Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

Βηματάκια

Πολλά για δύο αγώνες
Καλύτερα με τη σύνθεση του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός και στο κύπελο, καθότι οι «αναπληρωματικοί» βρήκαν ευκαιρία να δείξουν ότι αξίζουν και δε την άφησαν να πάει χαμένη. και στο 90λεπτο έτρεχαν μήπως και πετύχουν άλλο ένα γκολ. Αυτό που πάντως μετράει για τον Πανθρακικό είναι, όπως επεσήμανε και ο Φερέρα, ότι η ομάδα της Κομοτηνής που δε σκοράρει εύκολα αλλά ούτε δέχεται γκολ εύκολα, μάζεψε σε δύο παιχνίδια επτά φορές τη μπάλα από τα δίχτυα. Και όπως πρόσθεσε ο προπονητής στην αμυντική λειτουργία της ομάδας θα εργαστεί με αφορμή και τον εκτός έδρας αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα την Κυριακή. Σε ότι αφορά στο νέο απόκτημα τον Ματάις, παρά το βαρύ τερέν έδειξε καλά στοιχεία, έχει και την κάθετη μπαλιά που λείπει από τον Πανθρακικό και προφανώς θα βοηθήσει. Για τον Τροΐζε που επανήλθε ήταν εμφανής η αγωνιστική του απουσία επί μακρόν, ενώ πάλεψαν Κωνσταντινίδης και Γήττας αν και έπεσαν στα… θηρία. Τελικά ήταν μεν καλή η κλήρωση καθώς οι φίλαθλοι είδαν δύο φορές τους «πράσινους» της Αθήνας, ωστόσο τα επτά γκολ σε δύο αγώνες ήταν πολλά και μακάρι να είναι κάτι περιστασιακό. Και κάτι τελευταίο, δεν οργίασε όπως το Σάββατο ο Σαλπιγγίδης καθώς τόσο ο Κανωτίδης όσο συνολικά η αμυντική γραμμή του Πανθρακικού δεν του επέτρεψε να κάνει το σούπερ παιχνίδι που προηγήθηκε πριν τέσσερις ημέρες.
ΔΕΥΑΚ
Χόρτασε δικαστικές διενέξεις με τους εργολάβους η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κομοτηνής, με αποτέλεσμα κάθε εβδομάδα να δεσμεύονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί της επιχείρησης. Και να φανταστεί κανείς ότι αυτές οι υποθέσεις κρατούν χρόνια και δεν είναι της τωρινής διοίκησης … αλλά ούτε και της διοίκησης του Τάσου Βαβατσικλή!!! Οπότε…
Και άλλες 2000 θέσεις
Εντωμεταξύ νέα κερκίδα 2000 θέσεων σκέφτεται ο Δήμαρχος για το γήπεδο που αγωνίζεται ο Πανθρακικός, όπως είπε σε συνέντευξη τύπου. Άρα η ομάδα μένει στο ΔΑΚ και δε μετακομίζει στο Πανθρακικό έστω και αν αυτό γίνει πολύ γρήγορα, σε δύο χρόνια. Πάντως 7000 θέσεις είναι μάλλον πολλές για το ποδοσφαιρόφιλο κοινό της Κομοτηνής. Νέα κερκίδα χρειάζεται για τους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας ώστε να μην έχουν καμία επαφή με τους Κομοτηναίους, αλλά μία των 700-800 θέσεων είναι υπεραρκετή.
Μαντάτα
Την επιθυμία του να είναι ξανά υποψήφιος για το αξίωμα του δημάρχου, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Δημήτρης Κοτσάκης. Και εντάξει ο ίδιος θέλει και οι φιλοδοξίες του καθενός είναι θεμιτές, αλλά ορισμένους μέσα στην τοπική ΝΔ τους ρώτησε; Ή ας πούμε τον υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη; Σίγουρα όχι, γιατί αν τους ρωτούσε δεν θα εισέπραττε χαρμόσυνα μαντάτα.
Στο Μεταφορών
Όπως ανακοίνωσε ο Ε. Στυλιανίδης χθες στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο υπουργείο του, ο Δ. Πλατής αναλαμβάνει Γ.Γ. Μεταφορών, ο Γ. Αδαμόπουλος Γ.Γ. Επικοινωνιών και ο Τ. Ιγκλέζος επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου του υπουργού, ενώ δήλωσε ότι κεντρικός στόχος της πολιτικής του στο υπουργείο είναι η ποιότητα ζωής και η εξυπηρέτηση του πολίτη. Νωρίτερα το πρωί είχε ανακοινωθεί ότι ο Π. Σκλιάς, που ήταν Γ.Γ. Νέας Γενιάς, ανέλαβε Γ.Γ. Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το όνομα του είχε ακουστεί πολλές φορές και για εδώ όταν περιφερειάρχης ήταν ο Μ. Αγγελόπουλος. Ε, έγινε τώρα… Πάντως η είδηση βόμβα για την περιοχή μας ίσως ανακοινώθηκε χθες βράδυ και αν όχι, θα τη μάθουμε σήμερα. Για να δούμε…
Θητείες
Ο λόγος που οδηγεί τον Δημήτρη Κοτσάκη στην απόφαση του να είναι ξανά υποψήφιος, είναι ότι το έργο του δεν μπορεί να φανεί σε μόνο μια θητεία, επομένως χρειάζεται ακόμη μία. Η αλήθεια είναι ότι όσες θητείες και να κάνει η δημοτική αρχή και ακολουθήσει την ίδια τακτική και τον ίδιο προγραμματισμό, δεν θα μπορέσει να δείξει κανένα έργο.
Η κατρακύλα
Πιο γρήγορα από την τιμή του πετρελαίου κατρακυλάει το ελληνικό χρηματιστήριο. Σε δύο μέρες έχασε σχεδόν 7% και έφτασε στις 1700 μονάδες. Πριν μερικούς μήνες, όταν είχε ανοδική πορεία, είχαν κάπως αναθαρρήσει οι εγκλωβισμένοι, τώρα πρέπει να έχουν απελπιστεί. Γιατί πότε θα ξανανεβεί στις 4000 μονάδες, ώστε να ξαναρχίσουν να ελπίζουν…
Φωτογραφία
Με φωτογραφίες θα δείξει ο Δημήτρης Κοτσάκης το έργο της «Σύγχρονης Πόλης» στον Δήμο Κομοτηνής! Δυστυχώς δεν θα μπορέσει όμως να δείξει μ’ αυτές τα φέσια στους επαγγελματίες, την αργοπορία μισθών στους δημοτικούς υπαλλήλους, τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους των δημοτικών επιχειρήσεων, τις ακάλυπτες επιταγές της ΔΕΥΑΚ και πολλά άλλα. Όμως ποιος ξέρει. Μπορεί η τεχνολογία να προχωρήσει μέχρι τις επόμενες εκλογές πάρα πολύ και να έχουμε την δυνατότητα να το δούμε κι αυτό!
Πίτες κάθε μέρα
Μπαράζ πιτών το Σαββατοκύριακο, με απανωτές εκδηλώσεις σε όλη τη Ροδόπη. Ο Ιανουάριος αποδεικνύεται στον πλέον κοινωνικό μήνα του έτους και κουράγιο να έχουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι να τις προλάβουν όλες.
Έργα
Άσχετα με τον αν δεν έχουν γίνει αρκετά έργα, όπως παραδέχεται ο Δημήτρης Κοτσάκης, μέσα στην συνέντευξη του μιλάει για αρκετά που θα γίνουν μέσα στο 2009. Διφορούμενος για μια ακόμη φορά, αν αναλογιστεί κανείς και την παλιά του συνέντευξη σε τοπική εφημερίδα, στην οποία και δήλωσε ότι έχουν γίνει αρκετά έργα, τα οποία όμως δεν αντιλαμβάνονται οι δημότες!
Επανέρχεται σιγά-σιγά
Πέρασε ο ανασχηματισμός και αν δεν ήταν η τρομοκρατική επίθεση θα είχαμε ξαναγυρίσει στο σίριαλ του Βατοπεδίου αν και ήδη το ΠαΣοΚ προσπαθεί να το φέρει και πάλι στο προσκήνιο. Βέβαια, τα όποια μέτωπα ανοίξουν πάλι την Αθήνα θα αφορούν έστω και αν το σκάνδαλο της Βιστωνίδας, όπως είναι το σωστό, τοπικά έχει ρίζες. Προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε ως τις 4 Φεβρουαρίου μήπως και υπάρξουν εξελίξεις στην αίθουσα του Εφετείου Θράκης.
Υποψηφιότητες
Τρεις υποψηφιότητες υπάρχουν μέχρι αυτήν τη στιγμή για τον Δήμο Κομοτηνής. Κι αυτές όχι ακόμα σίγουρες… Πάντως το έχουμε ξαναγράψει από εδώ μέσα, μέχρι και με τέσσερις υποψηφιότητες τα πράγματα τελειώνουν την πρώτη Κυριακή. Επομένως ας περιμένουμε και την τέταρτη η οποία οργανώνεται αυτόν τον καιρό πολύ καλά.
Αλληλεγγύη
Κανένας φορέας δεν έδειξε την συμπαράσταση του στον πρόεδρο της ΕΑΣ για την καταδίκη του. Αντίθετα με τον ίδιο που όταν κάποιοι κατηγορούταν μόνο, από τον Αθηναϊκό Τύπο, αυτός έβγαινε αμέσως και με ανακοινώσεις τους κάλυπτε. Αλληλεγγύη να σου τύχει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: