Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Βηματάκια

Με δύο λίμπερο
Ε, ναι, μετά από μήνες η ανάγκη το φέρνει για ένα σχόλιο τακτικής σε ότι αφορά στον Πανθρακικό. Για ένα δεκάλεπτο, το αρχικό οπότε πέτυχε το γκολ, δούλεψε σαν καλοδουλεμένη μηχανή αιφνιδιάζοντας τον Πανθρακικό αν και ακόμη και σε εκείνα τα λεπτά της απόλυτης υπεροχής κάτι δεν πήγαινε καλά. Τι; Το κέντρο της άμυνας όπου ο αλάνθαστος στην τακτική Φερέρα προτίμησε να παίξει με λίμπερο στο κέντρο της άμυνας τον Ρομπίνο, συν τον κανονικό λίμπερο Ζαπρόπουλο, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Αγγελόπουλος. Είχε και απέναντι μεγάλη ομάδα, ωστόσο παραέκαναν πάρτυ οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Μετά το 1-2 λογικό ήταν ο Φερέρα να σπρώξει την ομάδα στην επίθεση αλλά δεν του βγήκε καθώς βγήκε του Κάτε η αλλαγή και συγκεκριμένα ο Μελίσης που απέδωσε πολύ καλά ως αμυντικός χαφ.
Με διαβατήρια
Εντωμεταξύ, μετά το 1-2 αρκετά φίλοι του Πανθρακικού στην μικρή κερκίδα γύρισαν προς τα δημοσιογραφικά που στεγάζουν την μετάδοση από συνδρομητικό κανάλι και είπαν μερικά «γαλλικά» μένοντας εκεί… Όπως εξήγησαν κάποιοι αργότερα, οι φίλαθλοι θυμήθηκαν εκπομπή του καναλιού αναφερόμενη στο συγκεκριμένο παιχνίδι κατά την οποία αστέρι της δημοσιογραφίας έκανε λόγο για «επιστροφή του ΠΑΟ στην Ελλάδα», προφανώς από την Θράκη. Ε, αν όντως συνέβη και λίγα είπαν οι Κομοτηναίοι φίλαθλοι. Κανονικά και διαβατήρια έπρεπε να ζητήσουν.
Η ποιότητα την διαφορά
Η «ποιότητα» ήταν η πρώτη λέξη του Τεν Κάτε στην συνέντευξη τύπου όταν ρωτήθηκε τι ήταν αυτό που έκανε την διαφορά στο παιχνίδι υπέρ του Παναθηναϊκού. Και δεν είχε άδικο…
Δύσκολα παίζεται…
Ωστόσο, με τον τρόπο που ο προπονητής των πρασίνων της Αθήνας έδωσε τα εύσημα στην ομάδα των πρασίνων της Κομοτηνής, αφού έκανε λόγο για συγκροτημένο σύνολο με αγωνιστικό τρόπο που έχει δυσκολέψει την ομάδα του και στο πρώτο παιχνίδι όσον αφορά τον τρόπο που την αντιμετώπισε. Και εδώ είχε δίκιο ο Ολλανδός. Το παιχνίδι ζώνης του Πανθρακικού είναι σχεδόν άγνωστο στην Ελλάδα και γι’ αυτό δύσκολα αντιμετωπίζεται η ομάδα της Κομοτηνής. Για την δική του ομάδα ο Κάτε είπε πως έπαιξε άσχημα. Και αυτό σωστό αφού ναι μεν η ποιότητα έκανε την διαφορά αλλά αυτό φάνηκε σε κάποιους παίκτες όπως ο Νίνης, ο Σίλβα, ο Μάντζιος, λίγο ο Καραγκούνης και τα μέγιστα ο Σαλπιγγίδης.
Ήρθε ο καιρός
13 Ιανουαρίου σήμερα. Νομίζω ότι έφτασε ο καιρός, κύριοι του Δήμου Κομοτηνής, να ξεστολίσετε την κεντρική πλατεία. Εκτός αν σας άρεσε τόσο πολύ που θέλετε να την βλέπετε συνέχεια στολισμένη.
Θα καταγραφώ;
«Δηλαδή, αν πάω να χαιρετήσω τον Ευριπίδη και να τον συγχαρώ που ξαναείναι υπουργός, θα καταγραφώ σαν γλύφτης;», είναι ένα από τα διλήμματα που έχουν όχι και λίγοι που διάβασαν το σχετικό κείμενο στην εφημερίδα που στηρίζει…, αν είναι στήριγμα αυτό. Πάντως το Σάββατο θα είναι εδώ ο υπουργός και προφανώς δεν θα υπάρξουν καταγραφές, ούτε φυσικά προγραφές…
5 Απριλίου
Αυτή είναι η τελευταία ημερομηνία που δίνουν κυβερνητικά στελέχη για την εκλογική αναμέτρηση. Αν αναλογιστεί κανένας και τις διαρροές βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης στον κυριακάτικο τύπο, ότι αν πέσει η διαφορά στις δημοσκοπήσεις κάτω από τις 2,5%, βαδίζουμε ολοταχώς προς εκλογές, τότε πρέπει όλοι να ετοιμάζονται!
Γρήγορα ο χορός
Εντωμεταξύ το έκανε ο πρόεδρος του Επαγγελματοβιοτεχνικού. Ο κ. Λιούρτας τόλμησε και σε συνεννόηση βέβαια, μία μόνο ομιλία, την δική του, περιλάμβανε η ετήσια εκδήλωση του Επιμελητηρίου. Έτσι αρκετά γρήγορα άρχισε ο χορός…
Καινοτόμησε ο πρόεδρος
Και αν είναι αλήθεια πως αν μιλούν 5-6 και παραπάνω σε ανάλογες εκδηλώσεις, κουράζεται ο κόσμος, ενώ δίνουν και παίρνουν τα μαχαιροπήρουνα έστω και με μόνο τα ορεκτικά στο τραπέζι, καθώς και οι συζητήσεις. Μπορεί ωστόσο να ορίζεται ένα τιμώμενο πρόσωπο, αν βρεθεί όμως, να χαιρετήσει και να ακολουθήσει η ομιλία του προέδρου. Πάντως αν υπάρχει υπουργός στην αίθουσα προφανώς θα μιλήσει. Το καλύτερο όμως θα ήταν, να περιοριστούν στα δύο, τρία το πολύ λεπτά, οι χαιρετισμοί με εκ των προτέρων συμφωνία η οποία βέβαια θα τηρηθεί απ’ όλους. Να δούμε και του χρόνου.
Μια «ευτυχισμένη» οικογένεια…
…είναι η ΝΔ στην Ξάνθη. Απ’ ότι μαθαίνουμε πολλά μέλη της ΝΟΔΕ του εκεί νομού δεν συμφωνούν με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο πρόεδρος, η οποία στηρίζει τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αλέξανδρο Κοντό. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης έβγαλε από τις θέσεις τους, τους αντινομάρχες που υποστήριζαν τον πρώην υπουργό και έβαλε αντινομάρχες που πρόσκεινται στον Φίλιππο Τσαλίδη, το αντίπαλο δέος του Αλέξανδρου Κοντού όσον αφορά το βουλευτικό αξίωμα στον γειτονικό νομό.
Και ούτε ένα…
Ξεκίνησε τον προηγούμενο αιώνα και ολοκληρώνεται στον 21ο. Ο λόγος για την Εγνατία Οδό. Σήμερα ο υπεχωδές εγκαινιάζει τμήματα στην Καβάλα, την Ξάνθη και τα Ιωάννινα. Δηλαδή Κομοτηνή – Θεσσαλονίκη όλο αυτοκινητόδρομος, γρήγορα και με ασφάλεια. Αρκεί να προνοήσεις για γεμάτο ρεζερβουάρ καθώς οι σταθμοί εξυπηρέτησης δεν είναι έτοιμοι. Άλλη ελληνική καινοτομία κι αυτή. Αλλά, αφού έγινε ο δρόμος, θα περιμένουμε λίγο ακόμη και για τους σταθμούς. Το ζήτημα είναι μην στηθούν πιο γρήγορα τα διόδια… Να θέμα για διεκδίκηση από τους φορείς. Έτσι κι αλλιώς ο κυκλοφοριακός φόρτος στην Εγνατία δεν θα αποφέρει μεγάλα έσοδα, μπορεί να καθυστερήσει λίγα χρόνια η επιβολή διοδίων. Πάντως για την συντήρηση του δρόμου, πρέπει να βρεθούν τα χρήματα καθώς σε κάποια σημεία είναι αναγκαίες οι επισκευές.
Σε άλλη πόρτα
Σύμφωνα με δημοσίευμα ξανθιώτικης εφημερίδας, τώρα που έφυγε από την κυβέρνηση ο Κοντός έκλεισαν πόρτες της Αθήνας. Ε, ας πηγαίνουν στην πόρτα του υπουργείου Μεταφορών. Δηλώνοντας Θρακιώτες όλο και κάτι θα πετύχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: