Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Βηματάκια

Ο αγώνας συνεχίζεται;
Ε, δεν έκανε καλή προπόνηση, αν αργούσε να ξυπνήσει το πρωί και ότι άλλο δεν άρεσε στην διοίκηση σχετικά με τον Ντουμιτρέσκου, προφανώς είχε διαπιστωθεί από την προετοιμασία ακόμα. Γιατί να έφυγε μόνο εξαιτίας του αρνητικού αποτελέσματος από τον αγώνα με τον Ηρακλή, αποκλείεται. Ούτε ήταν αυτό που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει. Άλλωστε, πέρσι περιμέναμε αρκετές αγωνιστικές για να πάρουμε τον πρώτο βαθμό. Σε κάθε περίπτωση και στην διοίκηση θα πρέπει να συγχρονιστούν γιατί δεν αποκλείεται να φθάσουμε στο γνωμικό που θέλει «όπου λαλούν πολλοί κοκόροι να αργεί να ξημερώσει.
Φιέστα … συμμετοχών;
Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ για την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Ευριπίδη Στυλιανίδη στην Ροδόπη. Ο λόγος είναι η παρουσίαση του νέου «Αεροδρομίου Γενικής Αεροπορίας και Αεραθλητικού Κέντρου Ροδόπης»!!! Το ότι θα αποκτήσουμε αεροδρόμιο στην Κομοτηνή πως σας φαίνεται; Ή ακόμα και Τραμ και Προαστιακό; Αυτά φαίνεται διάβασαν εκεί στο τοπικό ΠΑΣΟΚ και δεν άντεξαν την έβγαλαν την ανακοίνωση και μάλιστα με πολύ σκληρούς χαρακτηρισμούς, χαρακτηρισμούς που κι αυτοί που κάποτε τον πρόσαπταν το «υφυπουργός της Σουαζηλάνδης», μοιάζουν τώρα … μαθητές! Μάλιστα από ένα σημείο και μετά, τα μέλη της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, αρχίζουν και το «δούλεμα», καθώς τον καλούν να έρθει ξανά για να εγκαινιάσει το … λιμάνι της Κομοτηνής. Εντωμεταξύ η επίσκεψη του Ευριπίδη περιλαμβάνει κι άλλους σταθμούς και καλό θα είναι να δούμε πόσοι του τοπικού ΠΑΣΟΚ θα συμμετάσχουν σ’ αυτές τις «φιέστες»!
«Πόλεμος» ταμπέλας
Το Ιεροσπουδαστήριο έγινε και αναβαθμίστηκαν δραστικά οι συνθήκες (υποδομής) του γυμνασίου-λυκείου. Έλα όμως που ήρθε και η ώρα της ταμπέλας.. Και από την επιγραφή λείπει το «μειονοτικό»… Μέγα θέμα που απασχολεί το σύνολο των μουσουλμάνων σε Ξάνθη και Ροδόπη. Λες και δεν είχαν άλλη δουλειά ή άλλα προβλήματα να σκεφτούν. Και δώστου οι εξυπνάδες του τύπου (από τον τύπο) αφού δεν αναφέρει κάτι, ποιοι φοιτούν εκεί, χριστιανοί ή μουσουλμάνοι; Ξέχασαν και τους βουδιστές και τους σιντοϊστες. Και η ταμπέλα θα αλλάξει, μπορεί να έγινε και εχθές, θα προστεθεί το «μειονοτικό», το δράμα όμως παραμένει. Με τους τουρκόφρονες τσιράκια του γκέτο της Ιώνων να αντιλαμβάνονται τους «μειονοτικούς» ως «μειονεκτικούς», έτσι, για να τους έχουν στο περιθώριο.
Όλα θα λυθούν
Στην προχθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου και στο θέμα για την έγκριση ή μη της μετάθεσης της ημέρας της λαϊκής αγοράς, ο προϊστάμενος του τμήματος εμπορίου Κώστας Καραγιοβάννης διάβασε στο σώμα και στους παρευρισκομένους το πρακτικό της γνωμοδοτικής επιτροπής. Μόλις τέλειωσε αρκετοί μικροπωλητές και παραγωγοί άρχισαν να γελάνε και να κοροϊδεύουν, λόγω του ότι αυτά που ακούγανε ήταν εκτός πραγματικότητας. Ήταν όταν ο Κώστας Καταγιοβάννης διάβαζε, μέσα από το πρακτικό, τα όσα είπε σ’ εκείνη την συνεδρίαση της επιτροπή ο δήμαρχος Κομοτηνής, ως πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ροδόπης, Δημήτρης Κοτσάκης! Διαβάστε: «…θα παρθούν αυστηρά μέτρα (περιφρούρησης και είσπραξης τελών) για τον αποτελεσματικό έλεγχο της Λαϊκής Αγοράς με στόχο την εύρυθμη λειτουργία υπέρ του καταναλωτικού κοινού, των φορέων που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο χώρο αλλά και των δημοτών, οι οποίοι μέσω των τελών καθαριότητας, φωτισμού και πεζοδρομίων επιβαρύνονται δυσανάλογα με το κόστος λειτουργίας της. Η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας από 15-7-2009 θα συμβάλλει αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση…». Ακούγοντας αυτά είναι μετά να μην γελάς; Ποια μέτρα περιφρούρησης, ποια δημοτική αστυνομία, ποια είσπραξη τελών;;; Άντε μετά ο κόσμος να μην έχει εμπιστοσύνη στους πολιτικούς!
Τα κοπάνησε
Την Παρασκευή που μας πέρασε, ακριβώς πριν μία εβδομάδα δηλαδή, ο άρχοντας της ζούγκλας έκανε και πάλι την εμφάνιση του!!! Ξημερώματα αυτή την φορά, κατά τις 6, φρεσκοξυρισμένος μπούκαρε στα γνωστά λημέρια. Εκεί μετά γνωστών διπλοπενιών και λουλουδοπόλεμου κάθησε να ξαποστάσει πίνοντας ένα ποτηράκι! Βέβαια δεν έχασε την ευκαιρία να τα πει από πολύ κοντά με αιθέριες υπάρξεις, κάνοντας νέες γνωριμίες. Ποιος ξέρει, ίσως να θέλει να τις βάλει στο ψηφοδέλτιο του!
Ο δρόμος είχε την δική του ιστορία
Παράπονα έχουν εκφράσει αρκετοί άνθρωποι του Δήμου Μαρώνειας, ότι ο δρόμος προς το αρχαίο θέατρο δεν έχει γίνει. Άλλοι θέλουν ο δρόμος να γίνει πλακόστρωτος, άλλοι πάλι με άσφαλτο, αλλοιώνοντας κατά κάποιο τρόπο την τοποθεσία! Πάντως και στις δυο περιπτώσεις ο δρόμος θα γίνει και δεν θα υπάρχει αυτή η σκόνη που πνίγει όποιον πάει να επισκεφθεί το θέατρο. Ας δούνε καλά οι αρμόδιοι του Δήμου Μαρώνειας αυτήν την ιστορία και ας ζητήσουν την βοήθεια από τη Νομαρχία Ροδόπης! Ο λόγος είναι ότι η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση έχει βοηθήσει αρκετές φορές στο παρελθόν για παρόμοιες περιπτώσεις, όπως λόγου χάρη ο δρόμος προς τις Καγκέλες! Ας δούνε λίγο πιο ζεστά το θέμα…
Σιδερένιος
Αυτό που έγινε χθες, δεν έχει προηγούμενο για το ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Οι φήμες για απόλυση του προπονητή του Πανθρακικού Ίλιε Ντουμιτρέσκου φούντωσαν την Τετάρτη το βράδυ. Οι φήμες όμως, δεν ήταν φήμες! Ο Ρουμάνος τεχνικός ειδοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ ότι αποχαιρετάει την Κομοτηνή. Η είδηση παίχτηκε στην τηλεόραση, μερικές εφημερίδες το πρόλαβαν κιόλας, οι αθλητικές ιστοσελίδες το έγραφαν ξεκάθαρα ότι «οι λόγοι του "διαζυγίου" είναι κυρίως η διαφορά φιλοσοφίας μεταξύ των δύο πλευρών και ο μεγάλος αριθμός των μεταγραφών». Μάλιστα από χθες το μεσημέρι και τα Ρουμάνικα sites έγραφαν για απόλυση του Ντούμι. Ποιος δεν έγραφε ή ποιος δεν έδινε πληροφόρηση. Μα φυσικά ο Πανθρακικός, του οποίου την στάση δεν μπορούμε να καταλάβουμε. Και μιλάμε για την διοίκηση της ομάδας και όχι για το γραφείο τύπου! Σε ότι αφορά τον αντικαταστάτη, αυτός απ’ ότι φαίνεται βρέθηκε, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση από το διαδίκτυο, και είναι ο Γαλλοβέλγος Άλμπερτ Καρτιέρ. Σιδερένιος!!!
Χρειαζόταν όντως;
Εντάξει, αλλά ο γράφων παραμένει πιστός στην προ ετών θέση του ότι δεν χρειαζόταν η ανασκευή του Θεάτρου της Μαρώνειας, παρά μόνο η συντήρηση με όσα αρχαία μάρμαρα υπάρχουν και όσα θα μπορούσαν να εντοπιστούν. Άλλωστε, πόσες παραστάσεις θα αντέξει το χρόνο; Δύο-τρεις το πολύ, και φυσικά, πολλά σχόλια θα γίνουν για το ποιος και γιατί θα παίρνει τα εισιτήρια . Λογικό είναι, όποιος πάρει να μην ξαναπάρει ώσπου να ικανοποιηθούν όλοι οι αιτούντες. Πάντως και χωρίς την ανασκευή, απλά με την συντήρηση, ο κόσμος ερχόταν και θα ερχόταν και στο μέλλον να δει το θέατρο.
Πλέον επίσημοι
Θα φύγει το άγχος αρκετών δημάρχων, για τα λεγόμενα «μαύρα» λεφτά που ξοδεύουν σε δημοσιογράφους, για να τους εμφανίζουν «καταλληλότερους» και «αδιαφιλονίκητα φαβορί». Κι αυτό γιατί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2009 θα τακτοποιηθεί το θέμα της λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών δημοτικών σταθμών με σχετική νομοθετική ρύθμιση. Στο πλαίσιο διαλόγου που έχει ξεκινήσει το υπουργείο Εσωτερικών με τα ενδιαφερόμενα μέλη (ΚΕΔΚΕ, ΕΣΗΕΑ, εκπροσώπους εργαζομένων στα δημοτικά ΜΜΕ) ο Κώστας Γκιουλέκας επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας την απόφαση του υπουργείου, ώστε η λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών δημοτικών σταθμών και η νομοθετική προσαρμογή της λειτουργίας τους στο ισχύον ευρωπαϊκό καθεστώς να έχει νομοθετικά ολοκληρωθεί ως τα τέλη του χρόνου. Τέλος λοιπόν το άγχος. Οι ανεπίσημοι γίνονται … επίσημοι!!!
Ποιότητα ε;
Με τον Φραγκούλη τα έχει μερίδα του Τύπου της Ξάνθης, επειδή ακύρωσε την συναυλία του. Καθαρά τον λόγο της ακύρωσης κανείς δεν τον είπε, ωστόσο τον είχαν στην ίδια διαφημιστική καμπάνια με την Βίσση. Ας , πρόσεχαν αφού άλλωστε γνωρίζουν την προϊστορία… Άλλωστε, στο «Χατζηδάκειο» τους πείραζε να έχουν καλλιτεχνικό δ/ντη του Μουρατίδη επειδή «δεν ήταν ποιοτικός». Τώρα, γιατί την μπέρδεψαν την ποιότητα με την απόλυτη σταρ;

Δεν υπάρχουν σχόλια: