Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Βηματάκια

Για τους χωρίς μυαλό
Μέχρι και οι δικές τους εφημερίδες έχουν προγραμμένη την ήττα; Ε, όχι ακριβώς…Η υπόθεση θυμίζει καράβι που βουλιάζει… Ποιοι το εγκαταλείπουν πρώτοι; Επιπλέον, προσπαθούν να δημιουργήσουν εσωκομματικό πρόβλημα. Στην παράταξη τους; Μπα… Παράταξη τους είναι η τσέπη τους…Απλώς πρόβλημα εφευρίσκουν, είτε ως καλοθελητές να προσφέρουν άλλοθι σε όποιον τους μισθώσει, είτε για να επωφεληθούν προσωπικά. Αλλά, άλλο είναι το ζήτημα… Πως τους ανέχονται στο δήθεν δικό τους κόμμα και το χειρότερο, πως ανέχονται να τους εξευτελίζουν με παιδαριώδεις δημοσιογραφικές κατίνες της εποχής του «τάκα-τάκα»…Εκεί έχουν μείνει…
Γέλασαν με την ψυχή τους…
…χθες οι Πασόκοι του νομού μας, διαβάζοντας άρθρο το οποίο επιβεβαίωνε την παραδοχή της ήττας της ΝΔ. Ο τίτλος μάλιστα έγινε σλόγκαν, το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, κτλ κτλ κτλ!!! Ευτυχώς, γιατί μετά απ’ αυτό στο τοπικό ΠΑΣΟΚ κατάλαβαν επιτέλους ποιος είναι με ποιον.
Λίγο αλλά καθαρό
Και κάτι ακόμη… Ποιος προάγει στην Ροδόπη εσωκομματικές έριδες και σκοτώματα; Ε, δεν είναι και πολλές οι εφημερίδες, ημερήσιες και εβδομαδιαίες. Δηλαδή, πόσο μυαλό θέλει για να διαβάσει κανείς χωρίς παρωπίδες και να αντιληφθεί την πνιγηρή δημοσιογραφία που ζει και βασιλεύει με περιουσία μεγάλη και ταξίδια σχεδόν κάθε μήνα, εδώ και χρόνια; Μυαλό λίγο θέλει, αλλά πρέπει να είναι καθαρό και πολιτισμένο. Αλλά, που… Και κυρίως, θέλει αξιοπρέπεια …
Χαιρέτα μας τον πλάτανο
Χάνει η «Σύγχρονη Πόλη» του δημάρχου μας Δημήτρη Κοτσάκη, ένα αξιολογότατο μέλος της, το οποίο θα δοκιμάσει την τύχη του, όπως διαρρέει το ίδιο, σε δημοτικό συνδυασμό ενός ψηλού!!! Απ’ ότι μαθαίνουμε όμως ποσώς τον ενδιαφέρει τον δήμαρχο, καθώς ο συγκεκριμένος δεν προέρχεται από τον δικό του κομματικό χώρο και επιπλέον του κοστίζει και ακριβά! Να η αντιμισθία, να οι χοροί, να τα φεστιβάλ. Τώρα, το που θα πάει; Χαζοί, ψηλοί, τρελοί, όλοι στον Άγιο Παντελεήμωνα με μαέστρο τον Ταρζάν!!!
Άκρη δεν βρίσκεις
Και τι να βγει από μια περίπτωση έργου που δόθηκε με 6% όταν 4πλάσιου χρηματικού μεγέθους δόθηκε με 2,62%; Κανονικά, το δεύτερο έπρεπε να μας απασχολήσει περισσότερο, αλλά ούτε κιχ ακούστηκε. Ε, προφανώς καμωμένο το δεύτερο, γιατί όχι και το πρώτο. Είναι και αυτό από τα περίεργα της τοπικής πολιτικής σκηνής.
Αλήστου μνήμης
Μέχρι κα τα αποσυρμένα από καιρό ακόμη και τα ληγμένα, προσπαθούν να τα επαναφέρουν στο προσκήνιο στελεχώνοντας σε καφενόβιους ρυθμούς ψηφοδέλτια για τις δημοτικές εκλογές. Πολλοί σωτήρες ενδεχομένως να εμφανιστούν στο επόμενο χρονικό διάστημα διαγωνιζόμενοι για μια θέση ή για την επαναπροβολή τους. Πόσο πίσω θα γυρίσουμε; Προφανώς σε εποχές αλήστου μνήμης. Ζωντανεύουν οι (πολιτικά) νεκροί;
Δεν παίζονται
Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, κτλ κτλ κτλ!!! Καλά που το σκαρφίστηκε; Ή μήπως καλύτερα ζαλίστηκε και λόγω ηλικίας από τα κάλλη της Τσίλα; Είναι άπαιχτοι τελικά… και σίγουρα θα ματώσουν! Ευτυχώς το καλοκαίρι είναι κοντά και μια βολτίτσα στην Βουλγαρία θα την κάνουν … για να ξεχαρμανιάσουν!
Οι πληροφορίες λένε
Πληροφορίες λένε ότι οι αθηναϊκές εφημερίδες στις επόμενες εκδόσεις τους θα ασχοληθούν με βαφτίσια, με γιορτές, με ένα Ισπανό φοιτητή και με ένα Μεξικάνο φωτογράφο.
Ξανά διλλήματα…
Πάλι το ίδιο δίλλημα ξεκίνησε να παίζει στην τοπική ΝΔ. Κι όλα αυτά μέσα σε μια μεγάλη παραδοχή ήττας η οποία έρχεται … με χίλια. Το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας. Τα στελέχη, οι βουλευτές ακόμα και οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας πηδάνε από το καράβι πριν πηδήξουν τα ποντίκια. Στην Ροδόπη όμως, μέχρι και Γενικός Γραμματέας Υπουργείου (όχι του Παιδείας) τηλεφώνησε σε αγανακτισμένο ψηφοφόρο και αφού πήρε την αρνητική απάντηση, του έθεσε το δίλημμα. «Θέλετε να βγει μουσουλμάνος;»!!!
Ώρα της Γης
Μπορεί στον Δήμο Κομοτηνής να γιόρτασαν πριν ένα μήνα την «Ώρα της Γης», αλλά πολύ γρήγορα ξέχασαν τις οικολογικές του ανησυχίες. Όπως μας κατήγγειλαν γείτονες του δημοτικού μεγάρου, καθόλη την περίοδο που ήταν κλειστή η δημαρχεία λόγω των εορτών του Πάσχα, τα φώτα ήταν ανοιχτά! Είναι κι αυτό στο πλαίσιο του νοικοκυρέματος του δημάρχου μας.
Σε λατινογενή γλώσσα
Να δείτε που στο τέλος πάλι λατινογενή γλώσσα θα μιλάει ο προπονητής του Παναθηναϊκού. Δηλαδή, δεν γλιτώνουμε από τα «domani» και τα «setimana» Πάντως, δεν θα είναι κακή επιλογή αν έρθει αυτός που προβάλλεται ως φαβορί στις αθλητικές ιστοσελίδες. Αν μάλιστα φέρει μαζί του και 2-3 συμπατριώτες του ποδοσφαιριστές, ακόμη καλύτερα…
Πόδι
Τελικά αυτό που τσούζει ορισμένους είναι ότι όταν «πρόσφεραν» τις υπηρεσίες τους στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, διώχτηκαν κακήν κακώς. Τι να γίνει όμως, έτσι είναι τα πράγματα. Ξέρει ο κόσμος της Κομοτηνής με τι ανθρώπους έχει να κάνει!
Blogger
Τι χολή είναι αυτή ρε παιδί μου! Γιατί δεν κάνει κανένα blog να τα «χώνει» από εκεί; Πάντως γελάσαμε πολύ, η αλήθεια να λέγεται!
Χωρίς να πληρώσει
Για δεύτερη φορά ο υπεύθυνος τύπου του κόμματος Παπαθεμελή, πέρασε τα διόδια στα Τέμπη χωρίς να πληρώσει αφού όπως λέει η κοινοτική νομοθεσία ορίζει ότι πληρώνεις διόδια σε δρόμο που είναι αυτοκινητόδρομος. Έτσι και μείς, αν μπουν διόδια στην Εγνατία , χωρίς να προηγηθούν τα βενζινάδικα και οι σταθμοί εξυπηρέτησης, θα μπορούμε να αρνηθούμε την πληρωμή. Επιπλέον, σε πολλά σημεία της Εγνατίας ο δρόμος έχει χαλάσει και επείγει η κατασκευή του. Με τα λεφτά που θα μαζευτούν από τα διόδια;
Το φοβούνται;
Καλά εκεί στη ΝΔ τι φοβούνται; Αν είναι να βγει μια ψυχή ας βγει μια ώρα αρχύτερα! Γιατί μπλοκάρει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την μεταβίβαση του φακέλου με την υπόθεση του Βατοπεδίου στην Βουλή, προκαλώντας τον κάθε νοήμων πολίτη; Ακόμα και ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Σωτήρης Μπάγιας απόρησε! Ο ίδιος τόνισε πως βρισκόμαστε πλέον ενώπιον θεσμικής παρέκκλισης και πρόσθεσε: «Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δεν είναι γενικός εισαγγελέας, άρα δεν δικαιούται να υποκαθιστά και να αντιποιείται το ρόλο και τις αρμοδιότητες οποιουδήποτε άλλου εισαγγελέα, πολύ δε περισσότερο να υποκαθιστά την κρίση και τη συνείδηση κάθε αρμόδιου εισαγγελέα για συγκεκριμένη υπόθεση». Νέα ήθη και έθιμα! Νέα διακυβέρνηση!
Ανεξάρτητη
Το είπε πάλι η «ανεξάρτητη» εφημερίδα! Ο ευαίσθητος τομέας της ενημέρωσης και προβολής του κυβερνητικού έργου στα χέρια δημοσιογράφων ΠΑΣΟΚων! Εντάξει δηλαδή, όποιος βρίσκεται στην κυβερνητική μηχανή και δεν είναι αρεστός στη δεξιά, δρόμο! Για το αν κάνει καλά την δουλειά του, αυτό δεν μετράει. Αλλά είπαμε, «ανεξάρτητη» εφημερίδα είναι και λέει πάντα «αλήθειες»! Θα ματώσουμε…
Σόδομα και Γόμορα
Διαβάζω για φρύδια, για την Πετρούλα, την Τσίλα, για τον δαρμένο ξάδερφο που πριν ήταν στο κρεβάτι με την γυναίκα του… άλλου ξαδέρφου, για ασανσέρ! Μάλιστα είναι τόσο καλογραμμένα που μάλλον οι ίδιοι είναι πρωταγωνιστές! «Ανεξάρτητη» εφημερίδα είπαμε.
Φτάνει το δούλεμα
Επιτακτικά ζητείται απάντηση από τον υπουργό Οικονομίας γιατί το δημοσιονομικό έλλειμμα αυξήθηκε από 3,6% σε 5% και γιατί το δημόσιο χρέος είναι 97,6% (από 94,8% το 2007). Η απάντηση του Γιάννη Παπαθανασίου περί «οικονομικής κρίσης» δεν πείθει κανέναν. Όπως επίσης, ζητείται να ενημερώσει τους πολίτες χωρίς χρησμούς, ήξεις – αφίξεις και άλλα παρόμοια, πώς εννοεί ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για περιορισμό του ελλείμματος σε 3,7% το 2009, αν δεν του βγουν τα «μέτρα», που έλαβαν. Να εξηγήσει ο Γιάννης Παπαθανασίου, με τιμιότητα και χωρίς περιστροφές, αλλά και αναλυτικά που να καταλαβαίνει και η κυρία Κατίνα, πού και ποιοι πήραν αυτά τα χρήματα που εμφανίζονται ως ελλείμματα. Αυτό το έλλειμμα σημαίνει αποτυχία, αδυναμία σωστού σχεδίου οικονομικής πολιτικής και προκήρυξη εκλογών. Είναι άξιο απορίας που αυτός ο περήφανος λαός δεν ξεσπά σε μαζικές διαδηλώσεις, ώστε να αναγκαστούν να προσφύγουν στις κάλπες, μιας και τις καρέκλες τις έχουν κολλήσει πάνω τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: