Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Βηματάκια

Δεν μας βγαίνει…
Από εδώ το πάμε, από εκεί το φέρνουμε, δεν μας βγαίνει το κρούσμα της νέας γρίπης στη Θράκη ούτε καν στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ. Σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία φιλοξενήθηκαν ύποπτα κρούσματα αλλά σε όλες τις περιπτώσεις αρνητικές ήταν οι εξετάσεις. Να και μια φορά που η περιοχή δεν προβάλλεται με αφορμή μια «κακή» είδηση. Πάντως και να βρεθεί κρούσμα, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η ασθένεια, δεν είναι πιο επικίνδυνη από την κοινή γρίπη που ξέρουμε και οι μεγαλύτεροι την έχουν περάσει πάρα πολλές φορές.
Επίτιμος άγιος
Ο Προφήτης Ηλίας δεν γιορτάστηκε την Κυριακή μόνο στην Πόρπη (υπάρχει ρεπορτάζ στην εφημερίδα), αλλά και σε άλλα μέρη της Ροδόπης! Νέα Καλλίστη, Πάνδροσος, Ίασμος, Παγούρια είναι μερικοί από τους οικισμούς που τίμησαν τον εξαιρετικά δραστήριο, δυναμικό και θαρραλέο προφήτη, ο οποίος ενεργούσε συχνά ως αντιπρόσωπος του Θεού. Μετά από τόσες γιορτές και πανηγύρια στον Αι-Λια, όπως λένε και οι παλαιότεροι, πρέπει ο προφήτης να αναγορευτεί ως επίτιμος άγιος της Ροδόπης!
Μακριά η Ευρώπη…
Ε, ναι το είπαμε και το γράψαμε ότι με τις εισόδους που διαθέτει πλέον η Κομοτηνή, σε ευρωπαϊκή πόλη μοιάζει. Δυστυχώς, μόνο μοιάζει καθώς μια προσεκτική ματιά δείχνει πως διάσπαρτες και ανάκατες είναι οι επιχειρηματικές δραστηριότητες εκατέρωθεν των δύο οδών. Και μάλλον είναι αργά να ελπίζουμε σε μια επαγγελματική-βιοτεχνική ζώνη που θα έβαζε τάξη και θα έκανε ευρωπαϊκή την πόλη της Κομοτηνής.
Για να ανταγωνιστούν
Έτσι μπράβο, όπως λέει και η σχετική ενημέρωση προς τους μουσουλμάνους συμπολίτες, στείλτε το παιδί σας στο μειονοτικό σχολείο. Γιατί έχει σημασία πόσες λέξεις τούρκικες θα μάθει και πόσο καλά θα τις μάθει. Έτσι μόνο θα συναγωνιστεί τους Έλληνες συμπολίτες του αλλά και τους Ευρωπαίους. Με καλή γνώση της τούρκικης γλώσσας, γιατί αν μάθει καλά τα ελληνικά και 2-3 ξένες γλώσσες, ποιος θα του δώσει δουλειά στην Ελλάδα ή σε άλλο κράτος μέλος της Ε. Ε… Α, και να μη το ξεχάσουμε, χώροι θρησκευτικής λατρείας μέσα σε σχολεία…όπως παντού στην Ευρώπη, όπως προστάζει η διεθνιστική πολιτική σκέψη…
Γιούχα…
Εντωμεταξύ μιας και μιλάμε για πανηγύρια, ένα την περασμένη Πέμπτη είχε πολύ ενδιαφέρον. Αυτό που διοργάνωσε ο πολιτιστικός και θρησκευτικός σύλλογος Ιμέρου προς τιμή της Αγίας Μαρίνας. Οι εκδηλώσεις όμως έγιναν κάτω από την σκιά των ανακοινώσεων που βγήκαν και δεν τιμούν κανέναν από την μεριά της Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής και του συλλόγου. Τελικά αυτός που την πλήρωσε … «την νύφη» ήταν ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός, καθώς αρκετοί από τους παρευρισκομένους τον γιουχάρισαν! Βέβαια ο αγαπητός κ.κ. Δαμασκηνός δεν φταίει καθόλου σ’ αυτήν την κόντρα, άσχετα αν η καταγγελτική επιστολή έχει την δική του υπογραφή! Τον συγγραφέα αυτής πρέπει να γιουχάρει ο κόσμος…
Πολιτικά πηγαδάκια
Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ο γάμος του γιου της πρώην βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Χρύσας Μανωλιά, Παντελή Ραψωμανίκη με την εκλεκτή της καρδιάς του! Πολλά τα πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν την ώρα του μυστηρίου στην εκκλησία, αλλά ένα ήταν εξαιρετικό. Αποτελούταν από τον επικεφαλής της Νέας Πορείας Τάσο Βαβατσικλή και τους δημοτικούς συμβούλους Γιώργο Μανανά και Παύλο Δαμιανίδη, τον επικεφαλής της Αναγέννησης Σταμάτη Μαρούδα και τον ιδιοκτήτη της τοπικής τηλεόρασης Γιώργο Μαλούση! Θέμα συζήτησης η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στον Δήμο της Κομοτηνής, στο οποίο συμφώνησαν όλοι, και η αλλαγή νοοτροπίας ορισμένων που το παίζουν σωτήρες θεσμικών παραγόντων!... Στο τελευταίο συμφώνησαν και οι πέτρες!
Το πουρνάρι
Στο γάμο του Παντελή Ραψομανίκη, παραβρέθηκε και ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, επιβεβαιώνοντας το ρητό της ελληνικής κοινωνίας, «θα αφήσουμε τον γάμο να πάμε πουρνάρια;». Όπου πουρνάρια, ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης!
Αστεία πράγματα
Διαβάζουμε σε τοπική εφημερίδα ότι υπουργική απόφαση επιβάλλει από την φετινή αγωνιστική περίοδο σε φιλάθλους και γήπεδα να τηρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα! Δηλαδή να υπάρχει πλέον το ηλεκτρονικό εισιτήριο, να υπάρχουν ειδικές μπάρες εισόδου, κάμερες, καθισμένοι οι θεατές και στοπ στις βρισιές!!! Ποιο εύκολα πλέον θα δούμε ξανά πρωθυπουργό τον Καραμανλή, παρά ότι θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη απόφαση!
Τους έπιασε το καλοκαίρι
Έκδηλη η απογοήτευση στο μουσικόφιλο κοινό της Κομοτηνής, καθώς ακόμη μία συναυλία ακυρώνεται. Η καλοκαιρινή ραστώνη φαίνεται ότι έχει επηρεάσει τα στελέχη της δημοτικής αρχής που ασχολούνται με τον πολιτισμό, καθώς αυτός είναι κάτι το οποίο το βλέπουμε με τα κυάλα στην πόλη μας!!! Έτσι λόγω εργασιών που γίνονται στο γήπεδο της Κομοτηνής η συναυλία του Δημήτρη Μητροπάνου ακυρώνεται! Δηλαδή ο τραγουδιστής και η μπάντα του θα τραγουδούσαν πάνω στην καινούργια κερκίδα;;; Και μέσα σ’ όλα αυτά μην ξεχνάμε ότι την ίδια περίοδο στην Ξάνθη θα δώσουν μία συναυλία η Scorpions και στον Έβρο θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εκδηλώσεις του Άρδα. Μήπως κάτι φταίει στα πολιτιστικά δρώμενα της Κομοτηνής, μήπως ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης έκανε ατυχή επιλογή προσώπου για τον πολιτιστικό φορέα του Δήμου;
Όλο εκκλησάκια…
Όλα τα έχει υπολογίσει το παρατηρητήριο της Εγνατίας Οδού αλλά με τα ατυχήματα δεν έχει ασχοληθεί και πολύ. Να τα καταγράψει να τα κατανείμει και να ενημερώσει γιατί σκοτωνόμαστε με τόσο χαζό τρόπο σε έναν ασφαλή δρόμο. Απλώς είναι ο λόγος, γιατί δεν ξέρουμε να οδηγούμε σε αυτοκινητόδρομο, αλλά αν υπάρξει ενημέρωση και κυρίως έλεγχος (από τροχαία ειδικά για την Εγνατία) πολλοί θα γλιτώσουν. Διαφορετικά, εκκλησάκια θα τον γεμίσουμε και αυτό τον δρόμο.
Θερμική παράλυση
Καυτό από άποψης θερμοκρασιών ήταν το Σαββατοκύριακο και όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στις παραλίες. Και όχι μόνο τοπικά, γενικότερα η δραστηριότητα στη χώρα έχει αρχίσει να παραλύει, μαζί της και η χώρα που δεν θέλει και πολύ βέβαια, τα πάντα θα νεκρώσουν τις δύο πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου. Πάντως, ακόμη γίνεται λόγος για εκλογικό αιφνιδιασμό τον Σεπτέμβριο, αν και μάλλον γιατί δεν έχουν πολλές ειδήσεις τα κανάλια αυτό τον καιρό.
Το ΠΑΣΟΚ στους δρόμους
Αντίθετα με τον Δήμο Κομοτηνής, στο ΠΑΣΟΚ δεν καταλαβαίνουν από καλοκαίρι και εφορμούν τα στελέχη του κινήματος στην επαρχία. Έτσι αύριο Τετάρτη ο Πολιτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων και Βουλευτής της Α’ εκλογικής περιφέρειας της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μαγκριώτης, θα βρίσκεται στο νομό μας. Το πρόγραμμα του έχει ως εξής: Στις 10:30 θα επισκεφθεί το έργο του κάθετου οδικού άξονα Κομοτηνής – Νυμφαίας, ενώ μετά από μία ώρα στις 11:30 θα επισκεφθεί τη Νομαρχία Ροδόπης. Στις 12 το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των τοπικών μέσων ενημέρωσης θα έχουν την ευκαιρία να τα πούνε μαζί τους στην συνέντευξη τύπου που θα παραχωρηθεί στα γραφεία της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ροδόπης
.Αρνητικό στον ιό της νέας γρίπης το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην Ροδόπη
Δεν βγήκε θετική στον ιό της νέας γρίπης, μια νεαρή γυναίκα που την περασμένη Παρασκευή, εισήχθη στο νοσοκομείο Κομοτηνής, έχοντας συμπτώματα του ιού. Άμεσα κινητοποιήθηκε το προσωπικό του νοσοκομείου και υποδέχθηκαν τη νεαρή γυναίκα η οποία το προηγούμενο διάστημα είχε ταξίδεψε σε περιοχή όπου έχει εμφανιστεί ο ιός. Με μάσκες και ειδικές στολές, γιατροί και νοσηλευτές παρέλαβαν τη γυναίκα, της έγιναν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και τα δείγματα εστάλησαν στη σε ειδικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης για να διαπιστωθεί η ύπαρξη του ιού. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη νεαρή γυναίκα η οποία ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό, καθώς δεν κρίθηκε απαραίτητη η νοσηλεία της στον ειδικό θάλαμο του νοσοκομείου της Κομοτηνής. Σύμφωνα και με τη διοίκηση του νοσοκομείου, όλα λειτούργησαν ομαλά, και το ύποπτο περιστατικό αντιμετωπίστηκε όπως θα έπρεπε. Στο νοσοκομείο της Κομοτηνής, όπως είπε και ο διοικητής Ιωάννης Καβαρατζής, οι γιατροί γνωρίζουν καλά τι πρέπει να κάνουν, καθώς υπάρχει συχνή επαφή της διοίκησης με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας. «Το Κέντρο Λοιμώξεων ενημερώνει εμάς και εμείς με τη σειρά μας τους γιατρούς, για το τι θα πρέπει να γίνει. Το περιστατικό αυτό ήταν μία εκπαίδευση για το νοσοκομείο μας και αποδείχθηκε ότι είμαστε έτοιμοι». Πάντως σύμφωνα και με τον προγραμματισμό, τα ακραία περιστατικά θα διακομιστούν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, όπου υπάρχουν ειδικοί θάλαμοι. «Τα πρώτα στάδια μπορεί να αντιμετωπιστούν και εδώ, έχουμε ειδικό θάλαμο και φυσικά υπάρχουν χώροι υποδοχής, οι γιατροί και το προσωπικό κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: