλιό φούρνο του «Τσακίρη», στο τέλος της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στα βόρεια της Κομοτηνής. Εδώ και λίγες ημέρες οι εγκαταστάσεις του φούρνου έχουν γκρεμιστεί, προσφέροντας ένα άσχημο θέαμα στους νοσταλγούς των παλιών αναμνήσεων. Όλα θυσιάζονται στον βωμό της ανοικοδόμησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: