Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Βηματάκια

Κατέβα – ανέβα πινακίδα
Συνεδρίασε χθες το δημοτικό συμβούλιο και δεν ξέρουμε τι απέγινε το ένα από τα τρία δάνεια που ήθελε να πάρει η δημοτική αρχή και αφορούσε την κατασκευή της νέας κερκίδας στο ΔΑΚ Κομοτηνής. Το δάνειο είναι της τάξης των 480.000 ευρώ!!! Η συγκεκριμένη κερκίδα σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημάρχου Δημήτρη Κοτσάκη θα κοστίσει 680.000 ευρώ. Η στήλη δημοσίευσε στις 31 Ιουλίου μία φωτογραφία η οποία διέψευδε τον δήμαρχο. Στην συγκεκριμένη φωτογραφία απεικονιζόταν η πινακίδα του έργου στην οποία παρουσιαζόταν το συγκεκριμένο έργο να είναι ενταγμένο στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και εκτός αυτού να έχει προϋπολογισμό 1.189.000 ευρώ!!! Μετά το σχόλιο της στήλης μας, μάθαμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα, αρμόδιοι του Δήμου Κομοτηνής κατέβασαν την πινακίδα και την αντικατέστησαν με μία στην οποία δεν αναφέρεται ούτε το χρηματικό ποσό, ούτε που είναι ενταγμένο το συγκεκριμένο έργο. Τελικά θα μας πει κανείς πόσο κοστίζει στ’ αλήθεια αυτό το έργο και που είναι ενταγμένο; Ή θα παίζουμε το «κατέβα πινακίδα – ανέβα πινακίδα»…
Γιατί άραγε;
Περίεργο ενταύθα: Πράγματι, κατανοητή και προφανής η απορία σας γιατί να υπογράψει και ο Δήμος Κομοτηνής το μνημόνιο για το νέο αεροδρόμιο-αθλητικό κέντρο, την στιγμή μάλιστα που αποδείχτηκε και κακεντρεχής φήμη η υπόθεση ότι δημοτικός σύμβουλος θα προσγειώσει το πρώτο αεροπλάνο.
Όαση δροσιάς
Μπορεί σήμερα να καλωσορίζουμε ημερολογιακά το φθινόπωρο και να αποχαιρετούμε το καλοκαίρι, όμως το εκλογικό τοπίο στην χώρα μας θα είναι για τους επόμενους μήνες ιδιαίτερα καυτό. Το ΠΑΣΟΚ άρχισε να διευρύνει την διαφορά πάνω από τις 6 μονάδες με τη ΝΔ, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έχει γίνει πλέον ο «καταλληλότερος» πρωθυπουργός, ενώ ο Κώστας Καραμανλής έχει κυλήσει στην τρίτη θέση πίσω και απ’ τον «κανένα»!!! Επομένως τα στελέχη της ΝΔ στην επαρχία θα χρειαστούν πολλή δουλειά για να αναστρέψουν το κλίμα και για την παράταξη και για τους ίδιους. Όσο δε να το κάνουν λίγο πιο δροσερό, καλό είναι να ανεβούν χειμώνα στη Ροδόπη και στον οικισμό της Οργάνης για να αποφύγουν το «καύσωνα» της προεκλογικής περιόδου!!! Η φωτογραφία είναι από την δεκαετία του ’90, αλλά νομίζω ότι ο Ευριπίδης καλό θα είναι να καλέσει ξανά τον Κώστα Καραμανλή στην περιοχή μας και να επισκεφθούν την Οργάνη την περίοδο των εκλογών!
Ημερομηνίες και χρονιές
Τον Μάρτιο που μας πέρασε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε επισκεφθεί την Μεσσηνία. Εκεί σ’ έναν χαιρετισμό του μνημόνευσε τον Μεσσήνιο Παναγιώτη Φωτέα που διετέλεσε την περίοδο της μεταπολίτευσης και πιο συγκεκριμένα το 1975 έως το 1981 νομάρχης Ροδόπης!!! Στον χαιρετισμό του ο βουλευτής Ροδόπης τόνισε πως είχε την ευκαιρία ως νεαρός να εργασθεί δίπλα του. Η αλήθεια είναι ότι τα παραπάνω δεν έγιναν πολύ πιστευτά καθώς εκείνη την περίοδο ο Ευριπίδης ήταν από 9 έως 15 ετών, καθώς είναι γεννημένος το 1966. Στα προχθεσινά εγκαίνια του θεάτρου της Μαρώνειας επεσήμανε ότι την δεκαετία του ’80 πηδούσε τα σύρματα με τον υποψήφιο τότε βουλευτή Κώστα Καραμανλή για να δούνε την δουλειά των αρχαιολόγων. Και πάλι κάτι δεν κολλάει εδώ, καθώς ο υπουργός δεν ξεκαθαρίζει την χρονιά. Διότι ο Καραμανλής πολιτεύθηκε για πρώτη φορά το 1989 και δεύτερον ο αγαπητός Ευριπίδης από την αρχή της δεκαετίας ήταν από 14 ετών έως 23 χρονών. Γνωριζόταν τότε;
Μεταφορές ΔΠΘ
Και νέα και αν είναι δυνατόν και ηλεκτροκίνητη σιδηροδρομική γραμμή στην βόρεια Ελλάδα και προαστιακό στην Θράκη και ότι άλλο, καλό θα είναι. Για το πανεπιστήμιο όμως και τα υπέρογκα ποσά που δαπανά για την μετακίνηση των φοιτητών, τουλάχιστον στην Κομοτηνή…Ένα σύγχρονο, επιδοτούμενο από την Ε.Ε , μέσο μεταφοράς σταθερής τροχιάς θα ήταν ότι καλύτερο, θα ταίριαζε με τα χαρακτηριστικά του πανεπιστημίου και σε 2-3 χρόνια θα γινόταν και απόσβεση χρημάτων.
Αληθινά έργα
Εντωμεταξύ τώρα που έρχονται εκλογές καλό θα είναι αρκετοί από τους πολιτικούς μας να μιλήσουν για πιο χειροπιαστά πράγματα. Ας αφήσουμε τα αεροδρόμια, τα τραμ, τα λιμάνια, τους προαστιακούς και ας ασχοληθούμε με το πολυδιαφημιζόμενο φράγμα του Κομψάτου, που τα τελευταία χρόνια στα προεκλογικά φυλλάδια είναι στο στάδιο της προμελέτης για άλλους και της μελέτης για τους υπόλοιπους. Ένα έργο που θα δώσει πραγματική ζωή στον τόπο!!!
Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας 1
Το ότι ξεκίνησε να «λειτουργεί» το αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας είναι μεγάλη υπόθεση και αξίζουν όλοι όσοι συνέβαλαν σ’ αυτό ένα μεγάλο μπράβο. Όμως για να συνεχίσει η εύρυθμη λειτουργία του, ο δήμος της Μαρώνειας θα πρέπει να επιληφθεί τα προβλήματα της πρόσβασης προς αυτό, καθώς και του φωτισμού του!
Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας 2
Αφού δεν έγινε τώρα, ας γίνει στο μέλλον. Ο λόγος για μία παράσταση με άρωμα … Θράκης στο αρχαίο θέατρο της Μαρώνειας! Όπως αυτή που είχε πραγματοποιηθεί στο παρελθόν, επί αντιδημαρχίας πολιτισμού Πέτρου Ματσκίδη, και τον καλλιτεχνικό διευθυντή Σταύρο Τσακίρη να σηκώνει τον Ρήσο, την τραγωδία του ποιητή Ευριπίδη.
Τι να πεις
Τελικά, μίλησε επισήμως η ΠΑΣΕ Πανθρακικός . Και τι είπε; Ότι την Παρασκευή που μας πέρασε και μετά τις αδικαιολόγητες απουσίες και την υβριστική του συμπεριφορά, κατήγγειλε την σύμβαση με τον Ντουμιτρέσκου. Για την ΠΑΕ Πανθρακικός δηλαδή, όταν ο Ντούμι έδινε συνέντευξη, προφανώς ήταν ακόμη προπονητής, κανένας δεν τον έδιωξε και ούτε ο ίδιος παραιτήθηκε. Μετά από όλα αυτά τι να πει κανείς… Τάσο Θεέ, πάρε την ΠΑΕ;
Προσλήψεις το σαββατοκύριακο!
Ο Δήμος Κομοτηνής (στα πλαίσια του νοικοκυριού άραγε;) προχώρησε στην προκήρυξη πρόσληψης 32 θέσεων εργασίας στην δημοτική επιχείρηση «Νέστωρος Τσανακλής ΑΕ» … το σαββατοκύριακο! Κι όμως είναι απίστευτο και συνάμα αληθινό! Πιο συγκεκριμένα το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Αυγούστου αναρτήθηκε η συγκεκριμένη προκήρυξη στην ιστοσελίδα του Δήμου, η οποία ενημέρωνε ότι εκτός από τα δικαιολογητικά που χρειαζόταν ο κάθε υποψήφιος και το πότε θα τα υποβάλει. Οι ημερομηνίες είναι οι εξής: Παρασκευή 28/08/2009 από τις 6 έως τις 8 το απόγευμα, Σάββατο 29/08/2009 από τις 11 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι και Κυριακή 30/08/2009 από τις 11 το πρωί έως τις 1 το μεσημέρι. Δηλαδή εντός μιας ώρας, μεσημέρι Παρασκευής, θα έπρεπε κάποιος ενδιαφερόμενος να μάθει ότι προκηρύχθηκαν οι θέσεις, να συγκεντρώσει μια δεκάδα εγγράφων και πιστοποιητικών, από διαφορετικές υπηρεσίες και φορείς και στη συνέχεια να τα υποβάλλει. Νοικοκύρηδες…
Μπλε χαιρετισμοί
Άδειασαν το νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη οι διοργανωτές των εγκαινίων του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας, καθώς δεν του έδωσαν τον λόγο για έναν χαιρετισμό! Μπορεί οι χαιρετισμοί να ήταν σχετικά σύντομοι και όλοι οι πολιτικοί να ήθελαν να πάρουν λίγο από την αίγλη του θεάτρου, αλλά ο αρμόδιος φορέας ο οποίος έδωσε και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό για την αναστύλωση του θεάτρου δεν είχε … λόγο!
Λάθος!
Ο δαίμων … του πληκτρολογίου χτύπησε στην στήλη «του ύψους και του βάθους», με συνέπεια η φωτογραφία του μέλους του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης Νίκου Σωτηρακόπουλου να πάρει την θέση του ειδικού συμβούλου και μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης Παναγιώτη Σωτηρόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: