Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Βηματάκια

Παίρνει σειρά…
Πάντως ο Ευρυπίδης φρόντισε για τον εαυτό του για την επόμενη μέρα. Με όσα είπε για την ύπαρξη ενός πυρήνα νέων βουλευτών που έχουν τις ίδιες απόψεις όσον αφορά στην εκλογή προέδρου της Ν. Δ, δηλαδή «να ακούσουμε την κοινωνία», σα να ήθελε να τονίσει ότι ο ίδιος έχει κοντά του μια ομάδα νέων βουλευτών που θα τον στηρίξουν την επόμενη μέρα στις επιλογές του. Και όχι μόνο αυτό. Άφησε να διαφανεί, δεν το είπε ούτε το υπονόησε αλλά εκεί πάει το μυαλό όλων, ότι όποιος εκλεγεί στις 29 του μήνα, μάλλον μεταβατικός πρόεδρος θα είναι….
Τσίρκο
Λέμε ότι εμείς εδώ στον Δήμο Κομοτηνής και στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, είμαστε σε άθλια κατάσταση, αλλά και στην Ξάνθη απ’ ότι φαίνεται δεν πάνε πίσω. Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 19ης Νοεμβρίου λοιπόν, σύμφωνα με την παράταξη του Χρίστου Πούλιου, θα μείνει στην ιστορία. Ο λόγος; Ήταν η μέρα που όλη η Ξάνθη συζητούσε την αργία στην οποία ετέθη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καλαϊτζής, από τον Περιφερειάρχη, και την απόκρυψη του γεγονότος αυτού από τον ίδιο τον δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη!!! Ήταν η μέρα που ο Πρόεδρος της Δημαρχιακής Επιτροπής και κορυφαίο στέλεχος της συμπολίτευσης κ. Τριμίντζιος τα βρόντηξε κι έφυγε παραιτούμενος!!! Ήταν όμως και η μέρα που ο απερχόμενος Δήμαρχος κ.Στυλιανίδης σαν πρώτο θέμα στην τοποθέτησή του και στις απαντήσεις στον καταιγισμό ερωτήσεων και δυσμενών εντυπώσεων βρήκε να πει «συγχαρητήρια στην Εθνική μας που προκρίθηκε στο μουντιάλ»!!! Μετά απ’ αυτό νομίζω ότι κάποιοι μας έφτασαν…
Το δικό μας έκλεισε;
Εντωμεταξύ, πολλά λέμε και πολλά λέμε πως θα κάνουμε με το θέμα του χρυσού στο Κίρτζαλι αν και σε περίπτωση που οι πληροφορίες είναι ακριβείς, ούτε την περιβαλλοντική μελέτη του έργου δεν έχουμε στα χέρια μας για να την συγκρίνουμε με τα έργα του χρυσού σε Ροδόπη και Έβρο. Επιπλέον, το θέμα αφορά σε μια άλλη χώρα και μια περιοχή της με ιδιαιτερότητες πληθυσμιακές, ενώ δεν πρέπει να παραλείψουμε να διαπιστώσουμε τι γίνεται με ενδεχόμενες τοπικές εκλογές στην γειτονική χώρα. Αργούν να γίνουν ή είναι επικείμενες. Και στο τέλος-τέλος, η κυβέρνηση που ως κόμμα ήταν κατά του χρυσού, ας αναλάβει πρωτοβουλίες συνολικά, τόσο για τον χρυσό στην Βουλγαρία, όσο και στην περιοχή μας, καθότι τοπικά, προφανώς και δεν έχει κλείσει το θέμα.
Γιατί;
Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, η γιορτή της Εθνικής Αντίστασης, δεν γιορτάστηκε ενιαία, με την συμμετοχή όλων των αντιστασιακών οργανώσεων. Αιτία, η ακατανόητη τακτική κάποιων να μην μετέχουν σε επετείους για τις οποίες οι ίδιοι ή οι πρόγονοί τους πρωτοστάτησαν και με αυτόν τον τρόπο φαίνεται σαν να επιζητούν ένα νέο σύγχρονο διχασμό. Όχι βέβαια σαν εκείνον της περιόδου 1944-1949, αλλά έναν διαφορετικό.
Κι άλλα κρούσματα
Δύο νέα κρούσματα της νέας γρίπης επιβεβαιώθηκαν στο νομό Ροδόπης. Αυτά εντοπίστηκαν στη Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η διαδικασία εμβολιασμού του προσωπικού στο Νοσοκομείο Κομοτηνής, αν και η προσέλευση ήταν μικρή, καθώς υπολογίζεται πως εμβολιάστηκαν περίπου 40 άτομα. Από χθες, Δευτέρα, ξεκίνησε και ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου, διαδικασία η οποία θα ολοκληρωθεί σε μία εβδομάδα προκειμένου από την 1η του Δεκεμβρίου να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του υγιούς πληθυσμού, σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε το Υπουργείο Υγείας.
Με…αεράμυνα
Άντε και γινόταν αυτό που είπε ο Καρτιέ και ο Πανθρακικός έπιανε την απόδοση που είχε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ για 30 λεπτά στο 2ο ημίχρονο. Και πάλι πρέπει να αναλογιστεί κανείς ποια ήταν η απόδοση της άμυνας των πρασίνων στο ίδιο διάστημα. Έτσι παρά τα όσα διαλαλούν αριστερά και δεξιά το κάθε λογής τα κάθε λογής παπαγαλάκια, από την έναρξη της περιόδου είχε γίνει αντιληπτό ότι στην άμυνα ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι τριάρες πάνε και έρχονται απόρροια τραγικών λαθών και ασυνεννοησίας στην άμυνα, είναι και που ανασταλτικά στο κέντρο σχεδόν πάντα απών είναι ο Ολίσε και πέρυσι ιδίως όταν αγωνίστηκε ως δίδυμο με τον Κανωτίδη, ήταν αξεπέραστος. Και όμως, έφυγαν τόσοι αμυντικοί χωρίς να αποπληρωθούν. Και όμως, οι περισσότεροι στην Κομοτηνή ήλπιζαν ότι από τον Πανιώνιο θα ξεκινούσε η κούρσα της σωτηρίας. Τουλάχιστον, στους αγώνες που απομένουν, ας στηθεί μια καλή ομάδα και αν σωθεί έχει καλώς. Αν όχι, ας είναι έτοιμη για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Χλιδής συνέχεια
Βυθισμένη στην πολυτέλεια έζησε την κατάρρευση η κυβέρνηση της ΝΔ. Αδιαφορώντας πλήρως για τα άθλια δημόσια οικονομικά και περιφρονώντας τα περί «σεμνότητας και ταπεινότητας», οι υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης είχαν επιλέξει να κινούνται με τα πιο πολυτελή και απαστράπτοντα αυτοκίνητα που διαθέτει η αγορά, επιβαρύνοντας τον Προϋπολογισμό με απίστευτα ποσά, αλλά κάνοντας και μια προκλητική επίδειξη εξουσιομανίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε Κυριακάτικη εφημερίδα, οι υπουργοί αλλά και οι γενικοί γραμματείς της γαλάζιας κυβέρνησης χρησιμοποιούσαν αυτοκίνητα έως και 5.800 κυβικών (!). Ορισμένοι μάλιστα, κατά παράβαση του νόμου, είχαν στη διάθεσή τους περισσότερα του ενός αυτοκίνητα, προφανώς για να εξυπηρετούνται συνεργάτες τους ή και άλλα οικεία πρόσωπα. Ε, μέσα σ’ αυτούς, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης…
Γρήγορα Πρωθυπουργός
Αρκετοί πολιτικοί έχουν έρθει στην πόλη μας, οι οποίοι ήταν υποψήφιοι πρόεδροι για το κόμμα τους, αλλά σαν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, κανείς! Αν και άργησε λίγο, ερχόμενος από την Ξάνθη, μόλις έφτασε, παραμέρισε τα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους της ΝΔ που το περίμεναν στα γραφεία της ΝΟΔΕ και εφόρμησε στις καφετέριες για να δει τη νεολαία! Αμέσως μετά και σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, όταν ρωτήθηκε από γυναίκα για το τι βλέπει για τον δεύτερο γύρο, ο ίδιος απάντησε, «θα είμαι και εγώ στον δεύτερο γύρο. Αφού θα με ψηφίσεις και εσύ κούκλα μου». Πανίκας είναι αυτός!!! Ο ένας και δεύτερος δεν υπάρχει. Πάντως στα γραφεία της ΝΟΔΕ τον περίμεναν αρκετοί υποστηρικτές του, που του ευχήθηκαν και «γρήγορα Πρωθυπουργός».
Τυχαία συνάντηση
Μετά την συνάντηση με τα στελέχη και τους φίλους της ΝΔ στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ροδόπης, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε μία βόλτα στα καφέ της Κομοτηνής για να χαιρετήσει τη νεολαία, αλλά και να συνομιλήσει ταυτόχρονα μαζί της.
Σε μία από τις καφετέριες, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής έπινε τον καφέ του, συνοδευόμενος από την γυναίκα του και την κόρη του. Άλλο που δεν ήθελε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, έτρεξε και συνεχάρη τον Γιώργο Πεταλωτή για την τοποθέτηση του στο συγκεκριμένο πόστο. Βέβαια και η φωτογραφία μέσα στο παιχνίδι είναι για τον Πανίκα…
«Μας υποχρέωσες»
Ναι κάτι σαν τον τίτλο του γνωστού τραγουδιού πρέπει να μονολογούσαν όσοι περίμεναν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης να στηρίξει τον Σαμαρά. Και είναι αυτοί που τον βοήθησαν περισσότερο από κάθε άλλον στην προσπάθεια του να επανεκλεγεί στην Ροδόπη. Αντ΄αυτού, ο Ευριπίδης εμφανίστηκε ενωτικός (;) και να το παίζει σε διπλό ταμπλό. Κερδισμένος, οποιος και αν είναι ο νέος αρχηγός της ΝΔ. Εδώ, μέχρι και ο δήμαρχος πήρε θέση, ο πρώην υπουργός θέλει να ακούσει την κοινωνία. Τόσα χρόνια ποιόν άκουγε; Με συμμετοχική δημοκρατία τις έπαιρνε τις αποφάσεις του; Από αλλού αναμενόταν κωλοτούμπες, άλλος τις έκανε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: