Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Βηματάκια

Χορηγός μάλαμα
Συμβαίνουν και αυτά…. Οι προπαγανδιστές της συναυλίας της Χαντισέ, αυτοί που ήταν χορηγοί επικοινωνίας, να στρέφονται, μετά την συναυλία εναντίον της καημενούλας της τουρκαλίτσας φορτώνοντας της τα πάνδεινα και λίγο πολύ βγάζοντας λάδι το γκέτο της Ιώνων.
Συνάντηση Καρατζαφέρη - Ψωμιάδη
Το νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη επισκέφθηκε πριν τρεις ημέρες ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. Η μεταξύ τους συζήτηση είχε ως επίκεντρο την ενιαία κεντροδεξιά παράταξη, περνώντας το μήνυμα ότι τα δύο κόμματα μπορούν να συνεργαστούν, ενόψει των Ευρωεκλογών. Ή μήπως συναντήθηκαν για άλλο πράγμα; Οι «κακές» παρέες βλέπεται δεν κόβονται εύκολα!
Και χαρακτήρα
Τα παραπάνω αφορούν στην μία εκ των δύο χορηγών και προπαγανδιστών της εκδήλωσης, αυτήν, τον φόβο και τον τρόμο των τουρκοφρόνων….. Η άλλη που τελευταία έχει κάνει κολεγιά μαζί της (θολοκουλτουριάρηδες και αργείοι, όλοι μαζί) κράτησε χαρακτήρα. Λόγω κουλτούρας……
Φόρεσε κουκούλα και στα blogs
Όπου οι συντηρητικές κυβερνήσεις εφάρμοσαν σκληρά μέτρα στο όνομα της πάταξης της εγκληματικότητας και της βίας, απέτυχαν. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι δεν θέλησαν να καταλάβουν τις αιτίες που γέννησαν αυτά τα ακραία και καταδικαστέα φαινόμενα. Έβγαζαν τις πολιτικές τους απέξω, φορώντας οι ίδιοι... κουκούλα ή γίνονταν στρουθοκάμηλοι. Η κυβέρνηση περιγράφει μία κατάσταση ανασφάλειας σαν να έρχεται από άλλον πλανήτη ή να παρέλαβε μόλις χθες την εξουσία! Επιρρίπτει ευθύνες σε όλους τους άλλους σαν να ξεκινά σήμερα το έργο της. Αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται στο τιμόνι εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια. Δεν είναι τρομερό να ξεχνά το παρελθόν της; Τα αποτελέσματα των δράσεών της φάνηκαν όπως τα περιέγραψε ο πρωθυπουργός στη Βουλή: «Αντιμετωπίζουμε στο τελευταίο διάστημα και μια αυξημένη, αλλά και πιο ακραία έκφραση εξτρεμιστικών δράσεων: Κατάφορη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου με βανδαλισμούς και αδιανόητες καταστροφές. Επιδρομές από ομάδες κουκουλοφόρων. Νέες μορφές τρομοκρατικής δράσης. ντιμετωπίσαμε εμπρησμούς, βανδαλισμούς, κλοπές. Έδρασαν, τις ημέρες εκείνες, πολυσύνθετες ομάδες: Άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου. Εγκληματικά στοιχεία, ημεδαποί και αλλοδαποί. Νέα παιδιά που παρασύρθηκαν. Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε διάσπαρτες επιθέσεις κουκουλοφόρων. Σε αστυνομικά τμήματα, τράπεζες, επιχειρήσεις, πολιτικά γραφεία». Κατά τον ίδιο η αύξηση της εγκληματικότητας – βίας οφείλεται στις εξής αιτίες: «Η υψηλή συγκέντρωση πληθυσμού στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, όπου καταγράφεται το 80% της εγκληματικότητας, η ραγδαία μεταβολή της κοινωνικής σύνθεσης, λόγω της εισροής μεγάλου αριθμού μεταναστών, πολλοί από τους οποίους δεν εντάσσονται ομαλά στην κοινωνία. Η γεωγραφική θέση της χώρας, η οποία την καθιστά ενδιάμεσο προορισμό μη νόμιμων μεταναστών, αλλά βεβαίως και παράνομων προϊόντων. Το διεθνές περιβάλλον που ευνοεί τη δημιουργία εγκληματικών ομάδων, με δομή και δίκτυα συνεργασίας σε περισσότερες από μια χώρες». Η πολιτική της ΝΔ μέσα σε αυτές τις αιτίες δεν υπάρχει. Οι ευθύνες τους είναι ανύπαρκτες. Φταίνε οι μετανάστες και η αστικοποίηση αλλά και η ίδια η γεωγραφική θέση της χώρας! Επιπλέον, οι κουκουλοφόροι, όπως είπε ο Κώστας Καραμανλής, συντονίζονται μέσα από blogs και SMS. Λοιπόν, δεν μένει κάτι άλλο, κατά την αντίληψή του από το να ποινικοποιήσει τα ιστολόγια, προκειμένου να πιάσουν τους κουκουλοφόρους!!! Σε αυτό το σημείο, είναι φανερό ότι α) η κυβέρνηση ενοχλείται από την αντιπολιτευτικά blogs και β) ψάχνει τρόπους και φόρμουλες ή αν θέλετε αφορμές για να συλλάβουν όλους τους μπλόγκερ στο όνομα της ασφάλειας!
Πάντα δυναμικός
Πριν δέκα χρόνια μας είχε επισκεφθεί σαν «ταύρος», το τότε κόμμα που είχε ιδρύσει, εχθές ήρθε ως «Δράση». Παρά τα 70 χρόνια ο κ. Μάνος παραμένει δυναμικός και αεικίνητος πολιτικά. Και δεν ξεχνάει…. Άλλωστε, θυμήθηκε τον καυγά του με τους δημοσιογράφους της Κομοτηνής, δέκα χρόνια πριν και δήλωσε πως δεν έχει αλλάξει απόψεις. «Ούτε εμείς», του απάντησαν οι δημοσιογράφοι και έδειξε να το καταχάρηκε. Πάντως σε πολλά μπορεί να διαφωνήσει κανείς με τον κ. Μάνο, το χιούμορ του θα το εκτιμήσει.
Παρουσία έκπληξη
Έκπληξη της πολιτικής κίνησης «Δράση» ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Με ενθουσιώδη λόγο υποστήριξε την συμμετοχή του στην κίνηση, αφού όπως είπε, έχει διαπιστώσει το απόλυτο πολιτικό αδιέξοδο της χώρας. «Κακοί πολιτικοί εκλέγονται από καλούς πολίτες», είπε χαρακτηριστικά και προέτρεψε τους νέου ανθρώπους να ασχοληθούν με την πολιτική αν διαπιστώσουν ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά. Προχθές στη Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη εμφάνιση του κ. Μαρκουλάκη με την «Δράση». Στο ξενοδοχείο όπου έγινε η παρουσίαση διέμεναν λύκεια σε πενθήμερη εκδρομή. Έ, μόλις οι μαθήτριες έμαθαν για την παρουσία τους άρχισαν τα ενθουσιώδη επιφωνήματα προς τον ηθοποιό.
Προσοχή στις εκφράσεις
Κατά την διάρκεια της συνέντευξη τύπου του Αστυνομικού Διευθυντή της Περιφέρειας μας για την σύλληψη του δράστη της δολοφονίας του ηλικιωμένου ζευγαριού στο Ιάσιο, ο κ. Μπιτζής μιλώντας off the record με τους δημοσιογράφους τους παρακάλεσε να είναι λίγο πιο προσεκτικοί, σε ότι αφορά τις εκφράσεις του για το έγκλημα και να μην παραπληροφορούν τους πολίτες. Όπως ανέφερε ο ίδιος δεν μπορούμε να γράφουμε για «σφαγή» και για «κατακρεούργηση», όπως και να μην περιμένουμε την επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας για το συμβάν και να ενημερώνουμε με βάση τις «πηγές» μας. Πολύ σωστός και μετρημένος ο νέος διευθυντής. Μπράβο του!
Μάνος μαινόμενος
Το χιούμορ του κ. Μάνου μόνο ο Στυλιανίδης δεν θα το εκτιμήσει, αν και όσα του έσυρε ο πρώην υπουργός καθόλου δεν ήταν χιουμοριστικά. Εκεί λοιπόν που μιλούσε για κοινή λογική ο κ. Μάνος, «να τον χαίρεστε τον βουλευτή σας», απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους και συνέχισε λέγοντας πως ο ίδιος πριν 19 χρόνια είχε καθιερώσει τους λεωφορειόδρομους για να κινούνται πιο γρήγορα τα αστικά και, όπως είπε, ήρθε ο Στυλιανίδης να τους δώσει στους ταξιτζήδες ψηφοθηρώντας ενόψει των ευρωεκλογών.
Αλαλούμ…
…σημειώθηκε χθες με την αποστολή δελτίων τύπου από το γραφείου του Νομάρχη Ροδόπης και του Δημάρχου Κομοτηνής. Μετά την επίσκεψη του Λανίτειου Γυμνασίου από την Κύπρο. Στο δελτίο τύπου του νομάρχη γραφόταν ως γυμνάσιο της Λευκωσίας, στο δε του δημάρχου ως γυμνάσιο της Λεμεσού. Τελικά μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του σχολείου ξεκαθάρισε τα πράγματα και έβγαλε … «νικητή» το γραφείο Δημάρχου. Για πρώτη και ίσως για μοναδική φορά!
Ατάραχος ο δήμαρχος
Εντωμεταξύ κατά την επίσκεψη του Λανίτειου Γυμνασίου Λεμεσού στο δημοτικό μέγαρο, μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας ρώτησε τον δήμαρχο Δημήτρη Κοτσάκη, για το πώς καταφέρνει στην πόλη του, να υπάρχουν αρμονικά Έλληνες και «Τούρκοι»!!! Ο Δημήτρης Κοτσάκης, αντί να την διορθώσει και να της ενημερώσει ότι στην Κομοτηνή ζουν Έλληνες χριστιανοί και μουσουλμάνοι, συνέχισε ατάραχος απαντώντας το ερώτημα της!
GPS και πεζόδρομοι
Και γιατί μόνο στα ταξί της Αθήνας GPS; Στην Κομοτηνή δεν χρειάζεται. Ξεκινάει ο ταρίφας από νοσοκομείο και θέλει να πάει πλατεία Καραϊσκάκη στις Στρατώνες. Χωρίς GPS πως θα τον βρει τον δρόμο; Να ρωτήσει περαστικό; Και αν πέσει σε έποικο και δη δημοτικό σύμβουλο…., μπορεί να καταλήξει στην Ρέμβη.. Και επιπλέον, κατ’αναλογία με τις αθηναϊκές λεωφορειολωρίδες, οι δικοί μας γιατί να μη μπαίνουν σε πεζόδρομους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: