Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2009

Βηματάκια

Αζέρος επιστήμονας
Σαν επιστημονικής φαντασίας μοιάζει το πλουσιότατο βιογραφικό του Αζέρου επιστήμονα ο οποίος τιμήθηκε ιδιαίτερα στην περιοχή μας, ίσως για την συμμετοχή του σε συνέδριο για την τουρκοποίηση των μουσουλμάνων της Θράκης. Κάποιος που πήγε σε 120 χώρες, που τιμήθηκε όσο κανείς άλλος, που ξεπέρασε ακόμη και τον Έντισον στις εφευρέσεις, θα πρέπει να κυριαρχεί στο διαδίκτυο. Και όμως, για όποιον κάνει τον κόπο να ψάξει σε μια μηχανή αναζήτησης στο ίντερνετ, θα αντιληφθεί ότι ο Αζέρος επιστήμονας είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Σχεδόν, καθότι υπάρχει σε πολλές τούρκικες ιστοσελίδες, αλλά μόνο σε αυτές. Από μια δε πιο επισταμένη αναζήτηση, δεν τον βρίσκεις ούτε στις ενώσεις στις οποίες σύμφωνα με το βιογραφικό του είναι μέλος, όπως στους Ρώσους φυσικούς…Ίσως πρόκειται για μοναδικό παράδειγμα, σχεδόν αγνώστου που ήρθε στην περιοχή, μίλησε με τον κόσμο όλο, του εκδόθηκε το έργο, του έγινε και παρουσίαση. Πάλι καλά που δεν άνοιξε και το μέγαρο μουσικής για να φιλοξενηθεί εκεί η εκδήλωση.
Μια ωραία οικογένεια
Μετά το «σάπιο κατεστημένο του Κοντού στην Ξάνθη» που είπε ο Φίλιππος Τσαλίδης, ήρθε η αντίδραση του πρώην υπουργού, που τόνισε σε ραδιοφωνική συνέντευξη, ότι «ο Φίλιππος Τσαλίδης είναι λασπολόγος και λιποτάκτης». Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα της δημόσιας και ανοιχτής, για τους πολίτες της Ξάνθης, μεγάλης κόντρας με τον σκληρό πόλεμο που διεξάγεται την τελευταία δεκαετία στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας τοπικά μεταξύ των δύο ανδρών. Τουλάχιστον στην γειτονική πόλη τα λένε έξω από τα δόντια, εδώ ή τα κρύβουν ή δεν τα λένε ποτέ. Ή αν κάνεις πως τα λες, τότε προσπαθούν να σε βάλουν στο περιθώριο. Μπαίνεις όμως;
Αν γίνει έκπληξη;
Και αν κάνει την έκπληξη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και εκλεγεί πρόεδρος της Ν.Δ; Ε, θα ξανακάνουν εκλογές την επόμενη Κυριακή…
Που είναι το ΤΕΕ;
Καλή και θετική η συνάντηση που διοργάνωσε ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης με τους θεσμικούς φορείς και τις ΜΚΟ για την υπόθεση του χρυσού από το Κίρτζαλι. Καλές οι πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν, αλλά δεν θα έπρεπε ο δήμαρχος να πάρει την γνώμη των μηχανικών και των τεχνικών, μέσω του προέδρου του ΤΕΕ Θράκης Νίκου Παπαθανασίου; Θα έπρεπε!!! Αλλά δυστυχώς για μια ακόμη φορά το ΤΕΕ δεν θα ακουστεί. Ίσως γιατί στο παρελθόν οι παρατηρήσεις του, δεν βόλευαν καθόλου την πολιτική που προσπαθούσε να εφαρμόσει ο Δήμος Κομοτηνής. Τελικά ο Νίκος Παπαθανασίου, μόνο προεκλογικά είναι καλός.
Ίσως απλές φήμες
Κάτι κάποιες δικαστικές αποφάσεις, κάτι η πολιτική αλλαγή της 4ης Οκτωβρίου και ό λο και εντονότερα συζητούνται ενδεχόμενα αλλαγών στο γενικότερο δημοσιογραφικό τοπίο. Από δημοσιογράφους ως εκδότες και μέχρι ιδιοκτήτες ΜΜΕ. Τελικά, μπορεί και να μην γίνει τίποτα, αλλά οι φήμες φουντώνουν…
Πού είναι;
Εδώ περιφερειάρχης, εκεί περιφερειάρχης, που είναι ο νέος περιφερειάρχης;;; Οσονούπω έρχεται βέβαια, αλλά ορισμένες φήμες και παραπολιτικά σχόλια στα καφενεία έχουν προμηθεύσει διάφορα δημοσιεύματα για τον έναν ή τον άλλον υποψήφιο. Είδαμε πριν λίγες ημέρες και το όνομα του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη Παύλου Δαμιανίδη να φιγουράρει σ’ ένα απ’ αυτά. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ο γραμματέας δεν ενδιαφέρεται για την θέση, άσχετα αν φουντώνουν ορισμένα σενάρια που τον θέλουν στην κρατική μηχανή, καθώς ο ίδιος πέρασε ολόκληρη την εβδομάδα στην Αθήνα!
Στον αέρα είναι
Η γραμμή Σητεία-Αλεξανδρούπολη είναι μια από τις 24 άγονες που δίνονται προς εκμετάλλευση. Έχουν χάρη οι Αλεξανδρουπολίτες που έπεσε η ΝΔ αλλιώς θα τους είχε πάρει και το αεροδρόμιο… Γιατί εξαγγέλθηκε το δικό μας από τον Στυλιανίδη και μάλιστα με έγκριση αρκετών εκατομμύριων ευρώ. Ένα ακόμη έργο που αν δεν τελεί υπό αίρεση , τουλάχιστον θα πρέπει να επιβεβαιωθεί η υλοποίηση από την νέα κυβέρνηση. Να δούμε, γιατί το είπαμε, τα λεφτά ήταν πολλά… Βέβαια, περισσότερα είναι για το campus των ΑΜΕΑ και ακόμη πιο πολλά για το φράγμα του Κομψάτου. Όλα εξαγγέλθηκαν, για κάποια ανακοινώθηκε και η έγκριση τους, ωστόσο, όλα στον αέρα είναι.
Ο νέος Γενικός
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, τελειωμένο φαίνεται να είναι του Αθανάσιου Καραμπίνη για την θέση του νέου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Συγκεκριμένα αυτές τις ημέρες μιλώντας κυβερνητικά στελέχη για την συγκεκριμένη θέση, είχαν στο τραπέζι το όνομα του καθηγητή και κανενός άλλου, παρά τα όσα ακουγόταν τις τελευταίες ημέρες. Η αλήθεια είναι πάντως ότι υπήρχαν αντιδράσεις από ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια, γεγονός όμως που δεν στάθηκε εμπόδιο στην απόφαση αυτή. Οι ενστάσεις είχαν να κάνουν με τα γνωστά γεγονότα του Νοεμβρίου του 2006 που διαδραματίστηκαν στο γραφείο του καθηγητή στην Ξάνθη.
Μάχη αιρετών Περιφερειαρχών
Πριν καλά καλά φέρει στην Βουλή η νέα κυβέρνηση το σχέδιο νόμου για τον «Καποδίστρια 2» για τις αλλαγές στον Α’ και Β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχουμε και τους πρώτους δύο ενδιαφερόμενους για την θέση του αιρετού Περιφερειάρχη. Ο λόγος για τον Παναγιώτη Σγουρίδη, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη και τον Γιώργο Παυλίδη νομάρχη της Ξάνθης. Πάντως ο Παναγιώτης Σγουρίδης το έχει πει δημόσια, αντίθετα από την μεριά της ΝΔ που δεν έχει ξεκαθαρίσει κανείς την θέση του και η στάση του νομάρχη Ξάνθης θα εξαρτηθεί από τις νέες δομές που θα δημιουργηθούν κι αν θα έχουν ουσιαστικές αρμοδιότητες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: