Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Βηματάκια

Ο καθείς τα δικά του
Μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές με τους νεοδημοκρατές να υποστηρίζουν ότι η διαφορά είναι στο 2,5% και μειώνεται μέρα με την μέρα και τους πασόκους να βεβαιώνουν ότι στην κάλπη θα είναι πολύ πιο πάνω από το 3%. Πάντως για το κλείσιμο της εβδομάδας στην Κομοτηνή θα βρεθούν δύο υψηλόβαθμα στελέχη των δύο λεγόμενων μεγάλων κομμάτων, ό υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Κιλτίδης και ο βουλευτής Χάρης Καστανίδης. Σε κλειστό χώρο θα μιλήσουν και οι δύο, οπότε δύσκολα να γίνουν συγκρίσεις για το μέγεθος της συγκέντρωσης. Αλλά και πάλι, κοντινή γιορτή Κυριακή, μόλις κλείσουν οι κάλπες θα γνωρίζουμε το νικητή και την διαφορά.
Ούτε ο θεός…
…ήταν σύμμαχος αυτή την φορά στην πολιτική εκδήλωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη και ανάγκασε τον υπουργό να τελειώσει λίγο νωρίτερα απ’ ότι προέβλεπε το πρόγραμμα της ομιλίας του. Βέβαια τι ομιλία κι αυτή! Το πολύ 40 λεπτά μιλάνε οι αρχηγοί των κομμάτων, τουλάχιστον μιάμιση ώρα ο Ευριπίδης! Αυτός φαίνεται είναι υπεράνω όλων…
Ούτε στο στοίχημα
Το κακό με τις ευρωεκλογές είναι πως γίνονται σε όλη την Ευρώπη και δεν υπάρχουν σχετικά στοιχήματα στις ιστοσελίδες, ελληνικές και ξένες. Στις εθνικές, ας λένε ότι θέλουν τα γκάλοπ και τα «σίγουρα» των κομμάτων, βλέπεις την απόδοση και μπορείς να καταλάβεις μέχρι και την διαφορά . Έτσι έγινε το 2004 όταν από την Παρασκευή σταμάτησε το ποντάρισμα, έτσι έγινε και το 2007. Τώρα , όλοι κρεμόμαστε από το ποσοστό των οικολόγων. Θα εκφραστεί ατόφιο, 6-7% στην κάλπη ή θα πέσει; Και αν πέσει, σε ποια κόμματα θα κατευθυνθεί;
Στάση αναμονής!
Εντωμεταξύ στάση αναμονής έχουν αρκετά στελέχη στην τοπική ΝΔ και περιμένουν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στο νομό Ροδόπης. Να δούνε δηλαδή που θα ρίξουν το φταίξιμο για την ήττα. Και λέμε ήττα γιατί μ’ αυτό το σκεφτικό μιλάνε κι αυτοί και προσπαθούν να διαχειριστούν την διαφορά από το ΠΑΣΟΚ. Πάντως αν η ΝΔ χάσει με διαφορά πανελλαδικά και πάμε σε εθνικές εκλογές πολύ πριν τις δημοτικές του 2010, τότε αλλάζει ο σχεδιασμός πάρα πολλών. Τότε θα δείτε αρκετούς μνηστήρες και στην δημαρχία και στη νομαρχία.
Για το «κλέψε», ισχύει…
«Κλέψε λιγότερο», για την πατρίδα του το έγραψε ο Ντάριο Φό, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το ούνα φάτσα ούνα ράτσα, για Έλληνες και Ιταλούς. Εκεί τουλάχιστον, επί δεκαετίες απαγορευόταν η χρηματοδότηση των κομμάτων από το κράτος και όλοι έπαιρναν το μερίδιο τους από τους διαγωνισμούς των έργων. Με την επιχείρηση «καθαρά χέρια» κατέρρευσε το πολιτικό σύστημα και το κενό το καλύπτει ακόμη και σήμερα ο Μπερλουσκόνι…
Τίνος εκδήλωση ήταν;
Τελικά δεν μπόρεσα να καταλάβω, πολιτική εκδήλωση του Ευριπίδη Στυλιανίδη ήτανε ή εκδήλωση της ΝΔ για τις Ευρωεκλογές;;; Αναφορά σ’ αυτές έγινε ελάχιστα και ακούσαμε για μια ακόμη φορά ότι σ’ αυτόν τον τόπο είχαμε να δούμε υπουργό εδώ και 54 χρόνια και ότι όλα έγιναν τα τελευταία 5 χρόνια! Φαίνεται ότι για ορισμένους η Κομοτηνή πριν από μια πενταετία ήταν μια έρημος, ένα χωριό, ένα … τίποτα!!! Πάντως δεν είδαμε πουθενά το σήμα της ΝΔ και πουθενά αφίσα με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Αναρχοπαρκάρισμα
Παρκάρετε ανενόχλητοι … μιλάει ο υπουργός! Κάπως έτσι την είδαν μερικοί οπαδοί της ΝΔ και την μέρα της ομιλίας του Ευριπίδη Στυλιανίδη σε ξενοδοχείο λίγο έξω από την Κομοτηνή, παρκάρανε τα αυτοκίνητα τους όπου έβρισκαν! Μέσα στα χωράφια, πάνω σε κράσπεδα και πεζοδρόμια της νέας εισόδου της πόλης, μέσα σε αυλές γειτονικών σπιτιών του ξενοδοχείου! Ότι να’ ναι. Η αναρχία του παρκαρίσματος σε όλο της το μεγαλείο!!!
Πράσινα άλογα…
Ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ και μεταδίδεται σε όλα τα κόμματα ο ιός της «πράσινης ανάπτυξης». Μέχρι πριν λίγα χρόνια ο καπιταλισμός συσσώρευσε πλούτο καταστρέφοντας το περιβάλλον, τώρα συσσωρεύει «σώζοντας το»… Έτσι ακριβώς, γιατί ή ανάπτυξη έχει πάντα ένα τίμημα περιβαλλοντικό και όλα τα άλλα είναι για να τα λέμε και κάποιοι να τα πιστεύουν. Ακόμη και από το περίφημο «Κιότο», σε χώρες παρθένες από μόλυνση μετέφερε την βιομηχανική ρύπανση λες και εκεί «φυλακισμένη» θα παραμείνει και δεν θα επεκταθεί στα γειτονικά κράτη, ακόμη και σε όλο τον κόσμο αν πρόκειται για ατμοσφαιρική ρύπανση.
Δεν μετατίθεται
Ευτυχώς που όπως φαίνεται, δεν μετατίθεται η αργία του Αγίου Πνεύματος γιατί πολύς κόσμος ετοιμαζόταν για τετραήμερο. Και άλλωστε όσοι είναι για να το εξαντλήσουν μακράν από την κάλπη το τριήμερο, έχουν κλείσει από καιρό ξενοδοχείο.
Τρίτος και καταιδρωμένος
Μεγάλος κερδισμένος του ντιμπέιτ, ήταν ο Καραμανλής, σύμφωνα με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη που έφερε σαν παράδειγμα την μέτρηση ηλεκτρονικής σελίδας μεγάλης εφημερίδας των Αθηνών! Βέβαια αυτή η μέτρηση τελικά «αποσιωπήθηκε» και από την ίδια την εφημερίδα, καθώς βγήκε 8 μόλις λεπτά (!!!) μετά την έναρξη του ντιμπέιτ! Τόσο αντικειμενικές μετρήσεις διαβάζει ο υπουργός μας. Πάντως την επόμενη μέρα μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός έκανε μετρήσεις για το ποιος πολιτικός αρχηγός είχε την καλύτερη παρουσία στο ντιμπέιτ και πρώτος βγήκε ο Γιώργος Παπανδρέου, δεύτερος ο Γιώργος Καρατζαφέρης και τρίτος ο … Κώστας Καραμανλής!
19 διαφορά
1 εκατομμύριο μάρκα «έχασε» το ΠΑΣΟΚ, καθώς σύμφωνα με τα λεγόμενα του Θόδωρου Τσουκάτου, αυτός τα μετέφερε στα ταμεία του κόμματος, αφού πρώτα τα πήρε από την SIEMENS! Από την άλλη, 20 εκατομμύρια (!!!) μάρκα έδωσε στη ΝΔ η ίδια εταιρία και αυτά, ως δια μαγείας … χάθηκαν!!! Τελικά στην Ελλάδα δεν είναι να κάνεις με πολλά λεφτά, γιατί αυτά χάνονται, κανείς δεν ξέρει τι απέγιναν και το σημαντικότερο. Κανείς δεν μπαίνει στη φυλακή!!!
Σε 9 μήνες βγαίνει…
Στην πρωινή του συνέντευξη σε μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό των Αθηνών και απαντώντας σε ερώτημα για το χρόνο των πρόωρων εκλογών, ο Γιώργος Παπανδρέου εκτίμησε ότι η κυβέρνηση δεν θα αντέξει έως τον Μάρτιο του 2010 και επανέλαβε τη θέση του ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές σύντομα. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι το κόμμα του θα αποφασίσει τι θα κάνει όταν έρθει η ώρα της προεδρικής εκλογής. Όπως είπε, συγκεκριμένα, «το ΠΑΣΟΚ θέλει να στηρίξει τον Κάρολο Παπούλια, εφόσον θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί αφού αξιολογηθούν όλες οι παράμετροι». Όπως καταλαβαίνετε το αργότερο σε 9 μήνες θα έχουμε και πάλι εκλογές, αυτή τη φορά βουλευτικές!!!
Αστροναύτες θα γινόταν
Κροκοδείλια δάκρυα πέφτουν από παντού για την φυγή των στελεχών της Ζήμενς στο εξωτερικό. Και όμως, όλοι γνωρίζουν πως με το σύστημα που ισχύει στη χώρα μας και εκπαίδευση αστροναύτη θα μπορούσαν να κάνουν και μετά να μεταφερθούν στον διεθνή σταθμό για να σπάσουν το ρεκόρ παραμονής στο διάστημα. Και αν και πάλι τους καλούσε η δικαιοσύνη, μπορεί και να συνέχιζαν για ταξίδι στον Άρη. Πάνε-έλα, τουλάχιστον τρία χρόνια είναι . Τουλάχιστον αυτοί την κοπάνισαν και δεν χτύπησαν το κεφάλι τους σε καμιά σκάλα…
Ήταν βέβαιο
Από εδώ είχε τονιστεί το άδικο του πλευ-οφ και μάλιστα από γράφοντα φίλο του τριφυλλιού. Είχε κανείς αμφιβολία για το ποιος θα έκοβε πρώτος το νήμα; Αυτός ο δήθεν θεσμός πρέπει να πάψει να ισχύει και φυσικά ούτε χρειάζεται να θεσμοθετηθούν τα πλευ-αουτ . Οι τριάντα αγώνες είναι αρκετοί και είναι δίκαιο από αυτούς και μόνο να κρίνεται η θέση των ομάδων στην βαθμολογία.
Ότι λέγεται, μένει
Προσοχή τα κόμματα και οι υποψήφιοι τι λένε για την περιοχή μας, ντόπιοι και διερχόμενοι. Ότι λέγεται, δεν παίρνεται πίσω, προστίθεται και δεν ξεχνιέται. Και η διεκδίκηση ξεκινά από τετελεσμένο γεγονός και πάει πιο μακριά. Ας είναι όμως καλά, αυτοί που τους επιλέγουν τους υποψηφίους.
Να τα δύσκολα
Το έκοψε στη μέση το Σουφλί η σιδηροδρομική γραμμή καθώς (και πολύ σωστά) περιφράχτηκε σε όλο της το μήκος. Μόνο που τώρα που δεν υπάρχουν άπειρες(και επικίνδυνες) αυτοσχέδιες διαβάσεις καθημερινό αγώνα βάδην κάνουν οι κάτοικοι για να φθάσουν στην ελεγχόμενη διάβαση και περάσουν απέναντι. Φυσικά, το ελληνικό δαιμόνιο έδρασε και πάλι παραμερίζοντας το συρματόπλεγμα για να αποφευχθεί η πεζοπορία. Μόνη λύση (που όμως κοστίζει) η σιδηροδρομική γραμμή να παρακάμψει την πόλη του μεταξιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: