Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Βηματάκια

Που ανήκομεν…
Μας μπέρδεψαν οι νομαρχίες με τη στάση που κράτησαν προχθές που ήταν να παραμείνουν κλειστές διεκδικώντας περεταίρω χρηματοδότηση. Όπως έγραψαν εφημερίδες και ενημερωτικά ιστολόγια (σχετικά με την αυτοδιοίκηση), οι δεξιές νομαρχίες ήταν ανοιχτές, οι αριστερές μαζί με τον Ψωμιάδη, κλειστές. Εμείς σε ποια κατηγορία ήμασταν;
Με ποιον;;;
Με ποιον είναι τελικά ο Ταρζάν; Μας μπέρδεψε για μια ακόμη φορά! Την μια με τον ψηλό, την μια με τον γιατρό!!! Πάντως δικές μας πληροφορίες τον θέλουν με τον ψηλό. Όμως αυτό δεν πρέπει να πτοεί τον Σταμάτη, καθώς αν έχει κάποιες ελπίδες να τον δεχθούν στη Νέα Πορεία, πρέπει να κόψει τις κακές παρέες.
Μια ακόμη μελέτη
Πάντως για όσους ενδιαφέρονται και απορούν για το πως και το πότε θα αξιοποιηθεί το σπήλαιο της Μαρώνειας, από χρόνια αρκετά υπάρχει και έχει δημοσιευτεί και στον τοπικό τύπο μελέτη του ΙΓΜΕ. Όπως προέκυψε, μερικώς μόνον θα μπορούσε να αξιοποιηθεί το σπήλαιο λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκεται και των πολλών ζημιών που έπαθε επί δεκαετίες τώρα. Ποιος ξέρει πόσα σπίτια στολίζουν σταλαγμίτες και σταλακτίτες που αποσπάστηκαν, παράνομα φυσικά, από το σπήλαιο. Έτσι το μόνο που απομένει είναι μια ακόμη μελέτη για τους λόγους που δεν μπορεί, συνολικά, να αξιοποιηθεί και γιατί προσπαθούμε ακόμη να το κάνουμε.
Γουρουνιές με το χρέος
Πάρτε τα μαξιλάρια σας και αλλού! Δανείζονται, δανείζονται, δανείζονται ... προληπτικά! Ξαναπρωτοτυπούν με την πλάτη των άλλων, με τη δουλειά των άλλων. Υποθηκεύουν προϋπολογισμούς επομένων ετών, διογκώνουν το δημοτικό χρέος και κατά τα άλλα φταίνε οι άλλοι, οι προηγούμενοι!!! Και έχουν τα μούτρα να τζαμπουνάνε ότι έχουν πρόγραμμα για διέξοδο από την κρίση … τους! Πριν να φύγουν μας βάζουν φέσια!!! Μπακάλικες πολιτικές, με τεφτέρια και χρέη, για να πουν μετά ότι πρέπει να ξεζουμήσουν τους δημότες. Χρειάζεται άλλη ανοχή απέναντί τους;
Κάηκε
Διχάζει ο Αβραμόπουλος με τα μέτρα για το κάπνισμα!!! Και αν δει καπνιστή να τον ψηφίζει, θα πρέπει το ψηφοδέλτιο να είναι ... δαγκωτό μαύρο. Όταν οι μαγαζάτορες γυρίσουν τα κέντρα τους σε χώρους αποκλειστικά για καπνιστές, τότε να δούμε για τους άλλους. Τότε θα μιλούν για ρατσισμό οι ρατσιστές;
Τελείωσε ή μας τελείωσε;
Ολοκληρώθηκε το έργο στη νέα κερκίδα «πέταλο» του δημοτικού γηπέδου ή απομένουν και άλλα να γίνουν; Για τον δήμαρχο, το έργο τελείωσε ωστόσο όταν στα μέσα Ιουλίου 2008 είχε γίνει συνάντηση με τον εργολάβο στο χώρο του γηπέδου, η είδηση ήταν ότι η νέα κερκίδα «θα είναι 14 σκαλοπατιών, 2000 θέσεων, θα έχει κυλικείο, χώρους υγιεινής, ιατρείο και αντιντόπινγκ, ενώ θα δώσει μια νέα εικόνα στο γήπεδο, μια όψη η οποία θα τηρηθεί και στη συνέχεια όταν θα ολοκληρωθεί το γήπεδο τα επόμενα χρόνια». Τελείωσε το έργο ή μας τελείωσε…
Αποκλίνουσα συμπεριφορά!
Κανένας γαλάζιος βουλευτής δεν θα παρουσιάσει αποκλίνουσα συμπεριφορά στην ψηφοφορία; Το «λευκό» δεν λέει απολύτως τίποτε!!! Ή συμφωνούν με το πόρισμα του κόμματός τους για τον Αριστοτέλη Παυλίδη ή διαφωνούν... Άβυσσος η ζωή των βουλευτών της ΝΔ!
Μόνο για τα μπλογκς
Μένει και κάτι ακόμα να σχολιάσουμε από το δημοτικό συμβούλιο. Μιλώντας ο δήμαρχος «με στοιχεία», τα χαρτιά-έγγραφα που έδινε στο προεδρείο, έκανε λόγο για το τι γράφουν τα μπλογκς, τι βλέπουμε, όπως είπε, στα μπλογκς. Δηλαδή, όχι μόνο αποδέχτηκε ότι προφανώς για τον ίδιο, τα μπλογκς (τα προσωπικά ιστολόγια, δημοσιογραφούν, αλλά τα στήριξε κιόλας αφού προς τα εκεί έλεγε να κατευθυνθούν προς δημοσίευση τα έγγραφα που έδινε. Ούτε λέξη για τον τύπο και τα ΜΜΕ. Είναι δυνατόν;
Οριστικό διαζύγιο
Πληροφορίες μας θέλουν την Δευτέρα, που συνεδριάζει η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα για τις Ευρωεκλογές της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, να «υπογράφετε» και το οριστικό διαζύγιο με τον αντινομάρχη Κώστα Κατσιμίγα, ο οποίος τοποθετήθηκε στο ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ! Μάλιστα σ’ αυτήν την συνεδρίαση το παρών θα δώσει και θα προεδρεύσει ο βουλευτής Θεσσαλονίκης του κόμματος, Χάρης Καστανίδης.
Που θα πάει;
Κάθε μέρα και από ένας υπουργός της κυβέρνησης, βγαίνει και τα ρίχνει στον Γιώργο Παπανδρέου, λέγοντας ότι κατηγορεί τη χώρα διεθνώς! Μήπως μπέρδεψαν τα μπούτια τους; Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ασκεί κριτική στα πεπραγμένα τους και όχι στην πατρίδα. Μήπως καπηλεύτηκε η ΝΔ και την Ελλάδα; Κατάντησαν να παίζουν πολιτικά παιχνίδια με τη χώρα; Ίσως να παίζουν με τη δικιά τους πατρίδα, γιατί η άλλη περιμένει να τους διώξει από τις καρέκλες τους. Πού θα πάει...
Δίκη της Δευτέρας!
Την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαΐου θα γίνει η πολύκροτη δίκη των Βατοπεδινών που είχε αναβληθεί στις 31 Μαρτίου στο Τριμελές Εφετείο της Κομοτηνής με κατηγορούμενους τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, αλλά και την δικαστή Μαρία Ψάλτη, η οποία κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατά την εκδίκαση προσφυγής της Μονής κατά του Ελληνικού δημοσίου τον Νοέμβριο του 2003, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, για την κυριότητα της παραλίμνιας έκτασης των 27.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστωνίδα. Ελπίζουμε να μην πάρει και άλλη αναβολή. Για καλό και για κακό, ας κάνει η αστυνομία εξονυχιστικούς ελέγχους πριν την δίκη στο δικαστικό Μέγαρο, για να μην υπάρχει και άλλη αναβολή του στυλ … «τηλεφώνημα για βόμβα», με σκοπό κάποιοι να την γλιτώσουν και πάλι!!!
Ήχος κινητού
Θραύση κάνει τις τελευταίες ημέρες στην Κομοτηνή ρινγκ τόουν κινητού με το γλωσσικό λαϊκό τραγούδι, τα τρένα που φύγανε, αγάπες μου πήρανε… Και το καλύτερο, όταν ακούγεται σε μεγάλη και δη πασόκικη παρέα.
Black Berry!
Υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και εταιρία κινητής τηλεφωνίας, με την οποία τα μέλη μπορούν να προμηθευτούν κινητά τελευταίας γενιάς, με τα οποία μιλάνε δωρεάν μεταξύ τους, σερφάρουν (σχεδόν) δωρεάν στο ίντερνετ. Και όλα αυτά με μια απλή αίτηση! Αν ισχύει το ίδιο και για τους φίλους, τότε … πάει το κινητό τηλέφωνο!
Από δήμαρχος … κλητήρας
Όλοι αυτοί που καθόταν στις πρώτες σειρές τώρα θα στηρίξουν δηλαδή τον Σταμάτη Μαρούδα;;; Οι περισσότεροι έχουν αποτύχει εκλογικά (όλοι πρώην) και ποντάρουν σε ανάσταση τους;;; Πάντως ο μόνος ο οποίος μπορεί να στελεχώσει το ψηφοδέλτιο της «Αναγέννησης Κομοτηνής», αν κατέλθει στις δημοτικές εκλογές, είναι σίγουρα ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης, σαν δημοτικός σύμβουλος.
Καλό παράδειγμα
Προκειμένου να δώσει το καλό παράδειγμα τώρα ο Κώστας Κατσιμίγας, πρέπει να πηγαίνει στις συνεδριάσεις της ΕΡΓΟΣΕ στην Αθήνα με το τρένο! Να δίνει έτσι και το καλό παράδειγμα και όχι με το αεροπλάνο. Το συγκεκριμένο μέσο μεταφοράς και η συγκεκριμένη εταιρία (Ολυμπιακή) ανήκει σε άλλη ΔΕΚΟ, άσχετα αν την πουλήσαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: