Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

Βηματάκια

Την κολοκυθιά…
Και πόσοι να γίνουν οι δήμοι στο Ν.Ροδόπης με την εφαρμογή του «Καποδίστρια 2»; Να γίνουν τρεις. Και γιατί να γίνουν τρεις; Και πόσοι να γίνουν; Να γίνουν τέσσερις. Και γιατί να γίνουν τέσσερις; Και…. Πάντως την κολοκυθιά δεν θα την παίξουν τοπικά οι αρμόδιοι προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου. Όταν θα έρθει η ώρα, θα τα συζητήσουν θεσμικά και θα κάνουν την πρόταση τους στην Αθήνα. Πάντως, έτσι όπως είναι ο νομός, μάλλον για τέσσερις δήμους πάμε, το πολύ πέντε. Εκείνο που έχει σημασία είναι ποιες υπηρεσίες θα έχουν οι νέοι δήμοι και ποιες δυνατότητες θα έχουν οι υπηρεσίες αυτές. Το ΕΣΠΑ δεν είναι εύκολο στην εφαρμογή του όπως ήταν τα ΚΠΣ και θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή και πολύ τρέξιμο για να απορροφηθούν οι πόροι του. Και φυσικά, το θέμα με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν εξαντλείται στον αριθμό των δήμων αλλά πρέπει να ληφθούν αποφάσεις για τις αρμοδιότητες και για τα έσοδα. Και αν αρχίσει και αυτή η συζήτηση, δύσκολα να εφαρμοστεί του χρόνου ο «Καποδίστριας 2»
Έρχονται οι υποψήφιοι!
Κλιμακώνονται οι επισκέψεις των υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ ανά την επικράτεια καθώς απομένουν λίγες ημέρες μέχρι να στηθούν οι κάλπες. Την Τετάρτη στον Έβρο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά από την προηγούμενη εβδομάδα για λόγους υγείας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα ο υποψήφιος πρόεδρος θα φθάσει στην Αλεξανδρούπολη το απόγευμα και θα έχει μια συνάντηση με τα στελέχη του κόμματος και στη συνέχεια θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση στο δημοτικό θέατρο. Εντωμεταξύ το Σάββατο θα βρίσκεται στην Θράκη ο έτερος υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο οποίος θα περιοδεύσει και στους τρεις νομούς. Τελευταία θα μας κάνει την τιμή η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες θα βρίσκεται στην περιοχή μας την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, λίγα εικοσιτετράωρα δηλαδή πριν ανοίξουν οι κάλπες! Άντε να δούμε ποιος θα παραβρεθεί και που!
Τους περισσότερους
Όταν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία πλήρωσης των θέσεων Γενικών γραμματέων στα υπουργεία και στις περιφέρειες, καλό είναι να διερευνηθεί και ποιο πανεπιστήμιο έχει δώσει τα περισσότερα στελέχη. Άλλωστε, πανεπιστημιακοί έχουν ως τώρα καταλάβει τις περισσότερες θέσεις και έπεται συνέχεια. Το δε Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης έχει την τιμητική του, ενώ όπως όλα δείχνουν θα δώσει και τον Περιφερειάρχη για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Ξεχωριστά. Γιατί;
Εδώ ήμασταν και πέρυσι. Τα ίδια σας γράψαμε. Τα ίδια θα σας γράψουμε και φέτος. Επισκέφθηκαμε και συμμετείχαμε όπως κάθε χρόνο στην πορεία που διοργανώνουν οι φοιτητικές παρατάξεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί γίνονται ξεχωριστές πορείες. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει γιατί το ΚΚΕ προσπαθεί να πάρει «εργολαβικά» την εξέγερση αυτή των φοιτητών το 1973. Μπορεί να καταλαβαίνω την στάση του, στο συνδικαλιστικό θέμα, αλλά αυτό αποτελεί για εμάς χλευασμό στον ηρωισμό των ανθρώπων εκείνης της χρονιάς...
Ένας πρωθυπουργός στην επέτειο
Πρώτα από όλα, θεωρείται αυτονόητη υποχρέωση του κάθε πρωθυπουργού να καταθέσει μερικά λουλούδια στο μνημείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σαν έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους ανθρώπους που θυσιάστηκαν για την Δημοκρατία. Όμως μάλλον είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που ένας πρωθυπουργός επισκέπτεται τον χώρο του Πολυτεχνείου. Κι αυτός ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου!!! Αν δε μας απατά η μνήμη μας, ο Κώστας Καραμανλής δεν επισκέφθηκε ποτέ το Πολυτεχνείο με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.
Με τέτοιο βιογραφικό…
Εντωμεταξύ, μας εγκατέλειψε ο Αζέρος επιστήμονας ή κατέβηκε στην Αθήνα για την Ακαδημία; Πάντως ευτυχώς που δεν έκανε αίτηση για Γενικός Γραμματέας. Με το αξεπέραστο βιογραφικό που διαθέτει, σίγουρη την είχε μια θέση.
Θυμήθηκαν τα παλιά
Καλύτερα από πέρσι για την δημοτική αρχή. Πέρσι δεν εμφανίστηκε καν ο δήμαρχος, φέτος ήταν. Πέρσι έκαναν την εμφάνιση τους τελευταία στιγμή βγαίνοντας απ’ τα αυτοκίνητα, φέτος συμμετείχαν από την αρχή στην πορεία! Εκλογές έρχονται του χρόνου βλέπεται και προσπαθήσουμε να πάρουμε ψήφους από παντού. Πάντως η ΝΔ, δεν εκπροσωπήθηκε επίσημα από κανέναν, ούτε μήνυμα για την επέτειο έστειλε, ούτε στεφάνι κατέθεσε. Παλιές καλές εποχές…
Σοσιαλιστής
Πάντως ο δήμαρχος παλιά και για ένα διάστημα είχε το παρατσούκλι «σοσιαλιστής». Τώρα μετά την συμμετοχή του και στην πορεία για το Πολυτεχνείο, τα εισαγωγικά μπορούν να φύγουν. Τι σου κάνουν οι επικοινωνιολόγοι…
Δεν θα τρέξουν
Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί αλλά, μετά τον ντόρο για τις ενδεχόμενες επιπτώσεις από το εμβόλιο ούτε το προσωπικό υγείας δείχνει διατεθειμένο να εμβολιαστεί. Οπότε, αφού δεν εμβολιάζονται οι γιατροί, πολύ δύσκολα θα σπεύσει μαζικά ο γενικός πληθυσμός. Όσο και να άρχισαν να δίνουν το καλό παράδειγμα οι πολιτικοί, από υπουργοί ως και νομάρχης.
Αν δεν ήταν Κινέζικα…
Και μια αθώα ερώτηση. Αν τα Κινέζικα προϊόντα δεν διατίθεντο από Κινέζικα καταστήματα αλλά μπορούσε ο κάθε έμπορος να τα προμηθευτεί και να τα διαθέσει, θα διεξαγόταν όπως τώρα ο «πόλεμος κατά των Κινέζων»;
Πρώτη φορά νονός
Θέλοντας να κάνουνε κάτι για να γεμίσουνε τον «ελεύθερο χρόνο» τους, τα μέλη του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα «Ηρόδικος», είπανε να δοκιμάσουνε την έκδοση ενός περιοδικού, κυρίως δηλαδή αθλητικού περιεχομένου. Για τον λόγο αυτό ζητάνε την βοήθειά μας γιατί δεν μπορεί να γίνει αρχή αν δεν υπάρχει ονομασία!!! Ψάχνουνε λοιπόν νονό! Ζητάνε λοιπόν την βοήθειά μας με... τόλμη χιούμορ και πάνω από όλα φαντασία!!! Πληροφορίες στα γραφεία του συλλόγου. Αν βέβαια το όνομα το συνοδεύσουνε και με κανένα λογότυπο δεν θα τους πείραζε, θα το δεχθούνε και αυτό!
Ούτε στο στοίχημα
Όλοι (ΜΜΕ, Τύπος και μεγαλοδημοσιογράφοι) με την Ντόρα, μήπως και κλείσει η ψαλίδα που άνοιξε, δημοσκοπικά, υπέρ του Σαμαρά. Ψαλίδα η οποία μάλλον θα ανοίξει περισσότερο στις επόμενες δημοσκοπήσεις. Άλλωστε και μια ματιά να ρίξει κανείς στα γραφεία στοιχημάτων καταλαβαίνει που πάει η διαδικασία για την εκλογή νέου αρχηγού της ΝΔ. Ακλόνητο φαβορί που ήταν η Ντόρα, αποδίδει πολύ λιγότερα, για όποιον στοιχηματίσει υπέρ της, από τον Σαμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: