Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Βηματάκια

Το γεύμα Καραμανλή στην Ξυλαγανή
Η ατμόσφαιρα στο γεύμα που ακολούθησε της επίσκεψη Καραμανλή στην Κομοτηνή, απ’ ότι μαθαίνουμε, ήταν παρεΐστικη! Αναμενόμενο άλλωστε. Όπως βλέπουμε όμως στην φωτογραφία, ο μόνος χαλαρός είναι ο παλιός, δηλαδή ο Καραμανλής. Με θαλασσί πουκάμισο έξω από το παντελόνι, τα μανίκια διπλωμένα και χαμογελαστός φαίνεται η διαφορά από τους υπόλοιπους της φωτογραφίας. Αχμέτ Ιλχάν, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος είναι, σε σχέση με τον πρωθυπουργό, αρκετά σφιγμένοι! Για την ιστορία το γεύμα που παρέθεσε ο υπουργός Μεταφορών και βουλευτής Ροδόπης, πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του παππού του στην Ξυλαγανή. Πρόκειται για πλίνθινο σπίτι, το οποίο χτίστηκε λίγο μετά το 1922 και το οποίο ο Ευριπίδης έχει ανακαινίσει. Παρόντες στο ιδιωτικό γεύμα, εκτός από τα ζεύγη Καραμανλή και Στυλιανίδη και τα τέκνα τους, τα οποία έπαιζαν στην αυλή, ήταν ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης, ο διευθυντής του γραφείου τύπου του Μεγάρου Μαξίμου Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Μαρώνειας Χρήστος Παπανικολάου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης Κώστας Ναλμπάντης και πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «Καραθεοδωρή» Αντώνης Γραβάνης. Το τι έφαγε η παρέα δεν γνωρίζουμε ακριβώς, αλλά κάτι πήρε το αυτί μας για ψάρια και κατσικάκι, ενώ για ποτό προτίμησαν τοπικό κρασί και τσίπουρο! Όσο για την ξεκούραση του Κώστα Καραμανλή, αυτή έγινε σε ξενοδοχείο του οικισμού Μαρώνειας.
Κτελ και πτυχίο
Άντε, να γίνει αγνώριστο το ΚΤΕΛ όμως το μεγαλύτερο θα ήταν να γίνει και «αόρατο». Δηλαδή, να προσπαθήσει ο Δήμος να έρθει σε συμφωνία και να μεταφερθεί εκτός πόλης, στις παρυφές της Κομοτηνής. Είναι ένα από τα μέτρα αποσυμφόρησης της κυκλοφορίας, αλλά που να τα πάρουν εκεί στη δημαρχεία. Πάντως ένας Τσαλικίδης πήρε το έργο ανάπλασης-ανακαίνισης της καπναποθήκης. Ε, ναι , για συγγενικό πρόσωπο πρόκειται, ωστόσο, το πτυχίο μήπως είναι ακόμη του προέδρου του τουριστικού Νυμφαίας;
Διαρροές «υποδελφίνου»
Ποιοι θέλουν εκλογές τον Οκτώβριο; Ο Σουφλιάς, πρώτα απ’ όλα, και ο επικοινωνιολόγος Γιάννης Λούλης. Τελευταία η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Μας έλεγε «υποδελφίνος» υπουργός: ο Σουφλιάς και η Ντόρα προτείνουν εκλογές για το καλό του Καραμανλή ή επιδιώκουν να τον οδηγήσουν εκτός πρωθυπουργίας μια ώρα αρχίτερα; Μήπως τον θέλουν ηττημένο με διαφορά, ώστε να αναγκαστεί να παραιτηθεί και από αρχηγός της ΝΔ; Ο Σουφλιάς στοχεύει στην αρχηγία του κόμματος, δεν έχει καθόλου παραιτηθεί από τις φιλοδοξίες του. Για τη Ντόρα, ας μην το συζητάμε καν. Ποιος από τους δυο θα ήθελε, λοιπόν, να δει για τρίτη τετραετία πρωθυπουργό τον Κώστα Καραμανλή; Κανένας! «Ας συνυπολογίζουμε στις σκέψεις μας και αυτή την παράμετρο», μας είπε ο «υποδελφίνος» υπουργός!!!
Δημοκρατική «αριστερά»
Δεν προτίθεμαι να υπερασπιστώ τον Περικλή Κοροβέση, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, που τόλμησε ο άνθρωπος να ψελλίσει 5 πραγματάκια, από αυτά που επί έτη φωνάζει ο Πάγκαλος και η Δαμανάκη ότι συμβαίνουν στην «αριστερά» της Αλέκας και του Αλέκου! Δείτε, όμως, πόσο «δημοκρατικές» είναι οι ηγεσίες ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ, οι οποίες, αντί να ομολογήσουν την αλήθεια ή έστω να ελέγξουν τα καταγγελθέντα, άρχισαν τις κραυγές και τα «ξύλινα» λόγια! Ο πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε πως «πριν μιλήσει κανείς πρέπει πρώτα να σκέπτεται», απαντώντας στα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για το χρηματισμό και της Αριστεράς από τη Siemens, το 1990. Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι οι μίζες της Siemens είναι αυστηρά δικομματική υπόθεση, επισημαίνοντας ότι η αριστερά βρισκόταν και βρίσκεται απέναντι στο πολιτικό σύστημα της διαφθοράς και της μιζέριας. Τώρα γιατί ντε και καλά το σκάνδαλο είναι «αυστηρά δικομματική υπόθεση»; Πώς προκύπτουν τέτοιες απολυτότητες; Μόνο στους μαθηματικούς τύπους ισχύουν τέτοια ΑΠΟΛΥΤΑ αξιώματα. Μπορείτε να το αποδείξετε κύριε Τσίπρα; Και τί είδους μαφιόζικες απειλές είναι αυτές του τύπου «πριν μιλήσεις, σκέψου»; Μήπως σας ενοχλεί τώρα που αποδεικνύεται ότι ο αφοριστικός σας κατά του ΠΑΣΟΚ λόγος ήταν κενός περιεχομένου; Καλώς τα, τα παιδιά!!!
Βρέθηκε το πρόσχημα
Η κρισιμότητα των εθνικών θεμάτων θα αποτελέσει το πρόσχημα για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών τις επόμενες μέρες από τον Κώστα Καραμανλή. Το πανελλήνιο προϊδέασε πριν χθες η Ντόρα Μπακογιάννη δηλώνοντας ότι το εξάμηνο που ακολουθεί είναι κρίσιμο για τα εθνικά θέματα. Καλές κάλπες λοιπόν με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να χαρακτηρίζονται δια βουλεύματος αργυρώνητα κόμματα από τη γερμανική δικαιοσύνη και αυτά να κάνουν το κορόιδο παίζοντας παιχνιδάκια με τον Χριστοφοράκο.
Τι θα γίνει με τα γαϊδούρια;
Ντροπή! Μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει στους ασυνείδητους οδηγούς, οι οποίοι δυσκολεύουν την ζωή του κάθε πεζού, αλλά και των ατόμων με αναπηρίες. Συγκεκριμένο αυτοκίνητου του Δήμου Κομοτηνής για πολλοστή φορά, αφήνει το αυτοκίνητο, όπως βλέπετε και στην φωτογραφία, πάνω στο πεζοδρόμιο της Νομαρχίας και δίπλα στην ράμπα των ΑμεΑ, για να πάει απέναντι να φάει … μπουγάτσα!!! Τι θέση θα πάρουν άραγε όταν θα βγούνε «παγανιά» οι νέοι δημοτικοί αστυνόμοι; Ή καλύτερα τι θέση παίρνει ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης για τους κακομαθημένους υπαλλήλους;
Νέα τάξη πραγμάτων
Πωπωπω, πωπωπω, τι λιβάνισμα στον υπουργό… Εντωμεταξύ, άντε και γίνεται το απίστευτο και πηγαίνει και εκλέγεται στο υπόλοιπο Αττικής. Στην Αθήνα θα πηγαίνουν να τον λιβανίσουν. Πάντως το πολύ λιβάνι και ο παπάς το αποφεύγει, όπως και το κυρ ελέησον. Εντάξει, τον έφερε τον πρωθυπουργό, έγραψε η κίνηση και η επίσκεψη. Όλοι το κατάλαβαν. Όπως κατανοούν τους λόγους του λιβανίσματος. Προφανώς προς επιβεβαίωση της εδραιωμένης τοπικά τάσης ότι όταν και αν ξανάρθει το κίνημα στην εξουσία άλλους θα έχει «προστατευόμενους».
Αρχίζει το ματς
Ένα τμήμα του νέου πέταλου θα είναι έτοιμο και μάλλον στο λυόμενο πέταλο θα καθίσουν οι «γριές», οι φίλοι του Ηρακλή, που φέτος θα κάνουν αρκετά δυναμική την παρουσία τους. Χθες στην Θεσσαλονίκη έδωσαν πραγματική μάχη για τα συνολικά 2000 εισιτήρια που δόθηκαν στην ομάδα. Προφανώς στις εξέδρες θα υπάρχουν περισσότεροι, ενώ δεκάδες θα καταφθάσουν με κομβόι μοτοσικλετών. Με πολλά όνειρα έρχονται στην Κομοτηνή οι Ηρακλήδες, να δούμε αν θα είναι το ίδιο ευχάριστο και το ταξίδι της επιστροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: