Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Βηματάκια

Κλαίνε τα βαποράκια
Ακόμη και 12κάτομη έκδοση να βγει για τον μέγιστο της διπλωματίας που πέρασε και από τα μέρη μας αφήνοντας εποχή με τα βαποράκια του, η ουσία είναι μία, τον καθάρισαν με συνοπτικές διαδικασίες από τα κεντρικά και μάλλον έχει ολοκληρωθεί η καριέρα του. Ευτυχώς, δηλαδή, γιατί πολλά στραβά έκανε και εντός και εκτός συνόρων. Του έμειναν τα βαποράκια, να τον ξεσκονίζουν που και που, με την ελπίδα ότι θα βγει από τη ναφθαλίνη. Ας είναι, βλέπεις, υποχρεώσεις είναι αυτές…
Τριτοκοσμική εικόνα
Η ανατολική είσοδος του Πανεπιστημίου, η οποία βρίσκεται μέσα στην πόλη, όπως μπορείτε να διακρίνεται και από την φωτογραφία, έχει το μαύρο της το χάλι. Σκουπίδια κάθε λογής, έχουν συσσωρευθεί στην είσοδο, όπου καθημερινά εκατοντάδες φοιτητές πηγαινοέρχονται στο μάθημα τους. Επειδή η συγκεκριμένη κατάσταση με τα σκουπίδια έχει εδώ και μέρες, καλό θα είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κομοτηνής, να πράξουν τα δέοντα!
Την 14η όμως…
Ούτε στην 13η αγωνιστική κατάφερε ο Πανθρακικός να δει το χρώμα της νίκης και ετοιμάζεται τώρα για την Αθήνα, τον Πειραιά δηλαδή, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό. Ήδη δύο φορές οι ερυθρόλευκοι έφεραν εντός έδρας ισοπαλία με ισάριθμες λεγόμενες μικρές ομάδες. Λέτε να τριτώσει το κακό και να έχουμε την μεγαλύτερη έκπληξη του πρωταθλήματος;
Απουσία για το ΤΟΣΥΝ
Καταγγέλλοντας την δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης για αδιαφορία και αναλγησία μέλος του διοικητικού συμβουλίου του τοπικού συμβουλίου νέων του γειτονικού δήμου, υπέβαλε την παραίτηση του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΟΣΥΝ Αλεξανδρούπολης, το μέλος αποχώρησε από το σχήμα σε μία προσπάθεια αφύπνισης των τοπικών αρχόντων καθώς όπως λέει ο δήμος δεν τήρησε το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που αφορούν στα συμβούλια νέων και δεν αξιοποίησε τους νέους ώστε να συμμετάσχουν ενεργά σε ζητήματα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν για την ανάπτυξη της περιοχής. Τουλάχιστον στην Αλεξανδρούπολη, λόγω αντιπολίτευσης, κάτι κινείται στο ΤΟΣΥΝ. Στο δήμο της Κομοτηνής, καλύτερα να μην αναφέρουμε τι γίνεται. Μέχρι και ο εκπρόσωπος – πρόεδρος του, ο οποίος πρέπει να δίνει το παρών στα δημοτικά συμβούλια, έχει να πατήσει το πόδι του κάτι μήνες…
Από τα άσχημα … στα καλά!
Για πολλά κατηγορήσανε το Βατοπέδι και τους ηγούμενους του, τα ΜΜΕ, οι πολιτικοί και ο απλός λαός. Για ένα όμως πρέπει να τους βγάλουμε το καπέλο. Στο ότι είναι από τους μεγάλους ευεργέτες και δωρητές του Συλλόγου Μέριμνας για παιδιά με νοητική στέρηση «Άγιοι Θεόδωροι». Στον πίνακα με τους δωρητές, υπάρχει και το όνομα του Βατοπεδινού Μετοχίου του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος. Εύγε!
Προστέθηκε κι άλλος
Την είχαμε την πληροφορία, από την Παρασκευή, αλλά πλέον είναι επιβεβαιωμένο! Και ο νομαρχιακός σύμβουλος Σιακήρ Αϊχάν υπέβαλλε την παραίτηση του από τη ΝΔ, ανεβάζοντας τον αριθμό των «μειονοτικών παραιτήσεων» από 8 σε 9! Ο κ. Αϊχάν προσωπικός φίλος του Αχμέτ Ιλχάν, είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και υπήρξε στο παρελθόν δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Κίμωνα Καλδιριμτζή.
Χάος και χωρίς πορείες
Κόλαση χθες οι δρόμοι της Κομοτηνής. Κόλαση κυκλοφοριακά με δεκάδες ανίδεους που έτυχε (;) να πάρουν άδεια οδήγησης να παρκάρουν όπου θέλουν και όπως θέλουν, να πνίγουν την κίνηση, με επαγγελματίες σε φορτηγά να φορτοεκφορτώνουν κλείνοντας το ρεύμα κυκλοφορίας με κατειλλημένα τα σημεία πρόσβασης για τα ΑμεΑ (κάνουμε και ημερίδες, τρομάρα μας…) και προφανώς όλες τις στάσεις της δημοτικής συγκοινωνίας. Και μέσα σε αυτό το χάος, ο δήμος έδωσε προτεραιότητα στην ανάπλαση των πεζοδρομίων της Σισμάνογλου. Αυτό και αν είναι έργο βιτρίνας.
Μάπα το καρπούζι
Κάθε Κυριακή και λιγότερος κόσμος, άσχετα πλέον αν η διοίκηση μοιράζει τα εισιτήρια με το … τσουβάλι! Ο λόγος για τον Πανθρακικό, ο οποίος πλέον σαν προϊόν άρχισε να μην πουλάει καθόλου…
Θολοκουλτούρα
«Γνωριζόμαστε όλοι στην μικρή μας πόλη!». Δεν κατάλαβα καλά, από πότε οι μέτοικοι έκαναν την Κομοτηνή, δική τους πόλη; Μπορεί να έκαναν μεταδημότευση για να συμμετάσχουν στο «ψηφοδέλτιο νίκης» του κολλητού τους και να πήραν καμιά τριανταριά ψήφους, αλλά όχι να μας πάρουν και την πόλη… Όσο δε για τις πολιτικές διαφωνίες με την σημερινή κυβέρνηση, φαίνεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν τους κάνει, αλλά τους έκανε ο Κώστας Σημίτης, γιατί τις δικές του επιλογές ακολουθούσαν όταν ήταν σύμβουλοι σε θεσμικά όργανα … του ΠΑΣΟΚ!
Θα πληρώσει τα 2ευρα;
Η προαναγγελθείσα αποχώρηση από τη ΝΔ του «καμένου χαρτιού» Ιλχάν Αχμέτ έχει και παρενέργειες, για τον ίδιο. Όταν θα πηγαίνει στα χωριά τι θα λέει στους πάνω από 1000, που όπως ο ίδιος υποστήριξε, έφερε στις κάλπες για να ψηφίσουν τη Ντόρα; Αυτούς πως τους «κρέμασε» με την αποχώρησή του; Τουλάχιστον, θα τους επιστρέψει τα δύο ευρώ που πλήρωσαν για να εγγραφούν;
Τα δίνουν όλα
Μέχρι και τουρκοκύπριο καθηγητή επιστράτευσαν οι τουρκόφρονες για να εκφράσουν την άποψή τους για τα νηπιαγωγεία. Όχι αν θα μάθουν κάτι τα μουσουλμανόπαιδα που φοιτήσουν σε αυτά, αλλά για το ότι πρέπει, κατά την τουρκόφρονη άποψή τους, να διδάσκονται οπωσδήποτε και στην τουρκική γλώσσα. Και είχαν και σύμμαχο στην δημοσιοποίηση της εκδήλωσης. Σεμνά και ταπεινά.
Για να προλάβει
Τον Αβραμόπουλο έβαλε ο Σαμαράς πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου της ΝΔ κατά το οποίο οι νεοδημοκράτες θα αποφασίσουν για ιδεολογία και το πώς θα είναι και θα λειτουργεί το κόμμα τους. Δεν βάζει και έναν αντιπρόεδρο, αν θέλει να γίνει το συνέδριο μέσα στο …2010.
Μόνο για τον Έβρο
Ακόμη δεν άρχισε το έργο και η εταιρεία ανακοίνωσε κοινωνικό πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης. Μόνον για τον Έβρο φυσικά. Εμ, Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη λέγεται ο αγωγός και όχι Μπουργάς-Θράκη. Επιπλέον, η εταιρεία θέλει να ξέρει με ποιους συνομιλά και να μην είναι πολλοί, καθώς αν αρχίσει να μιλάει και με φορείς εκτός Έβρου, γνωρίζει ότι θα χάσει την μπάλα. Για να δούμε αν θα υπάρξει αντίδραση από την Ροδόπη, μετά τον αποκλεισμό από το έστω και ενδεικτικό, πρώτο πρόγραμμα εταιρικής ευθύνης.
Δεν χωράμε στην πλατεία
Εντωμεταξύ, δεν θέλει και πολύ να αναγκαστούν να φύγουν οι δημότες από την πλατεία για να χωρέσουν οι κατασκευές και το παγοδρόμιο. Και το καλύτερο, δεν το κάναμε. Να στολίσουμε το δένδρο δίπλα στο άγαλμα του Καραθεοδωρή. Εκτός αν το κρατούν για αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: