Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Βηματάκια

Τα μωρά επί της σκηνής
Scorpions, Deep Purple, Santana, όλα τα ΚΑΠΗ της ροκ σκηνής περιοδεύουν στην Ελλάδα αυτό τον καιρό και αν οι αρχικοί τους φαν αποφασίσουν να πάνε στις συναυλίες τους, αυτά που θα μαζεύουν σαν σκουπίδια την άλλη μέρα θα είναι συσκευασίες φαρμάκων για ζάχαρο, χοληστερίνη, πίεση και άλλα τέτοια. Πάντως τα θηρία της ροκ σκηνής ξαναβγήκαν επί σκηνής, ίσως για το εφάπαξ τους, ωστόσο και πάλι αξίζει να τους δει κανείς. Και να τους ακούσει φυσικά όσον αφορά στην μουσική, γιατί στις φωνές όσο και αν κάνει θαύματα η τεχνολογία, ανίκητος είναι ο χρόνος…
Σαρκοζί – 1
Έξι δημοτικούς συνδυασμούς για το Δήμο Κομοτηνής, προερχόμενους από το ΠΑΣΟΚ, ανακάλυψαν ορισμένοι αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι είναι βαθιά νυχτωμένοι σε ότι αφορά την δημοτική δημοκρατική παράταξη! Και όλοι αυτοί απέναντι στο Σαρκοζί της Κομοτηνής, ο οποίος μάλιστα δεν έχει την ανάγκη της Κάρλας Μπρούνι… Τους τελευταίους μήνες υπάρχει στο στρατόπεδο του τοπικού ΠΑΣΟΚ μια καλή διάθεση απ’ όλες τις πλευρές (την οποία δεν την χαλάει τίποτα) για την κατάρτιση ενός ψηφοδελτίου με σκοπό την πολιτική ανατροπή στον Δήμο Κομοτηνής. Και αυτό θα γίνει, καθώς υπάρχει μια διάχυτη αισιοδοξία παντού!!! Αλλά και από την άλλη, αυτοί οι υποτιθέμενοι 6 συνδυασμοί του ΠΑΣΟΚ να κατέλθουν στις δημοτικές εκλογές μαζί με την «Σύγχρονη Πόλη», ο Σαρκοζί … έβδομος θα τερματίσει!!!
Σαρκοζί – 2
Αυτός ο παραλληλισμός όμως του δημάρχου μας Δημήτρη Κοτσάκη με τον Νικολά Σαρκοζί δεν τον κατάλαβα. Πάντως η αλήθεια είναι ότι έχουν τρία κοινά… Πρώτο ότι έχουν να διαχειριστούν εξουσία και οι δύο τους, δεύτερο ότι είναι μέτοικοι καθώς αμφότεροι και οι δυο δεν είναι από τα μέρη που διοικούν και τρίτο και κυριότερο έχουν την «ικανότητα» να προσελκύουν με οποιοδήποτε τρόπο τους … «σοσιαλιστές» των αντίπαλων στρατοπέδων!
Θυσίες
Το ότι ο κάθετος άξονας της Εγνατίας, Κομοτηνή – Νυμφαία, είναι ένα μεγάλο έργο είναι. Πάντως τα μεγάλα έργα έχουν και τις θυσίες τους. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία ορισμένα δέντρα ήδη θυσιάστηκαν στο βωμό της … ανάπτυξης!
Όλα τα καλά σε –αδα…
«Πατατιάδα» οργάνωσαν στην Φελώνη του νομού Ξάνθης και έτσι όπως ακούγεται ο τίτλος της εκδήλωσης φέρνει στο μυαλό την δική μας «Μαγγαλιάδα» η οποία έγινε μια φορά με τεράστια επιτυχία αλλά το κόστος ήταν μεγάλο για να επαναληφθεί. Πάντως, κτηνοτρόφοι, έμποροι ζώων και κρεοπώλες θα μπορούσαν να μοιραστούν το κόστος και να προσφέρουν μια μέρα γεμάτη τσίκνα και ψητά εδέσματα στους καταναλωτές που με τις αγορές τους τους στηρίζουν για τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου.
Πλήρης έλεγχος
Νέα επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπολύει ο ανεξάρτητος βουλευτής Αρκαδίας Πέτρος Τατούλης , με συνέντευξή του σε αθηναϊκή εφημερίδα. Χαρακτηρίζει πληγή για την κεντροδεξιά την παραμονή του Κώστα Καραμανλή στην ηγεσία της ΝΔ και τον κατηγορεί ότι ανέχτηκε τις ανομίες φίλων του με αποτέλεσμα να πιθανολογείται και η δική του συμμετοχή. Μετά απ’ όλα αυτά, ξεκαθαρίζει ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές και παρών στην κεντρική πολιτική σκηνή. Συμπέρασμα;;; Ελέγχει την κατάσταση ο πρωθυπουργός, δεν φαίνεται!!!
Λείπει το φαβορί
Άμα είναι να το κάνεις, καντο καλό. Από τους επτά οι πέντε είναι υποψήφιοι και δεν χωράει ένας ακόμα; Η σοβαρότερη υποψηφιότητα είναι αυτή του Δενθαγίνειςδήμαρχοςποτέ… Πως , τι να ηγηθεί; Καλάμου…
Μητροπάνος Live
Το μισό δημοτικό γήπεδο της Αλεξανδρούπολης και παραπάνω ήταν Κομοτηναίοι θαυμαστές του Δημήτρη Μητροπάνου, οι οποίοι πήγαν για να τον ακούσουν, καθώς δεν είχαν την ευκαιρία να τον δούνε στην Κομοτηνή, λόγω της μη άδειας παραχώρησης του Δήμου στην διοργανώτρια εταιρία! Μετά δε την συναυλία, οι Κομοτηναίοι εφόρμησαν σε όλες τις παραλιακές ταβέρνες της Αλεξανδρούπολης, ενισχύοντας την εκεί τοπική οικονομία. Μήπως τελικά ο Δήμος Κομοτηνής έκανε ένα μεγάλο λάθος;
Αθώος!!!
Στο τελευταίο «γερμανικό θαύμα» προσβλέπει πλέον ο Μιχάλης Χριστοφοράκος και οι συνήγοροί του, μετά τη διαφαινόμενη άκαρπη προσπάθεια για την άσκηση δίωξης σε βάρος του στη Γερμανία. Τις προσεχείς ημέρες λογικά αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Εισαγγελίας του Μονάχου, με την οποία θα γνωστοποιείται το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής έρευνας που μόνος του προκάλεσε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, καταθέτοντας επί ώρες στοιχεία για τη λειτουργία των «μαύρων ταμείων» στην Ελλάδα, που δεν αποτυπώθηκαν και στα χαρτιά. Ο τέως Νο1 της Siemens παζάρευε για το τι θα γραφτεί στην απολογία του και προστάτευσε αποδέκτες μιζών και πολιτικούς φίλους, κάτι που μάλλον καθιστά αδύνατη τη δίωξή του, δεδομένου ότι «διαχειρίστηκε» με διακριτικότητα και όσες πληροφορίες ή στοιχεία είχε για «κεφαλές» της μητρικής εταιρείας. Τώρα το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση περί της αρχειοθέτησης του φακέλου «Χριστοφοράκου» από την εισαγγελέα Hildegard Baumler - Hosl, εκτός κι αν υπάρξουν ανατροπές.
Άθλιο θέαμα
Περιφερειακά της Κομοτηνής και σε απόσταση αναπνοής από τις κατοικημένες περιοχές του Κικιδίου, των Υφαντών και του Ηφαίστου, έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία δυόμιση χρόνια αυτοσχέδιοι σκουπιδότοποι – μπαζότοποι από ασυνείδητους συνδημότες μας, με την ανοχή του Δήμου Κομοτηνής!!! Η φύλαξη των συγκεκριμένων χώρων είναι ελλιπέστατη με αποτέλεσμα την ανεξέλεγκτη εναπόθεση των σκουπιδιών. Την ίδια ώρα όμως φυλάσσονται το άλσος της Αγίας Παρασκευής και το δημοτικό μέγαρο και το ερώτημα της πλειοψηφίας των Κομοτηναίων είναι, «από τι κινδυνεύουν;». Εκτός από το άθλιο θέαμα που βλέπετε στις φωτογραφίες, οι συγκεκριμένοι χώροι έχουν γίνει πολύ επικίνδυνοι, αφού αποτελούν εστίες μόλυνσης για όλους του κατοίκους της περιοχής και πιο πολύ για τα μικρά παιδιά τα οποία παίζουν και μέσα στον χώρο!!! Όλα αυτά δεν συγκινούν κανέναν αρμόδιο φορέα, δύο χρόνια μετά τα κρούσματα Ηπατίτιδας Α’ σε σχολεία Κομοτηνής, τα οποία αντιμετωπίστηκαν … κατόπιν εορτής! Όλα τα παραπάνω καθιστούν τον Δήμο Κομοτηνής, συνένοχο στην καταστροφή του περιβάλλοντος και της εικόνας της πόλης μας, χωρίς καμιά δικαιολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: