Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Βηματάκια

Ζόρικα τα πράγματα
Έτσι όπως τα έκαναν, μια λύση υπάρχει, μάλλον δύο, ή να πάνε στο γήπεδο 10 χιλιάδες Κομοτηναίοι ή να μην πάει κανείς. Στην πρώτη περίπτωση, η αστυνομία να βρίσκεται στις γέφυρες του Νέστου και να εμποδίζει το πέρασμα σε όποιον Παοκτσή δεν έχει εισιτήριο. Αλλά και αν ακόμη ισχύει η απόφαση της διοίκησης και πάλι δεν πρέπει να έρθει στην πόλη Παοκτσής χωρίς εισιτήριο. Ωστόσο, οι φίλοι του ΠΑΟΚ γνωρίζουν ότι 3.500 φίλοι του ΆΡΗ είχαν μπει (με εισιτήριο) στο γήπεδο και προφανώς δεν θα αρκεστούν στα 1900. Αν λοιπόν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έρθουν στην Κομοτηνή 5000 Παοκτσήδες τι θα γίνει;
Εμφιαλωμένο νεράκι
Στο «πρωινό briefing» του δημάρχου Κομοτηνής στο κρατικό ραδιόφωνο της ΕΡΑ, μάθαμε ότι η Κομοτηνή έχει πολύ καλό νερό και πλέον θα το πίνουμε εμφιαλωμένο, καθώς η δημοτική αρχή στρέφεται προς αυτή την κατεύθυνση. Πέρα όμως από το εμφιαλωμένο νερό, καλό θα είναι ο δήμαρχος να κάνει μια βόλτα να δει ιδίοις όμμασι τι νερό πίνει η περιοχή της Εκτενεπόλ; Σκουριά σκέτη!
Σιγά τη νομιμότητα…
Κακώς εκλήθησαν για το νόμο περί υπαίθριας διαφήμισης όσοι σήκωσαν το πανό στην ανισόπεδη διάβαση του τρένου. Κανονικά για υπαίθρια δυσφήμιση θα έπρεπε να κληθούν, αφού στο προξενείο αναφερόταν το πανό, με την σύσταση να πάει στον αγύριστο. Αμάν πια με τις ευαισθησίες.. Ο αυτοπυροβολισμός και οι άλλες πέντε που ρίχτηκαν με το χέρι, δεν τους πείραξαν; Τουλάχιστον, ας απαντηθεί, η κλήση στην ασφάλεια έγινε αυτοβούλως ή προηγήθηκε τηλέφωνο και αν ναι από ποιους;
Άλλαξε τίποτα;
Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την ιστορική εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στη θέση του Προέδρου των ΗΠΑ, μια εκλογή που λίγοι εκτός Αμερικής μπορούν να καταλάβουν τη σημασία της για το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι των ΗΠΑ. Άλλαξε όμως τίποτα ουσιαστικό; Δεν νομίζω!
Μυαλό κουκούτσι
Πάντα πουλάει τηλεοπτικά μια εκπομπή στη Θράκη ιδίως αν αυτή είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του Ντε*2. Κακώς που συμμετέχουν κάποιοι και ακόμη χειρότερα που προσπαθούν να συνδιαλέγουν μαζί του με λογικά επιχειρήματα. Και δυστυχώς γι’αυτούς, δεν ισχύει το «δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν»;
Ένα μήνα μετά
Συμπληρώνεται ένας μήνας από τον εκλογικό θρίαμβο του ΠΑΣΟΚ. Τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης Παπανδρέου υπήρξαν θετικά. Κυρίως στο πεδίο των συμβολισμών! Άλλαξε το στυλ διακυβέρνησης, συνεδριάζει τακτικά το υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός διαβουλεύεται με τους υπουργούς του, συγκροτήθηκε όργανο διαχείρισης κρίσεων υπό τον Πάγκαλο- έστω ατύπως. Από εδώ και πέρα η κυβέρνηση βουτάει στα βαθιά. Στην οικονομία και στα προβλήματα δημόσιας ασφάλειας και καθημερινότητας. Η έκτακτη φορολόγηση μεγάλων επιχειρήσεων και τραπεζών και η μετατροπή των εισπράξεων σε βοήθημα προς 2,5 εκατομύρια φτωχούς, αποτέλεσε ...θετικό βήμα. Αντίθετα, προκάλεσε δικαιολογημένες αντιδράσεις η διακοπή της απόσυρσης παλαιών ΙΧ με ταυτόχρονη αύξηση των τελών. Αιφνιδιασμός και ασυνέπεια προεκλογικών λόγων και μετεκλογικών πράξεων. Στη δημόσια ασφάλεια, ο νέος υπουργός έδειξε αποφασισμένος να πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα, αλλά οι τρομοκράτες φρόντισαν να κάνουν θεαματική επανεμφάνιση. Ελπίζουμε εφεξής ο άξιος Χρυσοχοΐδης να μιλάει λιγότερο και να παράγει περισσότερα. Στη δημόσια διοίκηση, επανέρχεται η αξιοκρατία στις προσλήψεις -μέσω ΑΣΕΠ- και παράλληλα καταργούνται τα stage. Σωστές αποφάσεις.
Και πιο πάνω
Αφού θα πάμε που θα πάμε στο Κίρτζαλι για να διαμαρτυρηθούμε για τον χρυσό στο πλευρό των αδελφών μας Βουλγάρων(;), δεν συνεχίζουμε και βορειότερα να διαμαρτυρηθούμε και για το Κοζλοντούι που συνεχίζει να δουλεύει και ίσως επεκταθεί κιόλας με ευρωπαϊκά κονδύλια; Το ατύχημα στο εργοστάσιο χρυσού θα το πληρώσουν κάποιοι, το πυρηνικό ατύχημα θα το πληρώσει ο κόσμος και πρώτα όλοι εμείς.
Το όπλο στην φυλακή;
Συνεχίζοντας το παραπάνω σχόλιο, τουλάχιστον θα προφυλακιστεί η καραμπίνα ή θα κυκλοφορεί ελεύθερη και αυτή;
Υπάρχει ζωή
Τελικά η εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλα ήταν πολύ επιμορφωτική προχθές το βράδυ! Μάθαμε ότι υπάρχει ζωή στον πλανήτη Άρη!!! Κι αυτό γιατί ο δημοσιογράφος Ντεντέ, εκτός του ότι αυτοπροσδιορίστηκε «Τούρκος», δήλωσε ότι είναι και Αρειανός. Όχι στην ομάδα βέβαια!!!
Εσωκομματικά ΝΔ
Πολύ καλός φίλος της στήλης βρέθηκε πριν λίγες ημέρες στην Μαρώνεια και σε τραπέζι που υπήρξε εκεί, παρουσία του δημάρχου, ρώτησαν τον Χρήστο Παπανικολάου ποιον θα στηρίξει στην εσωκομματική μάχη της ΝΔ. Τον λόγο πήρε η γυναίκα του που απάντησε πως θα στηρίξουν τη Ντόρα Μπακογιάννη, προκαλώντας την έκπληξη των παρευρισκομένων!!! Κι αυτό γιατί ο δήμαρχος Μαρώνειας είναι «κολλητός» με τον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη που στηρίζει –όχι πολύ ανοιχτά- τον Αντώνη Σαμαρά. Ίσως αυτό το «όχι πολύ ανοικτά», κάνει ορισμένους να πηγαίνουν στο στρατόπεδο της Ντόρας.
Αλβανοί Αθηναίοι
Ώπα, εξαγγέλθηκε η συμμετοχή των μεταναστών στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης; Δηλαδή, μέχρι και Αλβανό δήμαρχο της Αθηνάς μπορεί να δούμε ή και Πακιστανό νομάρχη. Και γιατί να μη ψηφίζουν και στις εθνικές εκλογές; Έτσι και αλλιώς, την κρατούσαν την ελληνική σημαία από το δημοτικό και στο γυμνάσιο. Τώρα ως πολίτες, ελληνάρες θα έχουν γίνει, επιτρέπεται να μην μπορούν να βγάλουν βουλευτή…

Δεν υπάρχουν σχόλια: