Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2008

Βηματάκια

Συναντήθηκαν χθες
Δεν εμφανίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ο παραιτηθείς ο κ. Παράσχου για μία τελευταία, τυπική παρουσία και αποχαιρετισμό. Πάντως, σύμφωνα με την επιστολή παραίτησης, τις ημερομηνίες που υπάρχουν, αυτή συντάχθηκε στις 14 Νοεμβρίου και στον Δήμο πρωτοκολλήθηκε στις 17. Πάντως και ο Δήμαρχος άργησε να εμφανιστεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και μπήκε μόλις ολοκληρώθηκε η διευκρινιστική συζήτηση για την παραίτηση του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΚ. Ωστόσο χθες στην κατάθεση στεφάνων συναντήθηκαν οι δύο τους, ο ένας εκπρόσωπος του Δήμου, ως δήμαρχος και ο άλλος ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη. Επιπλέον, αν όντως, όπως είπε και ο νομικός σύμβουλος Δήμου, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο παραμένει το ερώτημα για τους λόγους που οδήγησαν τον κ. Παράσχου να παραιτηθεί.
Επανεμφάνιση

Την επανεμφάνιση του έκανε και πάλι στο δημοτικό συμβούλιο, μετά από διάστημα τριών μηνών ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του δημάρχου Δημήτρη Κοτσάκη, μετά τον σάλο που προέκυψε από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και στον τύπο των Αθηνών, που αφορούσαν την σχέση της ΜΚΟ της οποίας είναι μέλος, με υπέρογκες χρηματοδοτήσεις από το ΥΠΕΞ … ήρθε να βγάλει το φίδι από την τρύπα!
Διπλή παρέμβαση

Την τιμητική του επί διήμερο είχε και ο νέος αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Μιχελής. Όταν από τη Νέα Πορεία επισημάνθηκε το γεγονός ότι ξένοι προς τον Δήμο βρισκόταν σε δημοτικό όχημα και εργάζονταν για το χριστουγεννιάτικο στολισμό της πόλης, αναφέρθηκε και η ύπαρξη φωτογραφιών, παρενέβη και χαμογελώντας είπε πως έβαλε 10 χιλιάδες ευρώ ο Δήμος και άλλα 5 η ΔΕΑΚΟ και έγινε η συμφωνία, προσθέτοντας πως δεν χρειαζόταν γραπτή σύμβαση ανάθεσης. Ε, όταν έρθει η ώρα της πληρωμής, θα χρειαστεί σύμβαση γιατί αλλιώς πως θα εκταμιευτούν τα χρήματα; Στο μιλητό; Χθες πάλι, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για παρέμβαση Μιχελή στη διαδικασία των αθλημάτων για την κατάταξη στη δημοτική αστυνομία. Γίνεται λόγος για αμφισβήτηση εκ μέρους του κ. Μιχελή του χρόνου που έφερε υποψήφιος σε αγώνα δρόμου. Και δεν ήταν εκεί ως μέλος της επιτροπής του διαγωνισμού αλλά προφανώς ως πρόεδρος της Ολυμπιάδας που είναι δίπλα στο Πανθρακικό Στάδιο όπου έγιναν τα αγωνίσματα.
Φωτογραφίας … το ανάγνωσμα

Για του λόγου το αληθές να και η φωτογραφία, που για τους γνωρίζοντες, δείχνει ιδιώτη με υπηρεσιακό όχημα του Δήμου Κομοτηνής να τοποθετεί τον χριστουγεννιάτικο διάκοσμο στην πόλη.

Και τα χρωστούμενα;
Και η «Νέα Πορεία» ψήφισε να ενσωματωθούν οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ στα ευεργετικά μέτρα του Δήμου Κομοτηνής για τους εργαζόμενους της «Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας». Ωστόσο ο κ. Βαβατσικλής δεν έχασε την ευκαιρία να ρωτήσει πότε η Αλληλεγγύη θα δώσει στην ΕΑΣ τα πάνω από 500 χιλιάρικα που χρωστά από την ιστορία με το σιτάρι. Απάντηση δεν πήρε…
«Υποσχέσεις» στην μειονότητα
Ο δημοτικός σύμβουλος της Νέας Πορείας κ. Αλή Μέρτογλου, μετά την ανάγνωση της επιστολής της παραίτησης Παράσχου από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρη Ερελιάδη, θύμισε στο σώμα την υπόσχεση προς τους μουσουλμάνους συνδημότες μας του υποψηφίου, τότε, Δημήτρη Κοτσάκη την περίοδο πριν την δεύτερη Κυριακή των δημοτικών εκλογών. Ο δήμαρχος είχε δηλώσει στην τουρκόφωνη εφημερίδα του συνδυασμού ότι αν καταφέρει η «Σύγχρονη Πόλη» και βρεθεί στο τιμόνι του Δήμου, θα παραιτηθεί ένας χριστιανός σύμβουλος του, για να πάρει την θέση του η Χασάν Ογλού Ελμάς, η επόμενη δηλαδή στην σειρά σταυροδοσίας. Αναρωτήθηκε λοιπόν ο κ. Μέρτογλου γιατί ο Δημήτρης Κοτσάκης αθέτησε την υπόσχεση του αυτή. Στα πηγαδάκια του διαλείμματος λοιπόν, δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης, μας εκμυστηρεύτηκε ότι η κ. Ελμάς έχει έμμισθη θέση συμβούλου στον Δήμο Κομοτηνής. Οπότε τέλος καλό για όλους!
Δύσκολο «όχι»
Πράγματι, στην Εκκλησία κανείς δε λέει όχι.. Φάνηκε και στο δημοτικό συμβούλιο. Άρα προς τι ο θόρυβος που δύο κυβερνήσεις δεν είπαν όχι στους βατοπεδινούς. Εκκλησία είναι και αυτοί.
«Σπαθί» και τσεκούρι
Καλά και έπρεπε να πέσει το παραπέτασμα, το από λινάτσα και όχι σιδηρούν, για να καταλάβουν ορισμένοι ότι τσιμεντώνεται το πάρκο; Πριν δύο μήνες δημοσιεύτηκε σχετική φωτογραφία, αλλά και χωρίς αυτή, τόσες φορές συζητήθηκε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, τόσες φορές μίλησαν οι μελετητές, τόσα σχέδια επιδείχθηκαν δημοσίως… Τότε όμως, κάποιοι, οι ίδιοι, κυνηγούσαν το «σπαθί» και δεν έβλεπαν το τσεκούρι που θα έπεφτε στα δένδρα ούτε το μπετόν που θα έπεφτε στο πάρκο. Τώρα είναι πολύ αργά…
Σε ποιο δρόμο;
«Σε άλλο δρόμο βρίσκονται υπουργείο Παιδείας και Νομαρχία» (στο θέμα του οικοπέδου για τη δημόσια βιβλιοθήκη), είπε ο Δήμαρχος. Ενώ κανονικά σε άλλο δρόμο, δηλαδή στον ίδιο, έπρεπε να βρισκόταν υπουργείο και Δήμος. Να ήταν δηλαδή συνοδοιπόροι, Δήμος και υπουργείο. Ενώ τώρα, συνοδοιπόροι είναι νομαρχία και υπουργείο (στο θέμα της βιβλιοθήκης, για να μη δημιουργούνται αυθαίρετοι συνειρμοί). Πάντως στην υπόθεση της δημόσιας βιβλιοθήκης της εμπλοκής του Δήμου και της Νομαρχίας, χρειάζεται ένας συγκοινωνιολόγος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: