Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Βηματάκια

Στα σκουπίδια
Στην φωτογραφία αυτή δεν βλέπεται σκουπίδια. Άσχετα αν οι μεγάλες μαύρες σακούλες και οι πεταμένοι στο πάτωμα φάκελοι, παραπέμπουν σε κάτι τέτοιο. Αυτό το «θέαμα» το απολαμβάνουν εδώ και ένα τρίμηνο τουλάχιστον όσοι επισκέπτονται το δεύτερο όροφο του Δημοτικού Μεγάρου Κομοτηνής και βρίσκεται έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέσα στις μαύρες σακούλες υπάρχουν μελέτες, εκθέσεις και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, που αφορά έγγραφα του Δήμου Κομοτηνής και άλλων δημόσιων υπηρεσιών. Τουλάχιστον για την αισθητική, που τόσο πολύ λόγο κάνει ο δήμαρχος τελευταία, πρέπει να κάνει κάτι. Άδικα δέχεται μετά τα πυρά της αντιπολίτευσης για κιτς συνήθειες…
Μακριά από την πολιτική
Κατά την εξεταστική επιτροπή όπου κάθε κόμμα βγάζει το δικό του πόρισμα, έτσι και στο δημοτικό συμβούλιο η κάθε παράταξη είχε και ένα ψήφισμα για τον σκοτωμό του 15χρονου μαθητή. Και τούτο διότι οι υπερβολικά «ευθιξίες» της «Σύγχρονης Πόλης» ούτε καν ήθελαν να ακούσουν πόσο μάλλον να συνυπογράψουν το κείμενο της Νέας Πορείας. Ούτε καν τροποποιημένο που έφερε η Νέα Πορεία, ούτε βεβαίως άκουσαν την πολιτικά ορθή παρέμβαση της Μάγδας Γιαμουστάρη με την πρόταση της οποίας ενδεχομένως να συμφωνούσε όλη η αντιπολίτευση και έτσι να είχαμε ένα κοινό, ομόφωνο, ψήφισμα. Το κακό με τους περισσότερους της «Σύγχρονης Πόλης» είναι ότι πέρασαν αλλά ούτε καν ακούμπησαν από την πολιτική και με την παρουσία τους στο δημοτικό συμβούλιο απλώς γεμίζουν τα έδρανα της συμπολίτευσης.
Ήρθαν και αλλαγές στις θέσεις προέδρων και αντιδημάρχων, το πέρασμα στην άλλη όχθη για 1-2 από τους συμβούλους της πλειοψηφίας (εμφανίζονται ως πραιτοριανοί του Δημάρχου) και έτσι έχει δημιουργηθεί ένα εκρηκτικό μείγμα το οποίο ενδεχομένως να απέτρεψε και τον Δήμαρχο να μιλήσει στο προχθεσινοβραδινό συμβούλιο, ενώ ήταν προφανώς ενοχλημένος από κάτι. Από τι; Πιθανότατα από μια νέα διαφωνία εντός της δημοτικής ομάδας. Αλλά γίνεται ολόκληρη συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου και να μην ακούγεται ο λόγος του Δημάρχου; Εδώ γίνονται άλλα και άλλα, σε αυτό θα μείνουν στην «Σύγχρονη Πόλη». Ίσως όμως να τους φωτίσει το πνεύμα των Χριστουγέννων και να τα πάνε καλύτερα τη νέα χρονιά. Ίσως, όταν ανθίσουν τα αγάλματα…
Ευαισθησίες
Οι γιορτινές μέρες είναι για όλους τους ανθρώπους, ακόμα και γι’ αυτούς που έχουν κάποιο πρόβλημα με αναπηρία. Στον Δήμο Κομοτηνής δεν το έχουν σκεφθεί αυτό και πήγαν έστησαν το διακοσμητικό δέντρο μέσα στην μέση του πεζοδρομίου της πλατείας Βιζυηνού; Δηλαδή ακριβώς απέναντι από την Δημαρχία και το Γραφείο του Δημάρχου;;; Αν κάποιοι συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα προσπαθήσουν να διασχίσουν με το καροτσάκι τους το συγκεκριμένο πεζοδρόμιο, τι θα γίνει;
Βουλευτική υποψηφιότητα
Τι ήθελε και προκάλεσε τους συμβούλους της αντιπολίτευσης ο αντιδήμαρχος Χρήστος Μέτιος, με το να τους πει, αν συμφωνούν με τα λεγόμενα του επικεφαλής της Νέας Πορείας Τάσου Βαβατσικλή;;; Όλοι (σχεδόν) του απάντησαν, αλλά η απάντηση του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Μανανά ήταν η καλύτερη… «Εσείς κύριε Μέτιο τι έχετε να πείτε για να την υποψηφιότητά σας ως βουλευτή!!!;;;»
Νέα sms…
Χιλιάδες sms ανταλλάχθηκαν χθες στα κινητά των Κομοτηναίων καλώντας σε συσπείρωση, αυτοοργάνωση και αποφασιστικότητα προκειμένου να αντιμετωπιστούν νέα δεινά που σαν τις δέκα πληγές του Φαραώ ετοιμάζονται να πλήξουν την πόλη μας το αγλάισμα και κορωνίδα της ελληνική αστική τάξης, το σπάνιο δείγμα πολυπολιτισμικής συνύπαρξης χριστιανών, μουσουλμάνων και άλλων δημοκρατικών δυνάμεων. Συγκεκριμένα, τα αγνώστου προέλευσης sms που κατέκλυσαν χθες τις οθόνες των κινητών των Κομοτηναίων, αναφερόταν στον αγώνα της Κυριακής και σε ασφαλείς μπατσοπληροφοριές ότι δέκα χιλιάδες αριανά θα βρεθούν στην πόλη που δε κοιμάται ποτέ με πρόθεση να τα σπάσουν και μετά να συνδράμουν και την ομάδα τους να μας πάρει τους τρεις βαθμούς που τόσο έχουμε ανάγκη. Το μήνυμα αναφέρει επί λέξη: «Κομοτηναίε μη μασάς. Γύρνα σε όλα τα χωριά της Ροδόπης και μάζεψε όποιο πουλερικό κατοικοεδρεύει στα κοτέτσια. Κράτησέ τα ατάιστα όλο το Σάββατο και την Κυριακή ρίξτα στην πλατεία και γύρω από το γήπεδο και πρόσθεσε τη φωνή στου στην με κόπιραιτ παοκτσίδικη προσταγή, κότα, κότα, φάει τα σκουλίκια…». Τα sms είχαν τέτοια αποδοχή από τον κόσμο που σήμερα στο παζάρι ούτε κότα ούτε αυγό θα υπάρχει για πούλημα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, ασφάλειοπληροφορίες, γνωστοί κύκλοι τουρκοφρόνων με διασυνδέσεις στην Τουρκία, έχουν παραγγείλει μεγάλο αριθμό από τις γνωστές αλανιάρες κότες ώστε να δράσουν προβοκατόρικα έναντι στις φιλήσυχες δικές μας κότες, οι οποίες θα τα φάνε τα σκουλίκια μόνο και μόνο επειδή πεινάνε. Αιδώς Αργείοι, Πελοπονήσιοι, Ακαρνάνες, Ηπειρώτες, Θεσσαλοί, Χαμουτζήδες γενικότερα, Ρωσοπόντιοι… Η Κομοτηνή είναι προορισμένη για να ζήσει και θα ζήσει….
Πλήρης αφωνία
Εντύπωση προκάλεσε σε όλους η πλήρης αφωνία του δημάρχου Κομοτηνής κατά την συζήτηση του απολογιστικού πίνακα και του ισολογισμού του 2007. Ο Δημήτρης Κοτσάκης δεν μίλησε καθόλου, δεν υπερασπίστηκε το έργο του συναδέλφου του και προπάντων δεν μίλησε ούτε καν στους δημοσιογράφους!
Αντιπολίτευση
Τελευταία οι γνώμες και οι αποφάσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης είναι τόσο ίδιες που φαίνεται να βρίσκονται κάτω από μια κοινή γραμμή. Η πρόταση που έκανε πριν λίγο καιρό ο επικεφαλής της «Νέας Πορείας» Τάσος Βαβατσικλής, για κοινή κάθοδο των δημοκρατικών δυνάμεων στον Δήμο Κομοτηνής, αρχίζει προς το παρών να παίρνει σάρκα και οστά … τουλάχιστον μέσα στο δημοτικό συμβούλιο. Να δούμε όμως τι λένε η κοινωνία και τα … μπλογκς!!!
Όλοι αντιδήμαρχοι
Όλοι και από την αρχή πήραν θέση, όλοι, ως το τέλος της θητείας τους θα γίνουν αντιδήμαρχοι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Όσο για τον Δενθαγίνειδήμαρχοςποτέ, ισχύει και το Δεθαγίνειςούτεναντιδήμαρχοςποτέ… Ο οποίος όμως καλοβλέπει την πρόταση για «όλοι μαζί» όσον αφορά στην κάθοδο της νυν αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές. Να τρουπώσει θέλει, σαν το Βουτσά στην ταινία, μήπως και κάποτε κάνει πραγματικότητα το όνειρό του όπως το εξέφρασε όταν πριν χρόνια ρωτήθηκε τι θα είναι σε πέντε χρόνια… Δήμαρχος απάντησε, ε και από το τότε του κόλλησε το Δεθαγίνεις…
Άδεια
Λόγω των εορταστικών ημερών, οι επικοινωνιολόγοι του δημάρχου Κομοτηνής πήραν άδεια! Ίσως γι’ αυτό να εξηγείται και η … αφωνία!
Φακέλωμα
Θέμα «φακελώματος» των εκπαιδευτικών που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις μαζί με τους μαθητές τους προέκυψε, καθώς αποκαλύφθηκε εμπιστευτικό έγγραφο στα μπλογκς, με το οποίο ο αναπληρωτής προϊστάμενος του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής Αστέριος Βαγγλής ζητούσε από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων να του απαντήσουν εγγράφως γιατί ενέκριναν την πραγματοποίηση πορείας διαμαρτυρίας των μαθητών των σχολείων τους και γιατί συνόδευσαν τα παιδιά στην πορεία! Σχετική καταγγελία για το έγγραφο έκανε η ΕΛΜΕ Χαλκιδικής.
Μόλις πληροφορήθηκε την ύπαρξη του εγγράφου αυτού το υπουργείο Παιδείας, ζήτησε την παραίτηση του κ. Βαγγλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: