Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Βηματάκια

Έρχεται πρόστιμο;
Διαμαρτύρεται (γραμμάτιο είναι;) ο ΝτεΧ2 για επίθεση που δέχθηκε το πρωινό την ώρα που διαμόρφωνε την ελληνική κοινή γνώμη. Ποιος ξέρει πόσο θα διαμαρτυρηθεί ακόμη, αν, σύμφωνα με πληροφορίες, το ΕΣΡ του ρίξει πρόστιμο μερικών χιλιάδων ευρώ επειδή είπε στον τηλεοπτικό αέρα τη λέξη …λαλακίες.
Νέα ήθη
Το να φέρνεις ένα πολύ σημαντικό θέμα προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και να λείπουν οι γνωμοδοτήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων καθώς και σημαντικά θέματα, δεν είναι πρωτοφανές για την «Σύγχρονη Πόλη». Νέα ήθη βλέπετε … νοικοκυριού!!!
Καλά και κακά χρέη
Εντωμεταξύ σύγχυση έχουν προκαλέσει οι πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής και γενικότερα της Σύγχρονης Πόλης, ως προς την διαφορά μεταξύ νοικοκυραίων και ανοικοκύρευτων. Με το μυαλό συνεχώς στα δάνεια οι νοικοκύρηδες χρεώνουν συνεχώς το Δήμο κάτι που για δύο χρόνια προσάπτουν στην προηγούμενη διοίκηση, τη Νέα Πορεία. Προφανώς, υπάρχουν καλά και κακά χρέη, τα καλά είναι των νοικοκύρηδων που για να τα ξεχρεώσουν παίρνουν δάνειο και τα κακά των αντιπάλων και χωρίς πλέον να μπορούν να εξηγήσουν, αξιόπιστα, το γιατί.
Αλλού οι ευθύνες
Εξαιρετική η γνώμη της Ελευθεροτυπίας με τίτλο «Αυτόφωρα τηλεδικεία», η οποία βάζει τα πράγματα στη θέση τους. «ΑΝΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ, αναζητούνται άρον άρον ένοχοι για να τους φορτωθούν ευθύνες για την απόδραση», γράφει. «ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζουν ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο πρωθυπουργός ότι η υπηρεσιακή ευθύνη δεν είναι παραβάν για να κουκουλωθεί η αντικειμενική πολιτική ευθύνη. Η αποπομπή υπηρεσιακών παραγόντων και οι διώξεις δεν δικαιολογούν την παραμονή του υπουργού και του γενικού γραμματέα στη θέση τους», αναφέρει σε άλλο σημείο του άρθρου. Βοά ο τόπος για τον τρόπο που κυβερνά η συντηρητική κυβέρνηση Καραμανλή! Απροκάλυπτα προκαλούν... και η δημοσιογραφία της εφημερίδας άψογα το στιγματίζει. Όσο για τα τηλεδικεία και τους τηλεαστέρες, οι εκδοτικές επιχειρήσεις τους προσλαμβάνουν και τέτοιοι που επικρίνονται σήμερα για τη δημοσιογραφία τους, εκκολάφθηκαν σε όλες τις εφημερίδες του τόπου.
«Ωραίες στιγμές»
Στα ελληνικά και μόνο, ευχαριστεί η Ζιραάτ τον τοπικό τύπο και τα ΜΜΕ που βρέθηκαν στην τελετή των εγκαινίων ευχόμενη να ξαναβρεθούν και σε άλλες «ωραίες στιγμές». Πάντως η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τις καταθέσεις, ισχύει και για τράπεζες που δεν είναι της Ευρώπης; Γιατί, για φανταστείτε μια ενδεχόμενη «ωραία στιγμή» να βροντήξει κανόνι η τράπεζα και να ψάχνουν τις καταθέσεις τους όσοι την εμπιστευτούν…
Ότι θέλουμε
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Κατά την διάρκεια συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο για το δάνειο της ΔΕΥΑΚ, ο επικεφαλής της Νέας Πορείας Τάσος Βαβατσικλής ρώτησε τον πρόεδρος της επιχείρησης Κώστα Ναλμπάντη. «Όταν τελειώσουνε τα λεφτά από το δάνειο τι θα κάνετε;». Και η απάντηση … νοικοκυρεμένη, «ότι θέλουμε». Ευτυχώς υπάρχουν και τα πρακτικά στις συνεδριάσεις! Ή μήπως κι αυτά έχουν πετάξει γι’ αλλού;;;
Δια της πλαγίου;
Απίστευτο και όμως αληθινό. Στην ημερήσια διάταξη παρείσφρησε και θέμα για διαγραφή ή μη χρηματικού ποσού που αφορούσε παράβαση ΚΟΚ. Έλα όμως που το έψαξε ο Βαβατσικλής και διαπίστωσε πως δεν ήταν κλήση του Δήμου Κομοτηνής, το πρόστιμο ήταν 1800 ευρώ και αφορούσε κίνηση οχήματος αντίθετα σε μονόδρομο. Άμεση ήταν η απόσυρση του θέματος, ενώ ο κ. Βαβατσικλής ακούστηκε να ερωτά, με χιούμορ «μήπως θέλει να του βγάλουμε και άδεια οδήγησης;».
+56 άτομα
Η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΚ παρέλαβε από την παλιά, μια επιχείρηση με 89 υπαλλήλους. Τώρα, σύμφωνα με στοιχεία που έδειξε η αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, η ΔΕΥΑΚ απασχολεί 145 εργαζομένους!!! 56 επιπλέον άτομα μέσα σε ένα χρόνο και πιο συγκεκριμένα το 2007. Έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας. Γιατί δεν φωνάζουν και τον Καραμανλή να πάρει κάποια μαθήματα;
Σικάγο γίναμε
Σικάγο γίναμε και μάλιστα για δύο λόγους. Πρώτα για τις διαρρήξεις σε διαμερίσματα που όλο και πληθαίνουν και δεύτερον λόγω των ισχυρών βοριάδων που φυσάν τις τελευταίες δύο ημέρες. Το Σικάγο, «πόλη των ανέμων» λέγεται.
Ερωτήματα
Ωραία ερωτήματα έθεσε ο Τάσος Βαβατσικλής εκ μέρους της Νέας Πορείας στο δημοτικό συμβούλιο, τα οποία αφορούσαν τα τελευταία γεγονότα στην ΔΕΥΑΚ. «Ας μας πει η δημοτική αρχή γιατί δεν έκανε παρέμβαση στο να μην πάρει συγκεκριμένος εργολάβος 200.000 ευρώ τόκους υπερημερίας, ας μας πει η δημοτική αρχή γιατί δεν έκανε τις ανάλογες ενέργειες για να μην πληρώνουν τόκους και υπερημερίες σε κάποιους άλλους λογαριασμούς». Απάντηση όμως ακόμα δεν πήρε και ούτε θα πάρει απ’ ότι φαίνεται, γι’ αυτό και σύντομα θα επιληφθεί ο εισαγγελέας, όπως διαμήνυσε ο επικεφαλής της παράταξης.
Για τα καρναβάλια
Τουρκόφρονες κάθε λογής και μορφής προσπαθούν να δημιουργήσουν ένταση με δηλώσεις, συνεντεύξεις, ανταποκρίσεις, ανακοινώσεις. Στο ζουμί τους βράζουν και όσο βλέπουν ο κόσμος να τους έχει γραμμένους, πέφτουν σε τέτοια λάθη που έχουν γίνει περίγελος. Και πλησιάζει η ώρα που θα μαζωχθούν για να βγάλουν νέο πρόεδρο αυτών που συμβουλεύουν… Και όσο βλέπουν πως δεν υπάρχουν αξιόπιστες υποψηφιότητες, χάνουν περισσότερο τα λόγια τους.
Η Ντόρα στην Αλεξανδρούπολη
Η υπουργός εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θα επισκεφθεί την Αλεξανδρούπολη στις 24 Μαρτίου, όπου και θα μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση της ΝΔ, ενώ την επόμενη μέρα θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την Εθνική Παλιγγενεσία. Εξορμά η δελφίνος, ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποιοι θα ακολουθήσουν από την πόλη μας την Ντόρα.
Σχεδόν άφωνος
Εκείνος που έχει χάσει τελείως τα λόγια του, είναι ο νέος ένοικος του γκέτο της Ιώνων. Τόσο δεν εμπιστεύεται (και ο ίδιος ακόμη) τι θα πει, που στα εγκαίνια της τράπεζας γραπτό χαιρετισμό έκανε. Χαιρετισμό τριών λεπτών που στην μετάφραση έγινε 20 δευτερολέπτων. Άραγε έκαναν και πρόβες;
Πιο ζωηροί…
…είναι πλέον οι δημοτικοί σύμβουλοι της Νέας Πορείας, όσον αφορά τα θέματα της ΔΕΥΑΚ. Παλιά ένας μιλούσε και δεν μπορούσε να δώσει σε κανέναν να καταλάβει. Τώρα μιλάνε (σχεδόν) όλοι και ως δια μαγείας όλοι καταλαβαίνουν…
Για να φτουρήσει
Πως οικονομία και στην φασολάδα της Καθαράς Δευτέρας; Ε, άμα οι υπεύθυνοι δουν ότι δε φθάνει, ας είναι έτοιμο λίγο ζεστό νερό για να φτουρήσει το φαγητό. Αν και με την τιμή που έχει και το νερό…
Απαξίωση
Όπως μας ενημέρωσε η Σοφία Μενεσελίδου, μετά από ερώτηση μας για τα καινούργια αποκριάτικα στολίδια, δεν γνωρίζει τίποτα κι αυτό διότι το ΔΣ της ΔΕΠΑΚ δεν πήρε καμιά τέτοια απόφαση. Μάλιστα δε, δεν καλέστηκε καν στην παρουσίαση του προγράμματος των καρναβαλικών εκδηλώσεων.
Ούτε 100 ευρώ
Εντωμεταξύ είδαμε σύσσωμη την ομάδα της «Σύγχρονης Πόλης» να χορεύει μπλούζ στην εναρκτήρια συναυλία των IDOLS, στην οποία το κοινό που την παρακολούθησε δεν ξεπέρασε τους 30!!! Η συναυλία είχε μάλιστα 10 ευρώ είσοδο και αν πλήρωσαν όλοι, ΑΝ λέμε, τότε στο ταμείο της ΔΕΠΑΚ μαζεύτηκαν 300 ευρώ! ΑΝ πάλι ο δήμαρχος και οι σύμβουλοι της δημοτικής αρχής δεν πλήρωσαν, φυσικό και επακόλουθο, τότε ούτε 100 ευρώ μαζεύτηκαν και μ’ αυτά υποτίθεται πρέπει να πληρωθεί το συγκρότημα, η ηχητική κάλυψη, η φιλοξενία… Νοικοκύρεμα παιδί μου, νοικοκύρεμα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: