Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Βηματάκια

Δημοσιοσχετίστας
Και να μη ξεχάσουμε να μην ευχαριστήσουμε τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων της αερολέσχης, ο οποίος «θυμήθηκε» να ευχαριστήσει εφημερίδες για την Κυριακή αλλά «ξέχασε» να ευχαριστήσει άλλες εφημερίδες για την συμπαράσταση στη λέσχη και όσες φορές βρέθηκαν στο χώρο της . Άψογος για δημόσιες σχέσεις…..
Εξαφανισμένος ο Καβαλιώτης
Έχουμε ξαναγράψει μέσα από αυτή την στήλη ότι ορισμένοι άνθρωποι που κόλλησαν στον υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη και δεν λένε να ξεκολλήσουν, είναι το πραγματικό κακό γι’ αυτόν. Τον «πήραν» από τους 20.000 ψήφους, τον κατέβασαν στις 14.000 και με μια αγχωτική επανεκλογή και τώρα τον οδεύουν για πολύ πιο κάτω από τις 10.000!!! Και φυσικά τώρα, μετά την αποκάλυψη των ταξιδιών στα Παρίσια και στα Λονδίνα, είναι οι πρώτοι που είναι εξαφανισμένοι και θα ψάχνουν και πάλι «αρουραίους» σε μπλογκς και εφημερίδες! Απορώ όμως ώρες ώρες, τι πήγε και βρήκε κοτζάμ υπουργός στην πόλη της Καβάλας!!!
Ζουν και Θράκες
Εντωμεταξύ, για να μη ξεχνιόμαστε, στη Θράκη ζουν και Θρακιώτες, οι οποίοι βενιζελικοί ανέκαθεν και Έλληνες πρωτίστως, τιμούν τον Ξένιο Δία και φιλοξενούν άπαντες και στην περιοχή μας. Και αν διαφωνούν, αντιπαρατίθενται πολιτικά , ιστορικά και πάντα με επιχειρήματα. Και πάντως, δεν αποκλείουν κανενός την έλευση στην Θράκη
Τώρα τους κατονομάζει!
Μέχρι πριν λίγο καιρό ο Κώστας Καραμανλής απέφευγε να κατονομάσει το ΠΑΣΟΚ και κυρίως να αναφερθεί στον Γιώργο Παπανδρέου, όταν εξαπέλυε τις επιθέσεις του. Ήταν υπεράνω και έβλεπε τα πράγματα από ψηλά και ξεκούραστα! Τώρα, τι άλλαξε και απευθύνεται φόρα παρτίδα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στον πρόεδρό του; Μα, τι άλλο;;; Είναι η ήττα που προδιαγράφουν τα γκάλοπ για το κόμμα του, δίνοντας αέρα αυτοδυναμίας στο ΠΑΣΟΚ. Αφού τους αναγνώρισε ως βασικό του αντίπαλο, καταλαβαίνει κανείς τι κλίμα ηττοπάθειας επικρατεί στο κυβερνών κόμμα. Αλλά και αυτές οι επισκέψεις του στην περιφέρεια αντιμετωπίζονται σαν μία από τα ίδια ή άλλη μία προσπάθεια για να ανακάμψει το προφίλ του, να σηκώσουν κεφάλι τα στελέχη, αλλά υποτονικά πράγματα!
Και από Κορινθία
Όπως ενημερώνει η ΔΕΘ και το Επιμελητήριο Κορινθίας θα συμμετάσχει στην έκθεση «Θράκη 2009». Άγνωστο αν θα συμμετάσχει κάποιος από την Ροδόπη. Πάντως πέρυσι , με τον ένα και μοναδικό που τόλμησε να πάρει μέρος, όλοι οι εκπρόσωποι φορέων έσπευσαν να βγουν φωτογραφία . Φέτος, αν μη τι άλλο, θα πρέπει να θεσπιστεί και βραβείο για τους Κομοτηναίους που θα το αποτολμήσουν…..
Είμαστε ώρες, ώρες…
Μια μεγάλη διοργάνωση καταφέραμε και πραγματοποιήσαμε στην πόλη μας, όμως την ελληνική μιζέρια πρέπει να την δείχνουμε με την πρώτη ευκαιρία. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί, την πρώτη μέρα των αγώνων και πιο συγκεκριμένα κατά την διάρκεια της χρονομέτρησης των αθλητών, έκλεισε ένα μέρος της δυτικής εισόδου της Κομοτηνής και οι οδηγοί λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια με τους αστυνομικούς που έλεγχαν την κυκλοφορία των οχημάτων. Κι όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των παιδιών που εκεί την ώρα ετοιμαζόταν να αγωνιστούν!
Στρογγυλεμένες απόψεις
Τις «στρογγύλεψε» τις απόψεις του και τις κοσμοθεωρίες του ο Μιχάλης Τρεμόπουλος επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των Οικολόγων-Πρασίνων. Εμ, τώρα που τα γκάλοπ τον στέλνουν στην Ευρωβουλή, δεν είναι ώρα να προκαλέσει το εκλογικό σώμα.
Τι το παιδεύουν;
Με μελό περιγραφές κρατούν στην επικαιρότητα την επίθεση του 19χρονου στον ΟΑΕΔ. Αντιγράφουν δημοσιογραφία αμερικανικών μέσων, χωρίς να έχουν προκύψει νέα στοιχεία, ενώ δεν τολμούν να αναζητήσουν τα βαθύτερα αίτια που όπλισαν τον νεαρό!
Άλλα έλεγε
Μεγάλη υπόθεση η φετινή χρονιά για τον Πανθρακικό. Όχι απλώς παρέμεινε στην Σουπερ Λίγκα, αλλά άφησε και άριστες εντυπώσεις. Κρίμα που δεν έπαιξε για περισσότερους βαθμούς, αν και διαφορετικά τα είχε πει ο Φερρέρα. Άλλωστε, ούτε και ο ίδιος μπορούσε να περιμένει κάτι διαφορετικό με την ομάδα που κατέβασε απέναντι στον Λεβαδειακό, τον οποίο για να πούμε την αλήθεια, εμείς τον σώσαμε φέτος αφού 6 βαθμούς αποκόμισαν οι Βοιωτοί από τους αγώνες τους με τον Πανθρακικό.
Ντροπή…
…για τον αθλητισμό χαρακτήρισαν ορισμένοι τα καθέκαστα του αγώνα του Πανθρακικού με τον Λεβαδειακό! Δεν ήταν τόσο πολύ η ήττα, αλλά ο τρόπος που ήρθε και όλη η παραφιλολογία των ημερών ότι το παιχνίδι το κέρδιζε η ομάδα της Λειβαδειάς … ο κόσμος να χαλάσει. Από την Πέμπτη το απόγευμα και μετά μάλιστα, οι φήμες αυτές άρχισαν να οργιάζουν καθώς τόσο στο παράνομο, όσο και στο νόμιμο στοίχημα ο συγκεκριμένος αγώνας είχε φραγή και δεν παιζόταν από τις αρμόδιες εταιρίες στοιχήματος. Τι να πει κανείς; Και του χρόνου;;; Ελπίζω στην επόμενη αγωνιστική περίοδο ο Λεβαδειακός να μην ξεχάσει αυτό … που του κάναμε!
Κατευθείαν στις τράπεζες
Λάβρος ο πρόεδρος του ΕΒΕ Νίκος Αγγελίδης κατά τον υπ. Ανάπτυξης για τους όρους του νέου προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ. Και δεν έχει άδικο. Έτσι όπως έγινε, καλύτερα να δώσουν κατευθείαν τα λεφτά στις τράπεζες να γλιτώσουν και την διαδικασία.
Ξανάρχισαν τα όργανα;
Εκφράζει ανοιχτά τη δυσαρέσκεια μέσω του Τύπου, ο Βαγγέλης Βενιζέλος και μετά από ένα διάστημα μακράς σιωπής, αποφάσισε να την σπάσει και έκτοτε αμφισβητεί, βάζει πήχη και εκφράζεται. Ακόμη και μέσα από ερωτήσεις που του θέτουν οι δημοσιογράφοι. Πιο κατανοητό δεν γίνεται ότι ενοχλείται από όσα φαίνεται ότι διαδραματίζονται στους κόλπους του κόμματος. Τώρα, γιατί μένει σε αυτό, εφόσον δεν του αρέσει όπως έχει κατάσταση, ο ίδιος το ξέρει. Γιατί, τότε που εξελέγη ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε να συμπορευτούν όλοι μαζί, σαν να μην συνέβη τίποτε, πάλι μόνο ο ίδιος το ξέρει. Και όλα αυτά τη στιγμή που το ΠΑΣΟΚ είναι 7,5 μονάδες μπροστά από τη ΝΔ!!!
Βγήκε ελληνικός
Με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με την συνάντηση Ομπάμπα-Βαρθολομαίου, δικαιώνεται η στήλη που καταλόγισε λάθος την απόφαση του Πατριάρχη να συναντήσει τον πλανητάρχη, τουλάχιστον με την διαδικασία που ακολουθήθηκε. Οικουμενικός μπήκε στο ξενοδοχείο και ελληνικός βγήκε. Αλήθεια, υπήρχαν και κάποιοι που τον έσπρωξαν να την κάνει αυτή την συνάντηση;
Διαφορετικοί δρόμοι
Εντωμεταξύ οι δυο εσωκομματικοί αντίπαλοι της ΝΔ στη Ροδόπη, Ευριπίδης Στυλιανίδης και Κυριάκος Μπαμπασίδης, πέρασαν τελείως διαφορετικό σαββατοκύριακο οι δυο τους. Ο μεν υπουργός ήξερε από την Παρασκευή το βράδυ, ότι η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας μας θα του χαρίσει … το πρωτοσέλιδο της, για τα χλιδάτα ταξίδια του σε Παρίσι και Λονδίνο, ο δε Κυριάκος Μπαμπασίδης ήταν φιλοξενούμενος σε επίσης μεγάλα, τηλεοπτικά κανάλια και συμμετείχε σε συζητήσεις για την πράξη του 19χρονου που αυτοκτόνησε. Γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο τουλάχιστον, Στυλιανίδης – Μπαμπασίδης, σημειώσατε 2.
Που ‘ναι το δημαρχείο;;;
Τη σύμβαση μελέτης για την ανέγερση βιοκλιματικού δημαρχιακού μεγάρου, που θα στεγάζεται στην όχθη του Πηνειού υπέγραψε ο δήμαρχος Λαρισαίων, Κώστας Τζανακούλης, διαβάζουμε στο διαδίκτυο. Πρόκειται για την πρώτη ανάλογη σύμβαση που υπογράφεται για την κατασκευή βιοκλιματικού ή «πράσινου», όπως λέγεται στις μέρες μας, κτιρίου στη Λάρισα και σαν στόχο έχει την ένταξη στη φυσική τοποθεσία, σε συνάρτηση με το ποτάμι, ενώ με τη χρήση της θερμικής αδράνειας, τα υαλοστάσια ειδικού τύπου, την ενισχυμένη θερμομόνωση, την παθητική αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, το φυσικό αερισμό, φωτισμό και δροσισμό με ήπια συστήματα, επιτυγχάνεται η εξοικονόμηση ενέργειας. Για την Κομοτηνή τι να πούμε;;; Ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης, είχε προεκλογικά δεσμευθεί ότι θα κατασκευάσει ένα τριώροφο κτίριο, όπου θα στεγαζόταν, το νέο Δημαρχείο. 18 μήνες θητεία έχει ακόμα, άραγε θα τα καταφέρει;;; Μην ξεχνάμε όμως ότι μέσα στις προεκλογικές του δεσμεύσεις ήταν και η κατασκευή waterland πριν τον οικισμό της Καρυδιάς, τριών συνεδριακών κέντρων, παιδικών χαρών και πολλών ακόμη … κατασκευών. Τι έγιναν όλα αυτά;;; Χάθηκαν μάλλον μεταξύ δανείων και νοικοκυριού!
Ζητείται δικαιοσύνη
Θυμάστε τις «επικοινωνιακές» χειροπέδες των κουμπάρων, με τα καρτέλ του γάλακτος; Θυμάστε την ρήση του Ζαγορίτη; Τις είδατε τότε τις χειροπέδες … να παρελαύνουν μπροστά από τις τηλεοπτικές και φωτογραφικές κάμερες; Δεν θα τις ξαναδείτε!!! Τα περιβόητα κουμπαράκια με το σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ και το πρόστιμο της επιτροπής ανταγωνισμού ... έπεσαν στα πολύ μαλακά! Τους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη. Και στους τρεις δόθηκε το δικαίωμα ανασταλτικού αποτελέσματος στην έφεση. Το κατηγορητήριο από εκβίαση έγινε απόπειρα εκβίασης! Έφαγαν πρωτόδικα 5,5 χρόνια έκαστος ...κατέβαλαν από 10.000 ευρώ και αφέθηκαν ελεύθεροι!
Ούτε χορηγούς;
Η εκδήλωση με την πιανίστρια αφίσα δεν έχει ; Χορηγούς; Τι, μόνο για την Χαντισέ έγινε η προπαγάνδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: