Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Βηματάκια

Για κατασκήνωση
Ξανά στην Αθήνα θα κατέβουν οι εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία και πιο συγκεκριμένα στο υπουργείο Οικονομικών, όπου και θα κατασκηνώσουν ως την τελική επίλυση του προβλήματος τους. Σε ανακοίνωση – καταγγελία των εργαζομένων αναφέρεται επίσης και η αναλγησία της κυβέρνησης στο θέμα τους, ενώ παράλληλα μιλάνε και για αθέτηση των συμφωνημένων μεταξύ των δύο πλευρών. Κι όλα αυτά αφού εδώ και λίγες ημέρες έχει ανοίξει το εργοστάσιο της ΦΑΝΚΟ στην Κομοτηνή, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να διακατέχονται και πάλι με φόβο και αγωνία για το εργασιακό τους μέλλον. Το δελτίο τύπου έχει ως εξής:
«Οι Εργαζόμενοι στην Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, περήφανοι για την προσπάθεια που έχουν καταβάλει και ενωμένοι απέναντι στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν για τη δικαίωση και την επιβίωση τους, δηλώνουν αποφασισμένοι να εντείνουν το δίκαιο αγώνα τους.
Μετά από μακρά περίοδο αναμονής κατά τη διάρκεια της οποίας όλοι εμείς οι
εργαζόμενοι εμπιστευτήκαμε το Υπουργείο και την Ελληνική Κυβέρνηση, σεβαστήκαμε τις δεσμεύσεις και λειτουργήσαμε προς την κατεύθυνση υλοποίησης των συμφωνημένων, διαπιστώνουμε για μία ακόμη φορά ότι το πρόβλημα μας αντιμετωπίζεται με τονωτικές ενέσεις και όχι ουσιαστικές λύσεις.
Ζητάμε να διερευνηθεί ο ρόλος του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Σιδηρόπουλου Ιωάννη διότι όλο αυτό το διάστημα του ενός έτους που αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα, λειτουργεί απαξιωτικά προς τους εργαζομένους και την εταιρία ακολουθεί παρελκυστική τακτική, διαιωνίζει το πρόβλημα πιστεύοντας ότι μ’ αυτόν τον τρόπο θα μας κουράσει για να σταματήσουμε τον αγώνα μας.
Εμείς όμως δηλώνουμε ότι την Τετάρτη 29 Ιουλίου ερχόμαστε στην Αθήνα για άλλη μία φορά αποφασισμένοι να κατασκηνώσουμε έξω από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών για όσες μέρες χρειασθεί και μέχρι την τελική επίλυση του προβλήματος».
Σιγά τις πένες…
Το ξεπατίκωμα κειμένων που αφορούν στην μουσουλμανική μειονότητα, από μπλόγκς και η αυτούσια παράθεση τους σαν ίδια, δεν ηρωοποιεί, προφανώς γελοιοποιεί. Αλλά έτσι έμαθαν, μια ζωή ψευτιές οι ψευταράδες και λαμογιές, τα λαμόγια…
Με αδιάβροχο
Α, στο τέλος θα τα μαλώσουμε τα διαστημικά σιντριβάνια… Άκου… κιτς… Από πού και ως που; Καλώς μπήκαν τα πλέξιγκλας και επιπλέον σε όποιον τα πλησιάζει να του δίνουν και ένα αδιάβροχο, όπως και με τους επισκέπτες του Νιαγάρα. Μη βλέπετε μόνο το τελικό αποτέλεσμα, δείτε την διαδρομή που ακολούθησαν, τις πολύωρες επισκέψεις που έκαναν ως να καταλήξουν σε αυτή την λύση. Και έπειτα, το έλεγε και η μελέτη, την οποία άλλοι ετοίμασαν και άλλοι ενέκριναν. Δεν φτάνει που οι τωρινοί, οι νοικοκύρηδες, έδωσαν λύση σε ένα ακόμη πρόβλημα, θα τους προγκήξουμε κι’όλας…Και που να δείτε όταν θα λερώσει το πλέξιγκλας.. Αφού θα προσπαθήσουν, ανεπιτυχώς, να το καθαρίσουν, θα βάλουν καινούρια… Άντε και στα εγκαίνια, με ομπρέλες και ας μην βρέχει…
Αλλαγή αριθμού
Αμέτρητες προειδοποιητικές πινακίδες στα πευκοδάση της Ροδόπης ενημερώνουν για τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Ω μη γένοιτο όμως, σου ζητούν να καλέσεις άμεσα στο Συντονιστικό Κέντρο Δασοπροστασίας στο αριθμό 191 όπου δεν πρόκειται να απαντήσει κανείς. Ο λόγος; Απλούστατος, καθώς ο τηλεφωνικός αριθμός άλλαξε και είναι πια το 1591!!! Που και να μην ήταν καλοκαίρι δηλαδή, τι θα γινόταν; Κι όλα αυτά την ώρα που οι πυρκαγιές άρχισαν να κάνουν την … εμφάνιση τους!
Κλάμα στο γκέτο…
Δύο- τρεις άντε και ο ένοικος του γκέτο της Ιώνων «παρεξηγήθηκαν» που έπεσε το αυθαίρετο στα «χίλια». Οι ομόθρησκοι τους στην γύρω περιοχή σχεδόν πανηγυρίζουν. Οι προπαγάνδιστές της πολιτικής της Άγκυρας στην περιοχή χρεώθηκαν άλλη μια ήττα καθώς εκεί που έμαθαν το παιχνίδι έπαιζαν με σημαδεμένη τράπουλα, ενώ σε μια χώρα με νόμους, που τηρούνται, το μόνο που τους απομένει είναι να ετοιμάσουν τις βαλίτσες τους και πάνε από εκεί που ήρθαν.
Χριστουγεννιάτικες γλάστρες
Το χιούμορ ορισμένων καλά κρατεί και ορισμένες φορές είναι αρκετά δημιουργικό! Ο λόγος για τα χριστουγεννιάτικα στολίδια (καλά διαβάσατε) που υπάρχουν ακόμα στην καρδιά του θέρους στις κολώνες. Επαγγελματίας από το μπαλκόνι της επιχείρησης του, έχει στολίσει την χριστουγεννιάτικη γλάστρα βάζοντας μέσα σ’ αυτήν καλλωπιστικά άνθη, ανάλογα με την εποχή, μιας και τα εν λόγω στολίδια βρίσκονται εκεί όλη την χρονιά. Αυτά έχουν ξεφύγει από το νοικοκύρεμα του δημάρχου της πόλης μας Δημήτρη Κοτσάκη…
Ώξωωωωωωω
Ένας λιγότερο σοβαρός λόγος που πρέπει άμεσα να πάμε σε εκλογές είναι επειδή δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να πετάξουμε έξω από την βουλή τους φανερά διεφθαρμένους βουλευτές, τουλάχιστον του σκανδάλου Βατοπεδίου. Αν αργήσουν λίγο παραπάνω, τότε, επειδή ο Έλληνας ξεχνάει πολύ εύκολα, είναι σχετικά εύκολο να επανακάμψουν όλοι τους και τότε να δείτε ότι με το απύθμενο θράσος που έχουν, στο τέλος θα ζητάνε και τα ρέστα!!! Η αρχή έγινε στην εκδίκαση της Χαλκιδικής, όπου οι μοναχοί κέρδισαν, τώρα περιμένουμε τον Σεπτέμβριο όπου η συνέχεια είναι στις δικαστικές αίθουσες της Κομοτηνής. Άντε να δούμε τι μας επιφυλάσσει η υπόθεση…
Χωρίς απόσυρση
Καλό το μέτρο της απόσυρσης, δυστυχώς μόνο για τα αυτοκίνητα, ενώ θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν εφαρμοστεί σε πολιτικούς αλλά και σε δημοσιογράφους. Δύσκολο έως ακατόρθωτο…. Πώς να πειστεί πολιτικός ή δημοσιογράφος ότι δεν έχει άλλο να προσφέρει και ότι η παρουσία του επιβαρύνει.. .. Και οι δύο ράτσες πιστεύουν ότι θα σώσουν τον κόσμο, γι, αυτό και αυτός πάει κατά διαόλου.
Συμβούλιο δανείων
Δημοτικό συμβούλιο σήμερα και άντε να δούμε τι θα γίνει, θα είναι ήρεμο ή θα έχει τις εντάσεις του;;; Σύσσωμη η αντιπολίτευση θα κάνει τις ερωτήσεις και ο δήμαρχος δεν θα απαντάει σε καμία;;; Ή λέτε να δούμε κάτι το διαφορετικό; Πάντως χθες δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης μας έλεγε ότι με τόσα δάνεια, δήμαρχος θα γίνει ο διευθυντής της τράπεζας!!! Και απ’ ότι φαίνεται δεν έχει και άδικο. Πάντως μια απορία έχουμε και ελπίζουμε αύριο να τεθεί αυτό στην συνεδρίαση. Γιατί ο Δημήτρης Κοτσάκης παίρνει δάνειο για να φτιάξει της κερκίδα του ΔΑΚ, την ώρα που στο χώρο εργασιών υπάρχει πινακίδα ότι το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Θησέας»; Βάζουμε ένα ερώτημα, αν το βάλει και η αντιπολίτευση καλώς, τώρα αν το απαντήσει ο δήμαρχος, αλλουνού παπά ευαγγέλιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια: