Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

Βηματάκια

Κρατική πλύση εγκεφάλου
Έχει καταντήσει ανέκδοτο η φιλο-κυβερνητική προπαγάνδα των κρατικών καναλιών, με συνέπεια να γίνονται πολιτικά και δημοσιογραφικά όργια. Κάθε μεσημέρι η πλύση εγκεφάλου ξεπερνάει κάθε όριο. Παράδειγμα ότι σε ορισμένα δελτία ειδήσεων (το μεσημέρι συνήθως), ο ρεπόρτερ μετέφερε ως ρεπορτάζ ότι ακριβώς λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. Όμως έχει και συνέχεια. Σαν να μην έφτανε αυτό παίζουν και τις δηλώσεις του! Μέχρι εκεί όμως. Γιατί κανείς δεν σκέφτηκε να παίξει τις δηλώσεις των εκπροσώπων Τύπου των άλλων κομμάτων! Σε δελτία ειδήσεων που πλέον παρακολουθούν ελάχιστοι, εύκολα γίνεται κανείς προπαγανδιστής. Ειδικά εάν πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος.
Φθορές στο … πράσινο
Ακόμα εγκαίνια δεν έχουν γίνει στο νέο-αναπλασμένο άλσος της Αγίας Παρασκευής, αλλά τα πρώτα σημάδια φθορών έχουν γίνει ήδη ορατά, προκαλώντας τον εκνευρισμό των συμπολιτών. Η παιδική χαρά του πάρκου, δίπλα από το αναψυκτήριο, έχει ήδη απολέσει το πράσινο της, με αποτέλεσμα να έχουν εμφανιστεί τα δίχτυα από το έτοιμο γρασίδι! Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τα παιδάκια που παίζουν στην παιδική χαρά σκαλώνουν συνεχώς σ’ αυτά, με συνέπεια να τραυματιστούν. Μάλιστα τον 15αυγουστό οικογένεια χρειάστηκε να μεταφέρει το άτυχο παιδί της στο νοσοκομείο. Καταλαβαίνετε τώρα τι ακούει καθημερινά ο άμοιρος ο δήμαρχος…
Δεν στρίβει με τίποτα!
Μας ενημέρωσαν ότι άνθρωποι του γραφείου δημάρχου της Κομοτηνής, έχουν ξεκινήσει αυτές τις ημέρες, ένα είδος δημοσκόπησης. Μάλιστα στις αρχές της εβδομάδας βρέθηκαν στην περιοχή του σταθμού και ζήτησαν τις γνώμες των συμπολιτών για ορισμένα θέματα. Καλά ακόμα δεν το πήραν χαμπάρι;;; Ούτε με γκάλοπ, στρίβει…
Στην ώρα τους…
Λοιπόν, με το που ανακοινώθηκε ότι έρχεται ο Χριστοφοράκος φούντωσαν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές τον Οκτώβριο. Το σκεπτικό, θα έρθει, θα πει ονόματα οπότε θα οδηγηθούμε στις κάλπες μέσω σκανδαλολογίας. Με το που μαθεύτηκε ότι δεν έρχεται, προς το παρόν, ο άριστος αυτός μάνατζερ (αφού έκλεινε δουλειές για την εταιρεία που δούλευε) οι εκλογές μετατέθηκαν για την Άνοιξη αν τελικά δεν εκλεγεί πρόεδρος Δημοκρατίας. Το ελληνικό καλοκαίρι είχε δύο ειδήσεις. Ζήμενς και γρίπη. Και πολλές παραλίες για τους οπαδούς του Star.
Να βιαστούμε
Τελειώνει και το καλοκαιράκι και ακόμη τα εγκαίνια του πάρκου. Βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο, λέρωσαν τα πλέξιγκλας που δεν επιτρέπουν στα διαστημικά σιντριβάνια να βρέχουν το χώμα και τους περαστικούς. Τώρα πλέον είναι θολά, τον χειμώνα θα αρχίσουν να σκεβρώνουν, το δε χόρτο υποχωρεί σε αρκετές μεριές. Ίσα που θα προλάβουμε για τα εγκαίνια, μέχρι να ξεκινήσει η επόμενη ανάπλαση.
«Διέξοδο»
Προγραμματική σύμβαση για την απασχόληση 118 απολυμένων από την εταιρία «Θράκη ΑΕ» σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, υπέγραψε η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Με την προγραμματική σύμβαση δίνεται η δυνατότητα στους απολυμένους να εργαστούν στην Αναπτυξιακή Εταιρία Έβρου ΑΕ και στους δήμους Αλεξανδρουπόλεως, Φερών και Τραϊανουπόλεως. Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα απασχόλησης θα λαμβάνουν το 80% των μηνιαίων αποδοχών τους, ενώ θα συνεχιστεί και η ασφαλιστική τους κάλυψη. Το συνολικό κόστος του προγράμματος, το οποίο βασίζεται σε σχετική νομοθετική ρύθμιση του περασμένου Μαΐου, ανέρχεται σε 6.569.000 ευρώ. Είναι σίγουροι ορισμένοι ότι δεν πάμε για εκλογές;;;
Ούτε τσοπάνος
«Είμαι δήμαρχος 28 χρόνια, (σ.σ και ως πρόεδρος Κοινότητας), επιτέλους ένα έργο που το είχαμε όνειρο γίνεται πραγματικότητα, ευχαριστώ το ελληνικό κράτος και τον περιφερειάρχη και του ζητώ να μας χαρίσει και ένα γυμνάσιο γιατί χωρίς απολυτήριο ούτε τσοπάνος γίνεσαι σήμερα», δήλωσε ο δήμαρχος Φιλύρας κ. Κιασήφ Χασάν χθες στην περιφέρεια για τα οδικά έργα που οδεύουν προς δημοπράτηση . Όσο για το γυμνάσιο, ο Γενικός Γραμματέας κ. Σταμάτης διευκρίνισε ότι έχει αγοραστεί έκταση αλλά απαιτείται ειδικό ρυμοτομικό ενώ το κτίριο είναι έτοιμο (προφανώς προκατασκευασμένο). Και όπως συμπλήρωσε, ανεξαρτήτως ποιος κατασκευάζει και τι, πρέπει να τηρούνται οι νόμοι.
Δεν ξεχωρίζει
Πάντως τόσο ο δήμαρχος όσο και ο Κοινοτάρχης Κέχρου χαρακτήρισαν φίλο τους τον γενικό και τόνισαν ότι όσο καιρό βρίσκεται στη θέση του περιφερειάρχη «δεν ξεχωρίζει κανέναν».
Και οι νόμοι
Όσον αφορά στην έκταση που ζητά το ΠΕΚΕΜ, στην Φιλύρα για ανέγερση σχολείου, ο κ. Σταμάτης, ερωτηθείς σχετικά, είπε πως η απάντηση είναι αρνητική όπως αρνητική είναι και η απάντηση σε ανάλογο αίτημα στο Δήμο Προσοτσάνης Δράμας. Επειδή, και για τα δύο αιτήματα, από τα δημοτικά συμβούλια, το παραχωρούμενο οικόπεδο πρέπει να είναι κατάλληλο για τη χρήση για την οποία δωρίζεται. Και στις δύο περιπτώσεις, δεν υπάρχει ειδικό ρυμοτομικό σχέδιο και κανείς δεν μπορεί να παραβεί το νόμο. Στην Προσοτσάνη, ο Δήμος παραχωρεί στον ΟΣΚ 10 στρέμματα, αλλά είναι, όπως και η έκταση στην Φιλύρα, εκτός ρυμοτομικού σχεδίου.
Ίσα σταθμά
Εντωμεταξύ, ο κ. Σταμάτης εξήγησε επακριβώς τις σχετικές αποφάσεις λέγοντας ότι η Περιφέρεια «δεν βλέπει με διαφορετικά μάτια. Με το ίδιο μάτι βλέπει και ενεργεί για όλους και αν κάποιοι θέλουν να προβάλλουν μόνο το ένα στοιχείο, είναι δικό τους πρόβλημα, η Περιφέρεια εφαρμόζει το νόμο». Και επειδή του έγινε και ερώτηση για το «αν ο νόμος ισχύει για την παράνομη εκκλησία που γίνεται στη Νυμφαία», απάντησε πως ο νόμος ισχύει, γι’αυτό και η Περιφέρεια κίνησε την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία. Και σε ότι αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου, θα κριθεί από την αρμόδια δικαστική επιτροπή που βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη. «Η Περιφέρεια δεν κλείνει το μάτι σε κανέναν, άλλοι βλέπουν με το ένα μάτι, η Περιφέρεια με δύο και ορθάνοιχτα και πάντα σύμφωνα με το νόμο», κατέληξε ο κ. Σταμάτης.
Εισιτήριο για … μετάθεση
Ήρθε στην Κομοτηνή ο πρωθυπουργός, όχι γιατί αγαπάει την Θράκη ή γιατί ήθελε να συνεισφέρει κι αυτός με τον τρόπο του στο 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρακών. αλλά για προσωπικό όφελος, όπως γίνεται πάντα άλλωστε! Ή καλύτερα για το όφελος του κουμπάρου, που απ’ ότι δείχνουν τα πράγματα οδεύει για την θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ. Θέση που θα του δώσει και το πολυπόθητο εισιτήριο για την εκλογική δοκιμασία σε άλλη περιφέρεια εκτός Ροδόπης! Μάλιστα τα εσωκομματικά «χτυπήματα» έχουν αρχίσει να δίνουν και να παίρνουν, όχι τόσο με στόχο τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, αλλά για τις εσωκομματικές διαδικασίες. Χθες σε μεγάλη εφημερίδα των Αθηνών μάλιστα είχε το παρακάτω σχόλιο: «Τουλάχιστον δύο κορυφαίοι υπουργοί δεν «βλέπουν με καλό μάτι» το ενδεχόμενο μετακίνησης του Ευριπίδη Στυλιανίδη στη Ρηγίλλης. Εάν ο πρωθυπουργός το επιχειρήσει, λένε, τότε τα «λευκά» στη σχετική ψηφοφορία θα είναι πάρα πολλά. Δυσβάσταχτα πολλά...». Χώρια του ότι ξεκίνησαν να διαρρέουν αποφάσεις από «φίλους» στο κόμμα για της χορηγίες του στον Πανθρακικό μέσω ΕΛΤΑ. Ενός οργανισμού δηλαδή, που ο ίδιος ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωνε πως πρέπει να εξυγιανθεί γιατί οφείλει 8,5 εκατομμύρια ευρώ! Υπομονή λίγο ακόμα και θα δούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: