Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Βηματάκια

Για προσάναμμα
Υπάρχουν και Έλληνες που από χθες δεν έχουν πλέον ανάγκη από το επίδομα θέρμανσης. Ο λόγος, για τους εγκλωβισμένους του χρηματιστηρίου που μετά από τη χθεσινή κατρακύλα έχασαν κάθε, έστω και ισχνή, ελπίδα να ρεφάρουν τη χασούρα και τα χαρτιά που έχουν στα χέρια κάνουν μόνο για προσάναμμα.
Καλλιτεχνική … μετάθεση
Ελπίζουμε να μην δικαιωθούνε παλαιότερα γραφόμενα μας, όσον αφορά την μετάθεση των Πανελλήνιων Μαθητικών Καλλιτεχνικών Αγώνων από την Κομοτηνή στην Αθήνα. Και αυτό γιατί παρότι οι αγώνες είχαν αποφασισθεί να πραγματοποιηθούν στην πόλη μας, πληροφορίες μας, θέλουν αυτοί να γίνονται στην Αθήνα! Χθες μάλιστα, συνεδρίαζε στο υπουργείο Παιδείας η Συντονιστική Επιτροπή με την νέα πρόεδρο για το θέμα. Σίγουρα η όχι καλή οργάνωση μέχρι τώρα, η μη στελέχωση των επιτροπών και η παραίτηση του μέχρι πρότινος προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπής, τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη, καθώς και ο μεγάλος προϋπολογισμός της διοργάνωσης παίζουν μεγάλο ρόλο στην απόφαση αυτή του υπουργείο, που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτή μεταφέρθηκε στον πρωθυπουργό από τον υφυπουργό Αλέξανδρο Λυκουρέντζο. Πάντως η αλήθεια είναι κάπου στο ενδιάμεσο, καθώς η πολιτική αντιπαράθεση του νέου υπουργού Άρη Σπηλιωτόπουλο με τον προκάτοχό του Ευριπίδη Στυλιανίδη οδηγούν σ’ αυτό το αποτέλεσμα. Δυστυχώς και πάλι η Ροδόπη θα πληρώσει μικροπολιτικές διαφορές!
Σε έντονο ύφος
Εντωμεταξύ, για πρώτη φορά από τότε που ήρθε στον Πανθρακικό, ο προπονητής Εμίλιο Φερέρα ύψωσε κάπως τον τόνο της φωνής του στη διάρκεια δηλώσεων μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Αιτία, κατά πάσα πιθανότητα, αν και ο ίδιος δε το διευκρίνισε, η μουρμούρα που ακούστηκε από ολίγους της εξέδρας για το ισόπαλο αποτέλεσμα, ίσως και για το κακό ποιοτικά παιχνίδι που έπαιξε η ομάδα. Ο Φερέρα είπε τα αυτονόητα, ότι δηλαδή ο Πανθρακικός στην πρώτη του παρουσία στην Σούπερ Λίγκα είναι στην έβδομη θέση μαζί με Ξάνθη και Πανιώνιο, δύο ομάδες με ιστορία στη μεγάλη κατηγορία. Πάντως ας του πουν του προπονητή ότι εδώ ο Βασιλακάκης που σαν ασανσέρ ανέβαζε την ομάδα, άκουγε τα σχολιανά του σε κάθε αγώνα, σε έναν ξένο δε θα βρουν να προσάψουν κάτι ορισμένοι Κομοτηναίοι, οι οποίοι εικονίσματα έπρεπε να κάνουν τόσο τους δύο αυτούς προπονητές όσο και τη διοίκηση.
Ακόμα αντέχουμε
Με τη ΝΔ εκλεγμένη κυβέρνηση, πάντα θα έχουμε τα μεγαλύτερα νούμερα και στην ανάπτυξη και στον πληθωρισμό! Είμαστε οι δυνατότεροι της ευρωζώνης και παίρνουμε και δώρα από την Κομισιόν, για να τα βγάλουμε πέρα. Επίσης, εφεξής ούτε οι επιχειρήσεις μας ούτε τα νοικοκυριά θα δανείζονται. Στο 2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο, στο 1,1% στην ευρωζώνη. Σε λίγο ούτε θα ψωνίζουμε αλλά και ούτε θα δουλεύουμε. Έχουμε πρόγραμμα σταθερότητας. Πού και πού θα το αναπροσαρμόζουμε, για να δούμε που μπορεί το ζωνάρι να σφίξει και να κουμπώσει καλύτερα. Όταν αδυνατίζεις δεν φοράς φαρδιά ρούχα. Και αν δεν έχεις λεφτά να αγοράσεις, τα προσαρμόζεις. Η πολιτική λιτότητας είναι η ενδεδειγμένη συνταγή για να περάσουμε τις συμπληγάδες. Η πολιτική της ανάπτυξης δεν μας ταιριάζει...
Θα γίνει διεθνής;
Να και ο Πορτογάλος προπονητής της Εθνικής Μπουργκίνα Φάσο Πάολο Ντουάρτε με τον επιθετικό του Πανθρακικού Μουχτάρ Ντιαλό. Ο Ντουάρτε βρέθηκε στην Κομοτηνή και παρακολούθησε τον παίκτη στα λεπτά που αγωνίστηκε προκειμένου να διαμορφώσει άποψη για το αν θα τον καλέσει να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της χώρας του.
Πρόταση
Θα ήταν «επαναστατικό» εάν ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε εξωκοινοβουλευτική κυβέρνηση. Αν κοιτάξει πόσο επάγγελμα έγινε ο πολιτικός αλλά και ο πολιτικάντης, θα αντιληφθεί ότι μία εξωκοινοβουλευτική κυβέρνηση με αξιόλογους ανθρώπους θα ήταν κάτι το προχωρημένο και καινοτόμο. Σφραγίδα για το πολιτικό μας σύστημα.
Γιώργο, σκέψου το και κάνε υπουργούς σημαντικά πρόσωπα από διάφορους τομείς και γιατί όχι από πολιτικούς χώρους που συγκλίνουν με το ΠΑΣΟΚ ή αποκλίνουν λιγάκι. Αν βέβαια γίνεις πρωθυπουργός!
Τον ζόρισαν…
Άμα δεκάχρονα παιδιά με τις «δημοσιογραφικές» τους ερωτήσεις ζορίζουν το Νομάρχη όλης της Ροδόπης, φανταστείτε τι έχει να γίνει αν στηθεί απέναντί σε πραγματικούς δημοσιογράφους και κληθεί να απαντήσει σε πραγματικές ερωτήσεις. Τότε να δούμε πως και από τι θα κρυφτεί.
Αμνησία
Το πρωί του Σαββάτου είναι αλήθεια ότι η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης «Ορφέας» διοργάνωσε μια πολύ καλή αποκριάτικη εκδήλωση για τα μικρά παιδιά, με αποτέλεσμα να πάρει τα εύσημα όλων των συμπολιτών μας. Έτσι κι αλλιώς θα τα έπαιρνε και δεν χρειαζόταν η διαφήμιση από τους παρουσιαστές της εκδήλωσης ότι για «πρώτη φορά έρχονται στην Κομοτηνή» και «πόσο πολύ κόσμο έχει» και «μπράβο στην δημοτική αρχή». Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε τους παρουσιαστές, που ήταν πολύ καλή στην δουλειά τους, ότι έχουνε ξανάρθει στην πόλη μας, για να διασκεδάσουν κι άλλα παιδιά. Και στο Επιμελητήριο φέτος και παλαιότερα στον Δήμο…
Άρχισαν τα όργανα
Στο υπουργείο Παιδείας είχαμε υπουργό, τώρα γ.γ. έστω και εξ αγχιστείας ενώ περνά ο λόγος μεγαλοστελέχους. Αν καταφέρουμε να τους απαξιώσουμε όλους μαζί προπαγανδίζοντας περί αποτυχιών ή επιτυχιών, κακές υπηρεσίες θα προσφέρουμε στον τόπο, τον οποίο πρωτίστως θα πρέπει να έχουν κατά νου όσοι κατέχουν θέσεις και αξιώματα.
Παράπονα
Δικαιολογημένα παράπονα είχε η τέως πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Περιοχής Βυζαντινού Φρουρίου Κομοτηνής Δήμητρα Τοπαλίδου, όσον αφορά την φετινή αφίσα του εθίμου με τα χελιδονίσματα. Σ’ αυτήν βλέπουμε σε γκρι φόντο να διαφημίζετε μια εκδήλωση, με την οποία, υποτίθεται, καλωσορίζεται η Άνοιξη! Χάθηκε λίγο χρώμα;;;
Πλήρες αδιέξοδο
Ντρέπεται ο πρόεδρος της ΕΑΣ να αναφερθεί στο ακριβές ποσό των χρεών της Ένωσης; Γιατί και αυτό είναι σημαντικό στοιχείο, όπως και το αν η ρύθμιση θα αφορά, αν γίνει, το σύνολο ή μέρος των χρεών. Πάντως υπάρχουν εκτιμήσεις που ανεβάζουν τα χρεωστούμενα στα περίπου 35 εκατ. ευρώ, ενώ από τη ρύθμιση προφανώς και δε θα λυθούν τα προβλήματα. Γι’ αυτό και συνεχίζεται η διαδικασία «αξιοποίησης» της ακίνητης περιουσίας της ένωσης. Την αρχαιολογία τη ρώτησαν, τουλάχιστον για ένα από τα ακίνητα που προορίζονται για «σκότωμα»;
Κλειστά φώτα
Στις 28 Μαρτίου τα φώτα κλείνουν παγκοσμίως ως ένα μήνυμα για άμεση δράση κατά της κλιματικής αλλαγής. Στην Ελλάδα να συμμετέχουν οι πόλεις αλλά άμα κλείσουν για μια ώρα τα φώτα, το κλέψιμο θα πέσει σύννεφο… Όσο για το Δήμο Κομοτηνής, εμπνευστής της πρωτοβουλίας θα μπορούσε να είναι. Δύο χρόνια με «κλειστά φώτα» πορεύεται.
Ας δούμε και τα δικά μας
Δηλαδή πρέπει να έχουνε γνώμη και άποψη, οι τοπικοί φορείς της Ροδόπης, για τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη; Να διευρυνθεί η σχετική επιτροπή με ακόμη 10 άτομα και μόνο για να συναντηθούν να πρέπει να το προγραμματίζουν ένα μήνα. Στον Έβρο είναι ο αγωγός, έτσι τους έλαχε, αυτοί έχουν τον πρώτο (και τον τελευταίο) λόγο. Εμείς έχουμε λόγους και αφορμές να συνεδριάζουμε τοπικά, αλλά δε το κάνουμε. Και αφού δε λύνουμε, ούτε καν συζητάμε τα δικά μας τα προβλήματα, θα λύσουμε των διπλανών;
Επόμενο τριήμερο
Φίλες και φίλοι, που λένε οι πολιτικοί λες και γνωριζόμασταν από χθες, καλό ήταν το τριήμερο. Υπομονή και η 25η Μαρτίου είναι κοντά. Βάλτε την παραμονή και την επόμενη ημέρα που σαν τσαγκαροδευτέρα την έχουμε, και νάτο πάλι το τριήμερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: